Type and press Enter.

IGTravelThursday – Puglian kierros kartalla

Anonyymi lukija laittoi palautetta, että juttujani on kiva lukea, mutta mukava olisi tietää, missä päin maailmaa paikat ovat. Kun itse pyörittelee karttoja huvikseen, tuntui tietenkin itsestänselvyydeltä, missä on vaikkapa Bari, mutta lähtöselvitysvirkailijakin Helsinki-Vantaalla kysyi, missä se on, onko tuonniminen myös suomeksi. Tämän palautteen innostamana askartelin Poppletilla Instagram Travel Thursdayn hengessä kartan viime viikonlopun Puglian (Apulian) kierroksestani. Varpaitani toki en ala leikellä, vaikka niiden rumuudestakin olen saanut palautetta. Yritän vastaisuudessa paikantaa itseni paremmin.

Neljä päivää, neljä kaupunkia näytti taas olevan sopiva tahti lomailla. Italia tekee minusta kulkurin ja levottoman. Koska bussi- ja junaverkosto on kattava ja enimmäkseen toimiva, alkoi taas poltella nähdä mahdollisimman paljon. Pintapuoliseksihan tällainen näkeminen jää, mutta eipä esimerkiksi pienessä rantakaupungissa kai lopulta mahdottomasti nähtävä tai tutustuttavaa ole. Junan ja bussin ikkunasta katsominen herätti taas saman haaveen: näiden maisemien halki pitäisi ajella Vespalla.

Kaikista neljästä kaupungista on jo oma juttunsa, jos haluat niihin paremmin tutustua: Bari, Alberobello, Polignano a mare ja Trani.

Puglia on minusta erittäin kaunista seutua, kuten kai oikeastaan koko Italia. Budjettimatkailijalle se on ehdottomasti varteenotettava vaihtoehto pohjoisemmille kohteille. Kun Roomasta ei tahdo saada hyvältä paikalta kivaa hotellia 150 eurolla, Milanosta vielä kalliimmalla, oli oma neljän tähden Palaceni noin 80 euroa yöltä (viikolla ja viikonloppuna reilusti eri hinnat, mutta keskiarvo). Lennot Münchenin kautta maksoivat 225 euroa.

Barista kirjoitan lähipäivinä vielä vähän. Sen jälkeen blogi matkaa hetkeksi Karibialle lapsiperheen silmin: sain ystäväni jakamaan sellaisia kokemuksia ja tietoa, jota minulla ei ole antaa.

IGTravelThursday on siis kampanja Instagramissa (#IGTravelThursday) ja blogeissa. Matkailuinnostusta ja inspiraatiota Instagramin avulla, on kampanjan ajatus. Minut löydät Instagramissa nimellä Travelloverblogi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

7 comments

 1. Itse tykkään myös siitä, että tiedän missä paikat ovat kun luen postauksia. Nämä tosin osasin ihan tarpeeksi hyvin sijoittaa kartalle. Tykkään hirveästi kartoista, mutta paikkojakin on miljoonia niin eihän sitä kaikkea tiedä / muista ja ne, jotka niitä karttoja eivät niin selaile, tietävät toki vielä vähemmän. Omaan blogiini haluaisinkin jonkinlaisen kartan näyttämään aina postauksen sijaintia, jotta lukijoilla olisi helpompaa seurata reissuja, mutta en ole vielä sellaista hyvää löytänyt.

  1. Vinkkaathan heti, jos sellaisen keksit!
   Joitain asioita ei vain tule ajatelleeksi itse. Siksipä oli kiva saada palautetta ja ottaa opikseni.

 2. Itse laitan välillä ihan googlen karttaan täppejä missä ollaan menty, mutta siitä tulee helposti suttuinen. Joissain blogeissa olen nähnyt sellaisia karttoja mihin voi päivittää aina sen hetkisen sijaintinsa. En vain tiedä mistä sellaisen saisi.

 3. Musta on kanssa itsestäänselvyys missä Bari on, mutta toisaalta on ihana että mun uudessa blogilayoutissa saa myös kartan mukaan. Vielä kun muistaisin lisätä sen joka postauksen loppuun. 🙂

 4. Kyllä mä ymmärrän, että tavanomaisten kohteiden ulkopuoliset ovat vieraita, kuten minulle suurin osa Afrikkaa. Onneksi tykkään väkerrellä vaikkapa tuon Poppletin kanssa. Saa nähdä, millaisia karttaviritelmiä vielä saan aikaan. 🙂

 5. Puglia, ihanaa aluetta! Kartat on kivoja, mä tykkään niistä. (: Eli ei yhtään hullumpi idea myös munkaan mielestä, on paljon paikkoja jotka mäkin meen etsimään kartalta, kun joku on niistä kirjoittanut.

 6. Erinomainen idea pistää paikat kartalle, olen tuota joskus itsekin miettinyt mutta se on aina vain jäänyt! Ja Karibia lapsiperheen silmin kuulostaa varsin mielenkiintoiselta postaukselta näin lapsiperheellisenä 🙂