Type and press Enter.

Six Senses Spa – pieni pala taivasta

Minun pitäisi varmaan alkaa rakentaa bucket listiäni ihan uudelleen. Oikeastaan minulla ei kyllä listaa ole, mutta jos olisi. Tietenkin lomia on kaikenlaisiin tarkoituksiin, mutta useimmiten etsin jotain pieniä seikkailuja, elämyksiä kaupungilta tai luonnosta, skootteriajeluja, henkeä haukkomaan saavia temppeleitä. Tällä kertaa lähdin Thaimaahan ilman odotuksia. En halunnut matkalta oikeastaan muuta kuin päästä pois arjesta, levätä, nauttia lämmöstä, rentoutua. Mutta nimenomaan tällaisten matkojen toivelista pitää panna uusiksi. Tavoitteeni ei olekaan enää juoda lasillista viiniä sky barissa ja katsoa auringonlaskua. Ei siinäkään mitään vikaa ole. Mutta minun on opeteltava oikeasti rauhoittumaan. Epäilemättä meditointi olisi sitä varten, mutta vielä en löydä itseäni istumassa lotusasennossa hymisemässä ommm, ommm.

Enpä olisi vielä hetki sitten uskonut kirjoittavani, kuinka paljon nautin hotellin spasta. Kaikenlaisia kylpylöitä olen kolunnut japanilaisista onzeneista suomalaisiin elämyskylpylöihin. Mutta nyt löysin paikan, josta en olisi halunnut pois. Toivoin, että hieronta olisi jatkunut esimerkiksi vielä kaksi tuntia. En voinut kuvitella, että Six Senses Spa, niin maailmankuulu brändi kuin onkin, olisi sen kummempi kuin mikään muukaan laadukkaan hotellin spa. Mutta oli se.

Jotenkin olen ihan kypsä täyttämään lomakkeita terveydentilastani tai siitä, mistä ja mitä hierotaan, kun tuntuu, että hoito on ihan sama joka tapauksessa. Minulle oli varattu holistic massage tai vastaava rentouttava hoito, mutta kun kerroin niska-hartiakiristyksistä ja liiasta autosta istumisesta jämähtäneistä pakaroista, todettiin, että vaihdetaan hoitoa sellaiseen, mikä oikeasti auttaisi. Myönnän silti olleeni skeptinen. Voiko pelkästään Six Senses Spa -nimi taata jotenkin parempaa hoitoa?  

Six Senses Spa

Six Senses Spa

Six Senses Spa

Six Senses Spa

Pelkästään ympäristö oli ihana. Niin kaunista. Niin rauhoittavaa. Hoitohuoneet ovat lasiseinäisiä ja kuin kelluisivat lummealtaassa. Ilmastoinnin äänen jos voisi jättää pois, mutta äänetöntä ilmastointia ei taida olla, ja ilman olisi ihan järjettömän kuuma.

Hierontapöytä oli ehkä mukavin ikinä. Siihenhän olisi voinut nukahtaa. Minua aina kiinnostaa, mitä kasvot alaspäin makaileva saa tai joutuu katsomaan kurkistusaukosta. Jotenkin olen pitänyt sitä jonkinlaisena span mittarina. Jossain kelluu vedessä kukkia. Six Senses Span tyyli on hillitympi. Sain katsella kiviä. Hoito alkoi jonkinlaisen astian kumistelulla pitkin vartaloani. Hörhötoleranssilleni se meni vähän yli. Alkoi melkein naurattaa. Mutta eipä minuutin kumistelusta mitään harmia ollut.

Sitten vaivuin nirvanaan. Hieroja nyt vaan oli paras ikinä. Ei liian lujaa, ei liian hiljaa. Tunsin, miten jumit aukesivat yksi toisensa jälkeen.

Hieronnan jälkeen jäin notkumaan relax-alueelle. Teetä ja kahvia olisi tarjottu, mutta niitä en käytä. Jotenkin siinä terveyspäissäni tilasin mango-korianteri-smoothien ja vain löhöin haluamatta liikkua mihinkään. Minulle sanottiin, että öljyn olisi hyvä antaa vaikuttaa pari tuntia iholla ennen suihkua. Sain siitä hyvän tekosyyn vain hengailla. Kävin höyrysaunassa hetken ja jatkoin notkumista. Pari päivää iho oli pehmeämpi kuin varmaan koskaan.

Pitäisikö todellakin alkaa panostaa omaan hyvinvointiin? Kyllä vain viinin juominenkin sitä lisää, en ollenkaan sitä kiellä. Mutta tiedätkö, tämä sinänsä tavallinen asia, hierojalla käyminen, tuntuu kummittelevan minulla yhtenä loman kohokohtana, vaikka yritin mielessäni taistella, että ei Six Senses Spa voi olla sen kummempi kuin mikään muukaan, sehän on vain nimi. Erehdyin.

Six Senses Spa

Six Senses Spa

Six Senses Spa

Six Senses Spa

Yhteistyössä Six Senses Spa at Evason Hua Hin

Lisää Evason Hua Hinista voit lukea täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

6 comments

  1. Kivalta paikalta vaikuttaa ja relax- alue hoidon jälkeen varmasti vielä rentouttaa lisää 😀

    1. Se oli juuri sellainen, mistä ei tehnyt mieli lähteäö pois. Toinen smoothie olisi ehkä ollut kuitenkin jo liioittelua. 🙂

  2. Liian vähän sitä tuleekaan hemmoteltua itseään varsinkin matkoilla. Tosi usein aina suunnittelen hierojalle menemistä ja sitten vikana päivänä huomaankin, etten mennyt. 😅

    1. Toisaalta olet onnekas, jos et tarvitse hierojaa. Minulle käyminen on pakko, koska olen varsinainen kokovartalojumi koko nainen. Huomaan kyllä, jos en ole käynyt. 🙂 Toisaalta nämä kokemukset ovat niin ihania, että taitaisin käydä ilman varsinaista tarvettakin.

  3. Kuulostaa täydelliseltä. Kyllä välillä matkoilla on ihan hyvä satsata pieneen hemmotteluun ja omaan hyvinvointiin. Oon itse aika nirso hierontojen suhteen, niin monen huonon uhriksi olen joutunut, mutta täällä voisin kokeilla ihan mielelläni!

    1. Minun huonot kokemukseni liittyvät enimmäkseen paikan kämäisyyteen. Toisaalta jossain ihme takahuoneessa vaikkapa Vietnamissa oli aivan superhyvä hieroja, vaikka atmosfääri oli ankea. Kamalin kokemus on Suomesta. Olin hierojakoulussa asiakkaana, hieronnan opettaja otti minut vastaan ja käyttäytyi todella epäasiallisesti. Onneksi mitään tällaista ei ole koskaan sattunut reissussa.