Type and press Enter.

Vietnamin kierros viikossa

Kun aikaa on rajallisesti ja silti tekee mieli kauas ja lämpimään, on tehtävä kompromisseja: kaikkea ei voi saada, mutta jos on tehokas, näkee paljon lyhyessäkin ajassa. Voisinpa väittää, että Vietnamin-matkamme oli tällainen viikon superloma: tehokas mutta erittäin antoisa.

Lähdimme lauantaina, olimme perillä sunnuntaina ja lensimme siitä viikon kuluttua takaisin. Öitä kohteessa oli siis vain seitsemän: kaksi Hanoissa, kaksi Can Thossa, kaksi Phu Quocilla ja vielä yksi Hanoissa. Kuten arvata saattaa, Vietnamin sisällä oli liikuttava myös lentäen, koska ei näillä aikatauluilla olisi ollut mahdollisuutta kulkea maata myöten – ja jos ihan rehellinen olen, ei siihen olisi ollut haluakaan. Jos olet blogiani seurannut, muistanet, miten nautin (no en todella!) bussi- ja junamatkailusta Thaimaassa.

Vietnam
Myyjänaisia ympäri Vietnamin. Vasemmalla alhaalla fillarilla kulkee lounasannoksia.

Oli tähän keskimääräistä vilkkaampaan liikkeeseen ihan syynsäkin. Taisinkin jo tästä joskus kirjoitella. Kuvittelimme siis menevämme Hanoista näppärästi Halong Baylle, joka myös on Pohjois-Vietnamissa, eli mitään lentelyä ei olisi tarvittu. Kumpikaan ei vain ollut selvittänyt sääoloja. Ihmettelimme vain, miten edullisesti myydään risteilyjä tosi makeilla puulaivoilla. Olihan siihen muitakin syitä kuin ruplan romahdus ja taantuma, ihan vain esimerkiksi sää: Halong Bay voi olla myrskyisä, sateinen ja vesi on liian kylmää uitavaksi helmikuussa. Jäivät siis tai chi -tunnit kannella, oma näköalahytti ja mielettömät maisemat. Siksi siis päädyimme lentämään etelään. Siellä olisi lämmintä.

Hanoi oli kiva ja kaoottinen. Hanoista päivällä ja illalla kirjoitinkin pidemmät jutut, joten mitä niitä kertaamaan. Minulle mieluisimmat alueet olivat Hoan Kiem -järven ympäristössä sekä oman hotellin kulmilla. Intercontinental Hanoi Westlake oli ehdottomasti yksi mukavimpia hotellikokemuksiani pitkään aikaan. Jos et lukenut uuteenvuoteen valmistautumisesta, suosittelen. Ainakin minut ympäriinsä skootterien kyydissä viuhuvat mandariinipuut saivat kerta kaikkiaan pauloihinsa.

Hanoi
Turtle Tower ja Jade temppelin silta
Hanoi
Night Market ja skootterien tuolla hetkellä vielä kohtuullista määrää
Hanoi
Näkymä Intercontinental Hanoi Westlaken sängyllä maaten ja partsilla seisten

Jos meni Halong Bay -suunnitelma pieleen, meni kyllä seuraavakin suunnitelma. Can Thohon päädyimme siksi, että olin nähnyt kuvia aivan mahtavannäköisistä kelluvista markkinoista. Ihastuin niihin Tha Khan markkinoilla Thaimaassa, ja koska Can Thossa markkinoihin pääsisi tutustumaan nimenomaan veneellä, olin fiiliksissäni. Yksi pikku juttu oli vain jäänyt huomioimatta: olisimme Can Thossa juuri uudenvuoden aikaan, ja aamu, jolloin pääsisimme aikaisin veneilemään, sattuu olemaan uudenvuodenaatto, jolloin mitään markkinoita ei oikeastaan ole. Onneksi Can Tho valmistautumassa juhlintaan oli niin kiva paikka, ettei tämäKÄÄN episodi minua lannistanut.

Can Tho
Can Thossa valmistauduttiin uudenvuodenjuhliin kukilla.

Hotellimme Nam Bo oli ihana. Siinä on vain yhdeksän huonetta, kaikki sisustettu toisaalta itämaisittain, mutta toisaalta myös kaikilla länsimukavuuksilla. Tämä hotelli todella ansaitsee nimeensä lisän Boutique Hotel. Olohuoneessamme oli tuo kuvan ihana istumaryhmä, makuuhuonekin oli tilava ja kylppäri kaunis. Palvelu oli, jos mahdollista, liiankin hyvää. Kun sanoimme vahingossa lennon lähtevän aamuseitsemältä, alkoi herätyssoittoja tulla kuudelta ja hetken kuluttua seuraava puhelu, että joko soitetaan taksi. Näin henkilökohtaista palvelua en muista saaneeni koskaan, että asiakkaan kaikki puheet oikeasti kuullaan ja niiden mukaan toimitaan. Epäonneksemme vain emme olleet muistaneet korjata lentoaikaa, josta oli puhetta tullut vain siksi, että kyselimme, onko taksin saaminen hankalaa uudenvuodenaamuna aikaisin.     

