Type and press Enter.

Värejä Barcelonan karnevaaleilla

Jos olisin tiennyt lähestyvästä karnevaaliviikonlopusta, olisin jotenkin yrittänyt keplotella itselleni vapaan lauantain, että olisin voinut pysyä Barcelonassa vielä pari päivää pidempään. Tiedän, että halusin sieltä pois aika kipeästi jo torstaiaamusta alkaen, mutta olisin sittenkin voinut haluta vielä palan karnevaaleista.

Mutta näin ensimmäisen kulkueen, jonka kanssa pääsin fiilikseen.

Yllättävää oli, että turisti-infon nainen ei tiennyt karnevaaleista mitään. Joltain tuntematonta kieltä olevalta nettisivulta olin kuitenkin löytänyt, että jo torstaina olisi jonkinlaista meininkiä. Hakeutuessani oletettavalle pelipaikalle löysin vahingossa alkulähteen, jossa valmistauduttiin kulkueeseen.

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Mukana oli selvästi erilaisia ryhmiä, joilla oli oma tunnusvärinsä. Oli kaksi jättiläistä ja muutama erityisen näyttävästi pukeutunut karnevaalihahmo. Ne näyttivät itse kulkueessa johtavan omaa väriään.

Katsojia oli minusta yllättävän vähän niin aloituspaikalla kuin reitin varrellakin. Ehkä lauantaina ja suununtaina olisi ollut enemmän ihmisiä, kun karnevaalitapahtumat taas jatkuivat. Kuljin jonkin matkaa kulkueen alkupään mukana, mutta sitten löysin mainion paikan puiston penkiltä. Siinä seistessäni näin kaiken värikkyyden kulkevan ohi.

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Kulkue kerääntyi Mercat del Bornille, jossa korokkeella seisova kaveri puhui kauan. Puhui ja puhui. Sanaakaan en ymmärtänyt. Sitten valonheittäjät suunnattiin yhden kerrostalon ikkunaan. Siellä oli värikäs hahmo, joka heitteli kiiltäviä konfetteja ennen laskeutumistaan vaijerin varassa alas. Kun edelleen puhe vain jatkui, lähdin pois. Jäin läheiselle terassille, menin sisällekin, kun alkoi paleltaa. Ehkä tunnin kuluttua näin ikkunasta, kun kulkue vähän jo laimenneena lähti aukiolta samaa reittiä pois.

Mielenkintoista! Minkäköhänlaiset hulinat Barcelonassa olisi ollut lauantaina ja sunnuntaina?

Eihän tämä nyt ihan Rion karnevaalikulkue ollut, mutta hyvää meininkiä. 

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

4 comments

  1. Kiva nähdä näitä kauniita kuvia, mutta huomaan, että en taida olla mikään karnevaali-ihminen 😛

    1. Minä pidän karnevaaleista. Nämä olivat anniltaan vähän laihat. Kuinka haluaisinkaan joskus olla Venetsiassa karnevaaliaikaan!

  2. Jännää miten eri maissa ja kaupungeissa on ihan erilaiset karnevaalimeiningit. Hauska tämä barcelonalaisten väriteema. Portugalin Sesimbrassa taas oli viime vuonna enemmän Rion tyyliset mutta toki paljon pienemmät sambakarnevaalit (tai no, kesti sekin kulkue useamman tunnin!), mutta näkyi siellä muitakin asuja kuin pelkkiä höyhenhepeniä. Sitä kyllä mietin, että eikö noita kulkueessa tanssivia ala väsyttää, kun kulkue vedetään läpi niin monta kertaa eri päivinä!

    1. Tässä ei ollut mitään Rion tapaista. Kukaan ei ollut edes vähissä vaatteissa. 🙂 Tuo kulkue kesti puolisen tuntia ehkä. Matka oli tosi lyhyt. Puujaloilla kävelijät hämmästyttivät eniten. Okei, heillä ehkä taitoa. Minä yritin kerran nousta moisille – todella matalille – ja löysin itseni makaamasta selällään maasta. 🙂