IGTravelThursday – Puglian kierros kartalla

IGTravelThursday – Puglian kierros kartalla

image

Anonyymi lukija laittoi palautetta, että juttujani on kiva lukea, mutta mukava olisi tietää, missä päin maailmaa paikat ovat. Kun itse pyörittelee karttoja huvikseen, tuntui tietenkin itsestänselvyydeltä, missä on vaikkapa Bari, mutta lähtöselvitysvirkailijakin Helsinki-Vantaalla kysyi, missä se on, onko tuonniminen myös suomeksi. Tämän palautteen innostamana askartelin Poppletilla Instagram Travel Thursdayn hengessä kartan viime viikonlopun Puglian (Apulian) kierroksestani. Varpaitani toki en ala leikellä, vaikka niiden rumuudestakin olen saanut palautetta. Yritän vastaisuudessa paikantaa itseni paremmin.

Neljä päivää, neljä kaupunkia näytti taas olevan sopiva tahti lomailla. Italia tekee minusta kulkurin ja levottoman. Koska bussi- ja junaverkosto on kattava ja enimmäkseen toimiva, alkoi taas poltella nähdä mahdollisimman paljon. Pintapuoliseksihan tällainen näkeminen jää, mutta eipä esimerkiksi pienessä rantakaupungissa kai lopulta mahdottomasti nähtävä tai tutustuttavaa ole. Junan ja bussin ikkunasta katsominen herätti taas saman haaveen: näiden maisemien halki pitäisi ajella Vespalla.

Kaikista neljästä kaupungista on jo oma juttunsa, jos haluat niihin paremmin tutustua: Bari, Alberobello, Polignano a mare ja Trani.

Puglia on minusta erittäin kaunista seutua, kuten kai oikeastaan koko Italia. Budjettimatkailijalle se on ehdottomasti varteenotettava vaihtoehto pohjoisemmille kohteille. Kun Roomasta ei tahdo saada hyvältä paikalta kivaa hotellia 150 eurolla, Milanosta vielä kalliimmalla, oli oma neljän tähden Palaceni noin 80 euroa yöltä (viikolla ja viikonloppuna reilusti eri hinnat, mutta keskiarvo). Lennot Münchenin kautta maksoivat 225 euroa.

Barista kirjoitan lähipäivinä vielä vähän. Sen jälkeen blogi matkaa hetkeksi Karibialle lapsiperheen silmin: sain ystäväni jakamaan sellaisia kokemuksia ja tietoa, jota minulla ei ole antaa.

IGTravelThursday on siis kampanja Instagramissa (#IGTravelThursday) ja blogeissa. Matkailuinnostusta ja inspiraatiota Instagramin avulla, on kampanjan ajatus. Muihin mukana oleviin blogeihin tutustua kolmen emoblogin kautta: Destination unknown,Kaukokaipuu ja Running with wild horses. Minut löydät Instagramissa nimellä Travelloverblogi.

Next Post:
Previous Post:
There are 7 comments for this article
 1. Avatar
  Teea at 13:06

  Itse tykkään myös siitä, että tiedän missä paikat ovat kun luen postauksia. Nämä tosin osasin ihan tarpeeksi hyvin sijoittaa kartalle. Tykkään hirveästi kartoista, mutta paikkojakin on miljoonia niin eihän sitä kaikkea tiedä / muista ja ne, jotka niitä karttoja eivät niin selaile, tietävät toki vielä vähemmän. Omaan blogiini haluaisinkin jonkinlaisen kartan näyttämään aina postauksen sijaintia, jotta lukijoilla olisi helpompaa seurata reissuja, mutta en ole vielä sellaista hyvää löytänyt.

  • Avatar
   Annika / travellover maailmalla at 14:02

   Vinkkaathan heti, jos sellaisen keksit!
   Joitain asioita ei vain tule ajatelleeksi itse. Siksipä oli kiva saada palautetta ja ottaa opikseni.

 2. Avatar
  Anna Koskela at 14:08

  Itse laitan välillä ihan googlen karttaan täppejä missä ollaan menty, mutta siitä tulee helposti suttuinen. Joissain blogeissa olen nähnyt sellaisia karttoja mihin voi päivittää aina sen hetkisen sijaintinsa. En vain tiedä mistä sellaisen saisi.

 3. Avatar
  Kea at 15:49

  Musta on kanssa itsestäänselvyys missä Bari on, mutta toisaalta on ihana että mun uudessa blogilayoutissa saa myös kartan mukaan. Vielä kun muistaisin lisätä sen joka postauksen loppuun. 🙂

 4. Avatar
  Annika / travellover maailmalla at 18:50

  Kyllä mä ymmärrän, että tavanomaisten kohteiden ulkopuoliset ovat vieraita, kuten minulle suurin osa Afrikkaa. Onneksi tykkään väkerrellä vaikkapa tuon Poppletin kanssa. Saa nähdä, millaisia karttaviritelmiä vielä saan aikaan. 🙂

 5. Avatar
  Kaukokaipuun Nella at 21:09

  Puglia, ihanaa aluetta! Kartat on kivoja, mä tykkään niistä. (: Eli ei yhtään hullumpi idea myös munkaan mielestä, on paljon paikkoja jotka mäkin meen etsimään kartalta, kun joku on niistä kirjoittanut.

 6. Avatar
  Satu VW / Destination Unknown at 11:22

  Erinomainen idea pistää paikat kartalle, olen tuota joskus itsekin miettinyt mutta se on aina vain jäänyt! Ja Karibia lapsiperheen silmin kuulostaa varsin mielenkiintoiselta postaukselta näin lapsiperheellisenä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.