Nam Bo
Nam Bo Boutique hotellilla: oma olkkari ja näkymä ylimmän kerroksen ravintolan terassilta

Ei kahta ilman kolmatta: olimme varanneet pari yötä Phu Quocin saarelta ihan vain rannalla makoiluun ja ehkä vähän skootterilla ajeluun, mutta sääennusteet alkoivat luvata sadetta. Vielä edellisenä iltana ennen seuraavan aamun lentoa ennusteissa oli pisaran kuvia. Aloin hakata päätä pöytään ja vähän repiä hiuksia: ei voi näin kovan onnen reissua olla. Ei voinutkaan: Phu Quocilla ei satanut. Pääsimme rannalle, kuten palmukuvasta näkyy. Vihdoin pääsin palmun alle lukemaan kirjaa. Asetuin edes hetkeksi, ja pääsimme ajelemaan skoottereillakin, ettei ihan sentään paikallemme jämähdetty edes päiväksi.

Phu Quoc
Skootterirtetkellä kävimme Vinpearl-huvipuistossa.

Sen sijaan majoitus epäonnistui: Eden Resort oli kamala. Eivät sen pisteet Hotels.comissakaan ihan parasta a-luokkaa lupailleet, mutta se oli valittava, koska ilmeisesti uusi vuosi tai mikä lie sesonki oli nostanut hinnat pilviin. Ei ollut muihin neljän tähden (saati viiden) paikkoihin tällä kertaa resursseja, kun niissä alkoivat hinnat kakkosella per yö. Olisi pitänyt etsiä hotellivaraussivustojen ulkopuolelta, mutta ei ollut aikaa. Aivan huippupaikka näytti olevan Peppercorn Beach Resort, jonka rannalla nuo ison kuvan palmutkin huojuvat. Sinne menen, jos Phu Quocille vielä palaan.

Ai miksi Eden oli kamala? Sen slogan on ensimmäinen luksus-resort Phu Quocilla. Ehkä se on rakennusaikanaan ollut hyvä, luksusta ei epäilemättä milloinkaan. Ensimmäisen yön huoneessa ilmastointi ei toiminut, joten huone oli kuuma ja kostea. Kosteus oli sitä luokkaa, että petivaatteet tuntuivat märältä. Toiseksi yöksi saimme onneksi vaihtaa. Hotelli oli täynnä, eivätkä resurssit riittäneet aamiaisravintolan ja lounaan pyörittämiseen. Aamupalalla oli kaaos, kaikki ruoka loppu, pöytiä ei tarpeeksi ja yksi reppana väänsi munakkaita jonolliselle ihmisiä. Lounaalla oli vähän sama meininki, mutta silloinkin ruokalistalta oli annoksia loppu, odotusajat melkoiset jne. Nettiyhteys oli lähinnä vitsi: muutaman sanan Facebook-päivitykseen se taipui, muuhun ei. Uima-allasalue oli ihan ok. Jouduin pakosta oleilemaan sen äärellä, lähinnä näköetäisyydellä veskistä, viimeisen päivän. Tilani ei mahdollistanut uutta skootteriretkeä, joten varjon alla lepääminen oli ainoa vaihtoehto, koska huonekin oli pitänyt luovuttaa. Sen sijaan Long Beach, jolla hotelli sijaitsee, on uimiseen huono meduusojen valtavan määrän takia. Rannasta onkin enemmän kirjoitellut Reissuesa, joka oli saarella sattumalta samaan aikaan.

Phu Quoc
Eden Resortin rantaa ja uima-allasta

Kauempana hotellilta rannalla oli mukavasti elämää illalla. Siellä oli ihan kivoja ravintoloita ja baareja. Rory’s lupaa kyltillään ilmaiset oluet tomorrow, mutta huominen ei taida koskaan tulla tällä saarella. Niin, tunnustan, kävimme baarissa kahtena iltana. Toisaalta en juo olutta, että en kyllä kysynytkään.

Phu Quoc
Oli ihanaa istua ravintolassa, lämpimässä illassa, jalat hiekassa (vaikkei ollutkaan ilmaista olutta).
Phu Quoc
Itämaisen ruoan aarteita uima-altaalla ja varpaat hiekassa

Tämä oli kaikkineen onnistunut matka, jollei tuota hotellikokemusta ja vatsatautia lasketa. Viikossakin ehtii, kun on tehokas. Tietenkin aika oli liian lyhyt, mutta ehkä tulevan kesän seitsemän viikkoa Kaukoidässä korvaavat sen.     

