Type and press Enter.

Uuden vuoden bileet joka ilta? Onnistuu!

Pietari on ollut taas esillä aika paljon, kun Putin on lupaillut ilmaista e-viisumia. Minäkin niin innostuin, kuinka paljon helpommaksi (ja halvemmaksi) tulee sitten lähteä vaikka useamminkin viikonloppumatkalle Pietariin. Hyppää vain Allegroon ja suhauttaa 3,5 tunnissa kaupungin sykkeeseen. Mutta se ilo oli liian aikainen: ilmeisesti junamatkustaminen on jäämässä viisumihelpotusten ulkopuolelle. 

Olen pantannut tätä juttua aika kauan. Olen joutunut odottamaan siihen, että häpeän puna vähän alkaa hälvetä poskilta. Mutta nyt puhelimeni alkoi toimia liian hitaalla, koska sen muisti alkoi olla ääriään myöten täynnä. Ja sieltä löytyivät vähän kuin kätkettynä nämä kuvat. Jospa aloittaisin koko jutun alusta. Olisi jotain kultturelliakin, ettei vain sitä, miten Annika joi vähän liikaa votkaa ja päätyi pakkasukon polvelle.

Olin siis toimittajille, bloggaajille ja matkatoimistoihmisille tarkoitetulla fam tripillä Pietarissa pari vuotta sitten. Päivä oli ollut täynnä kaikkea mahdollista ohjelmaa. Olimme illan pimennyttyä vielä katsomassa Pietarhovissa, aika kaukana keskustasta, kesän päättäjäisiä, jolloin suihkulähteet sammutetaan. Juhlallisuudet olivat upeat – niin kuin venäläiset vain taitavat show’n. Koko jengi alkoi vähän väsähtää, mutta joku keksi avata tuliaiseksi ostamansa votkapullon. Niin vain alkoi se pitkäkin matka sujua koko ajan vähän äänekkäämmin. 

Purga

Purga

Purga

Purga

Koska mukana oli todellisia Venäjän ja Pietarin asiantuntijoita, heillä oli hallussaan myös tieto Pietarin yöelämästä. Sieltä sitten sinisen lukiukoin koristellun oven takaa löytyi Purga, baari, jossa vietetään uudenvuodenjuhlia joka yö, vuoden jokaisena päivänä. Puolen yön tienoilla tilan ottaa haltuun pakkasukko, joka tällä kertaa oli perinteisestä poikkeava valtavine sääritatuointeineen. Ja jotenkin siinä sitten kävi niin, että minäkin päädyin tuon pakkasukon polvelle. Ja jotenkin kävi niinkin, että päädyin tanssimaan hänelle. Tuosta performanssista oli olemassa videotallenne, mutta materiaali oli sitä luokkaa, etten ennen poistamista ilennyt edes itse katsoa. 

Vähän erilainen yökerho siis. Jos sattumalta päädyt Purgaan ja siellä vietetäänkin häitä, tiedät olevasi sisarravintolassa. Siellä on häät joka ilta. On siis olemassa Purga 1 ja 2, enkä venäjänkielisten nettisivujen perusteella saanut selville, kumpi on kumpi. Voisin kuvitella, että hääbileissäkin olisi hauskaa.  

Purga

Purga

Purga

Purga

Kuvien laatu on vähän kyseenalainen, mutta on kovin lähellä tuota kyseenalaista iltaa kaikin puolin…

Monenlaisia paljon asiallisempia Pietari-vinkkejä voit lukea täältä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 comments

  1. Hahah, vaikuttaa hauskalta illalta! 😀 Pietariin olisi kiva päästä piipahtamaan muutenkin lähitulevaisuudessa. 🙂

    1. Kyllä vain! Voisin tykätä teemabileet-ajatuksesta noin laajemminkin. Ei ohjelman tuon kummoisempaa tarvitsisi olla, että tuo todella väriä iltaan.