Type and press Enter.

Kuka tahtoo olla in? Trendipaikkoja Barcelonassa

Mikä onkaan parempi kuin paikallisopas tutustuttamassa kotikaupunkinsa parhaisiin paikkoihin? Barcelonassa minun ei tarvinnut palkata sellaista, vaan sain lounaskutsun kaupungissa asuvalta Anskulta, jonka blogi Ansku BCN tarjoaa Barcelona-tietoutta vuosien kokemuksella. (Tallinnaanhan olen tutustunut myös alkuasukkaan johdolla. Niitä ravintolavinkkejä voit klikata tästä ja tästä.) 

“Exciting hipster organic vegetarian for foodies”
“Super creative and trendy!”
“Definitively the worst attention that ever I had”

Flax & Kale on kerännyt Tripadvisorissa enimmäkseen kehuja, mutta ihan en tunnistanut itseäni hipsteristä, vegestä enkä trendystä. Jos foodie on ihan vain herkkusuu, ilmoittaudun, mutta jos ruokahifistelijä, en tunnista itseäni siitäkään. Mutta jos voin olla trendihipsteri edulliseen hintaan, teen sen mielelläni.

PAP38687

Flax & Cale sijaitsee kivenheiton päässä yliopiston metroasemalta. Olin edellisenä iltana kävellyt sattumalta paikan ohi matkalla hotellilleni. Silloin se oli aivan täynnä. Teki mieleni jäädä ikkunan taakse vain katsomaan sisälle kuin Tulitikkutyttö joulunviettoa. Olinhan syönyt henkeni pitimiksi ylihintaisen hampurilaisen, mikä oli jotain ihan muuta kuin näkymä ravintolaan.

Koska tiesin käyttäväni loppupäivän pintxosien syömiseen, oli kiva mennä vähän kevyemmällä lounas. Jälkiruokaa ei lasketa. Se on terveysruokaa mielelle. Tällä kertaa on muuten sanottava, että suklaakakku oli lounaan heikoin lenkki. Kyllä, alkupala (grillattua melonia ja vuohenjuustoa) ja salaatti olivat maukkaammat kuin kakku. Koska viinikin oli erinomaista, antaisin ruoalle 4/5. Palvelu ei kyllä yltänyt samalle tasolle. Laskua sai odotella kotvasen jos toisen.

PAP38688

PAP38690

PAP38692

Koska en ole trendi- enkä hip-tyyppi, ehkä vielä enemmän makuuni oli El Nacional Barcelona, jonka Ansku minulle esitteli. Kävelimme vain sen läpi, mutta illalla palasin. 

Entiseen parkkihalliin Passeig de Gràcialle, kalliiden merkkien ostoskadulle, rakennetussa El Nacional Barcelonassa on saman katon alla lukuisia erilaisia ravintoloista, joissa kaikissa on eri teema. On kalaa, lihaa, tyylikästä pikaruokaa ja vaikka mitä. Yksin ollessani minusta tuntui luontevimmalta istua keskellä olevalle baaritiskille, ottaa lasi cavaa ja setti pintxoseja. 

PAP38728

PAP38694

PAP38727

Untitled

Atmosfääri El Nacionalessa on ihana. Tyylikäs ja omaleimainen mutta ainakin arkena minusta silti tunnelma aika rento. Viihdyin. Siellä on muuten ehkä kaupungin jollei nyt tyylikkäin naistenhuone niin ainakin erillinen puuterointihuone kuin elokuvissa näyttelijättärien buduaarit.  

PAP38722

PAP38724

PAP38721

PAP38718

PAP38716

Mutta niinhän siinä kävi, etten kehdannut ottaa toista settiä syötävää ja jotenkin ravintolat tuntuivat yksin syöjästä taas vähän vaikeilta, joten poikkesin kotimatkalla vielä helpommassa kuppilassa syömässä aivan käsittämättömän hetkullisen pintxos-setin. Vaikka sanoin, etten edelleenkään Barcelonaan ole ihastunut, nämä pikku leipäset kyllä saivat minut taas puolelleen.

PAP38731

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

10 comments

 1. Oi miten herkullisen näköisiä ruokia! <3 Meillä oli pari vuotta sitten vähän vaikeaa löytää hyviä ruokapaikkoja Barcelonasta. Kuulostaa tyhmältä, mutt niin siinä vain jotenkin kävi. 🙁 Olisi kyllä ollut paikallisoppaalle suurta käyttöä!

  1. Mä niin ymmärrän sua. Vieraassa kaupungissa, vaikka tarjontaa olisi kuinka paljon, ei tiedä, mihin mennä. Sitten tuurilla saa hyvää ruokaa tai ei saa. 🙂

 2. Tuli ikävä Barcelonaan! Flax & Kalesta oon kuullut, ettei olisi ollut meidän viime reissun listalla mutta jäi jostain syystä käymättä, mutta tuo El Nacional täytyy laittaa muistiin. Näyttää ihanalta!

  Barcelonasta voi oikeasti olla vaikeaa löytää hyviä rafloja, varsinkin jos seilaa niillä pahimmilla turistialueilla, mutta meidän blogista löytyy useampikin hyvä ravintolavinkki (sekä ohjeet siihen, miten huonot ravintolat voi välttää). Lisääkin on tulossa, kunhan ehditään :).

  1. El Nacional oli niin ihana! Näyttää kalliilta, mutta minusta ei ollut. Vilkuilin ruokalistoja, vaikka sitten päädyin baaritiskille.

 3. Ihanan näköisiä nuo leipäset. Barcelonasta jäi itselleni mieleen paha ruoka!! Emme olleet katsoneet mitään paikkoja etukäteen, joka ilmeisesti kannattaa tehdä sinne mennessä 🙂

  1. Minä olisin voinut elää neljä päivää leipäsillä (ja niin lähes teinkin). 😀

 4. Oli ilo toimia ihanan matkarakastajan oppaana :D. Juu, täällä tosiaan pitää vähän etukäteen ottaa selvää, että mistä löytyy hyvää ruokaa. Tarjontaa on todellakin laidasta laitaan, ja koska turisteja riittää, niin moni paikka tarjoaa aivan ylihintaista pöperöä. Mutta kyllä niitä hyviäkin paikkoja löytyy vaikka kuinka paljon, onneksi (tai siis mun kukkarolle epäonneksi…)

  1. Kiitos vielä seurasta ja vinkeistä. Hyvin söin. 🙂

 5. Sulla on ollut mainio opas, kun on vienyt noin kivoihin paikkoihin! 🙂 El Nacionale näyttää tosi viihtyisältä.

  1. Se oli ihana. Kävimme päivällä vain katsomassa, mutta tiesin heti palaavani.