Can Tho
Pienet Kaukoidän lentokentät osaavat yllättää. Tässä on Can Thon kentän “tax free”. Oli saatavilla muutakin elintarviketta, vaikapa tonnikalatölkkejä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

20 comments

 1. Ai sielläkin oli uusi vuosi noin kallis! Rioon kun etsimme uudenvuodenyöksi majoitusta oli koluttava kaikki mahdolliset varaussivustot ynnämuut, että löysyimme ylipäänsä jotain, mikä ei olisi maksanut enempää kuin kaikki loput yöt Riossa yhteensä. Pelkät sänkypaikat dormissakin huitelivat sadassa eurossa per naama. Järjetöntä rahastusta! Harmi, että teille sattui noin huono hotelli.. Mutta muuten ihania Vietnamin tunnelmia! 🙂 Pakko päästä joskus!

  1. Sänkypaikka satasen?! What!? Karnevaalien aikaan ollaan maksettu Riossa hotelliyöstä yli 400. Hotelli oli vieläpä kymmenien kilometrien päässä keskustasta. Se oli onneksi vain se yksi yö. Koko viikko sitä ennen oli ihan Copacabanan kupeessa ehkä neljänneksen siitä. Molemmat olivat siis ehkä neljän tähden hotelleja. En ole katsonut, millainen on Phu Quocin hintataso vaikkapa nyt. Vaikea olisi kuvitella, että Vietnamissa hotellien hinnat olisivat missään tuolla tasolla normaalisti.

 2. Meilläkin on melko pikainen Aasian reissu tulossa (Hongkong+Filippiinit), mutta minkäs teet, kun enemmän ei ole lomaa (eikä ollut nytkään, joten piti kikkailla ylitöitä ja vaikka mitä, että sai edes tämän järkättyä). Miksi ihmisellä pitää olla niin hirveän vähän lomaa ja aikaa, ja niin paljon paikkoja, joita haluaisi nähdä…

  1. Kesällä onneksi saan norkoilla Aasiassa seitsemän viikkoa. Otan tappion takaisin. Toisaalta vaikka nyt oli vain viikko, paljon oli siitä kiinni, että näki vähän vaivaa suunnittelussa. Siinäkin ajassa ehtii vaikka mitä.

 3. Mä oon tuosta tehokkuudesta ihan samaa mieltä! Kaikkea ei voi saada, mutta ajankäytön voi matkoilla suunnitella tehokkaasti. Sä oot kyllä myös ihan käsittämättömän tehokas matkailija. Ihailen myös sun mahdollisuutta matkustaa niin paljon! Vietnamissa mua houkuttaisivat etenkin nuo herkullisen näköiset ruoat, sillä vaikken muuten mikään Aasiafani olekaan niin ruoka on yleensä aina ihan taivaallista!

  1. Minusta on kehkeytynyt Aasia-fani matkan varrella. Oikeastaan ainoa, mistä siellä en pidä, näin matkailijan näkökulmasta, on väkimäärä. Tietenkin on ihmisoikeus- ja muita kysymyksiä, mutta tosiaan turistina. Olen lomalla niin huono pysymään paikoillani, ja kun kaikki kiinnostaa. Sitten tulee tehtyä tällaisia turneita…

 4. Huh, aikamoisella tahdilla menitte Vietnamin läpi! Mutta kun työssäkäyvillä ei välttämättä ole mahdollisuutta tutkia jokaista maata läpikotaisin rauhassa, onneksi tehokas matkailija voi tehdä noinkin 🙂 Mukavaa, että tuo Hanoin hotellikokemus oli onnistunut! Olen reissannut vain Etelä-Vietnamissa, eikä mulla ole alueen asiakaspalvelusta pelkkää hyvää sanottavaa, ja olen kuullut, että pohjoisessa voi tulla vieläkin kovempi kulttuurishokki ainakin nuhjuisemmissa majapaikoissa. Ihanan värikkäitä kuvia!

  1. Hassu juttu, mutta ei tuntunut edes kiireiseltä. Mutta kuten kirjoitin ja kuten sinäkin sanoit, jos ei ole mahdollisuutta olla kauaa, pitää toimia sen mukaan.

   Meillä ei ole mitään huonoa sanottavaa asiakaspalvelusta koko matkalta. Ehkä tässä voi olla tosiaan eroa siinä, millaisia esim. majapaikat ovat. Tuo Eden oli meidän nuhjuisin.

 5. Tosi paljon saitte kyllä mahtumaan viikon lomaan, itsestäni on tainnut tulla sellainen lempseä fiilistelijä että olisin varmaan ollut jumissa vaan yhdessä paikassa koko viikon 🙂 Nuo kelluvat markkinat haluaisin nähdä myös, ihanan värikästä! Ja Keaa komppaan siinä, että ruoka-annokset näyttävät taivaallisilta, varsinkin jos saisi upottaa varpaat niitä nauttiessa hiekkaan!

  1. Kelluvat markkinat, tai siis niiden puute, jäi harmittamaan. Kirjoittelen vielä veneretkestä, jolla saimme häivähdyksen edes meiningistä.

   Pohjaton uteliaisuus ajaa tällaiseen säätämiseen. Kertaakaan ei tullut kiireen tuntua edes, mikä yllätti itsenikin. Mikään kohteista ei ehkä ollut sellainen, että olisin viikkoa halunnut olla. Mutta kyllähän minäkin haaveilen ajatuksesta olla aloillani. Siksi meillä on talo Balilta neljäksi viikoksi. Kun olen ensimmäisen viikon yksin, olen luultavasti kiertänyt puoli saarta enkä istunut palmun alla lukemassa, vaikka siitä juuri nyt haaveilenkin. 🙂

 6. Tehokasta siis teilläkin 🙂 Me taisimme olla Hanoissa 4 yötä ja Saigonissa 3, mutta nuo rantapaikat jäivätkin sitten meiltä väliin (no toisaalta en ole rantaihminenkään enää). Taitaa olla Vietnam nyt jollain tapaa in – naapurimme ovat sinne (ja Kambodzaan) kohta lähdössä, Mandala Travelin kanssa, ja jos oikein matkaselostusta kuuntelin, niin reittiin mahtuu niin Hanoi, Saigon kuin (yöpyvä) risteily Halong Bayllä, joka se jäi meiltäkin vaan päiväretken varaan.
  Värikästä siellä tosiaan oli, Vietnamissa, kuten kuvistasikin näkee!

  1. Saigonissa ollaan oltu aiemmin. Siksi ei edes yritetty mahduttaa sitä tähän. Phu Quoc oli noista ainoa rantapaikka. Can Tho on ihan iso kaupunki Mekong-joen rannalla ilman mitään biitsielämää. Halong Bay jäi kaivelemaan. Sinne todella vielä haluan. Kotona aina haaveilen rannoista, palmuista, pitkistä kävelyistä hiekkarannalla, lukemisesta – ja kun olen kohteessa, juoksen kuin aropupu enkä todella viihdy paikallani siellä rannalla. 🙂 Phu Quocillakaan ranta ei ollut kävelyyn sopiva: oli kalteva ja rantautuneiden meduusojen viimeinen leposija.

 7. Good article

  1. Thank you!

 8. Herkullisen näköinen tuo riisiannos ja heh, onpa hauska tax free! 🙂

  1. Ruoka oli lähes poikkeuksetta tosi hyvää. Tax free oli niin suloinen, niin eri maailmasta kuin tehokkailla länsikentillä.

 9. Moi Annika!
  Suunnittelemme Vietnamin matka huhtikuussa. Suunnitelma on Saigon ja Phu Quoc ja mahdollisesti Can Tho. Ajatus lentää Phu Quocista Can Thohin ja sieltä bussilla Saigoniin. Mitä on sinun mielipide muuten Can Thoista, kerro vähän enemmän. Joudun pian päättää mihin mennään, kaikki lennot varattu paitsi lento Phu Quocista Can Thohin tai Saigoniin…. Minulla oli varattu tuo Eden resort mutta peruutin se jo koska se oli minun mielestäni ylihinnoitettu, varavuode maksaa 46dollaria per yö… ajattelin no way, kolmas osa huoneen hinnasta. Eli oli tosi tyytyväinen kun näin sinun mielipide hotellista! Kiitos siitä! Sitten toinen juttu. Meduusat, kiusaako ne uimarit siellä oliko porukka meressä vaikka niitä oli rannassa. Mulla on 4 pv varattu hotelli ilman uimaallasta, vähän huolestutavaa.. meillä on 9v tyttö joka rakastaa uimista mukana.

  1. Hei, minusta Can Tho oli hieno. Siitä on omia postauksia. Katso valikosta Aasia ja sieltä Vietnam. Eden resort oli todellakin laatunsa nöhden aivan ylihintainen. Sitä en voi suositella. Meduusoja oli, ja hyvin vähässä olivat uimarit. Reissuesan matkablogissa on juttuja Phu Quocin rannoista. Suosittelen katsomaan sieltä. Hän minusta kirjoitti, että jossain on meduusoja, jossain ei, mutta en näin ulkoa muista. Ihanaa lomaa teille Vietnamiin!

 10. Kiitos vastauksesta Annika! Nyt vasta näin sun postaukset Can Thoista! Kyllä näyttää siltä että on pakko mennä 🙂

  1. Can Tho on kiva kaupunki. Ei ehkä kovin moneksi päiväksi, mutta muutamaksi. Suosittelen kelluvia markkinoita!