Type and press Enter.

Lissabon on täydellinen hengailijalle

Lissabon on ihana kaupunki! Se on hengailijan unelma. Se on kuin luotu päämäärättömään vaelteluun. En osaa nimetä yhtään varsinaista nähtävyyttä, paitsi linnan, en ole kartta kädessä etsinyt kuin pesulaa ja Segway-vuokraamoa. Aikaa saa kulumaan päiviä vailla päämääriä. Mikä sopisikaan kaltaiselleni matkailijalle paremmin? Se on kaikkialla myös niin valokuvauksellinen, että kuvia tulee otettua tarpeettoman paljon. 

Jos siis klikkasit postauksen auki saadaksesi kuumimmat tärpit, joudun tuottamaan pettymyksen. Tässä jutussa on vain paljon kuvia. Kun olet katsonut ne, löydät kaksi vinkkiä, joista toinen voi säästää jollei nyt henkesi niin ainakin terveyttäsi. Jos kysyt, mistä päin kaupunkia kuvat ovat, en osaa vastata kuin joistakin. Alfamasta on ehkä osa, mutta takuulla monesta muustakin paikasta. Toisaalta koko Lissabon on ainakin ensimmäisellä kerralla, minulle myös myöhemmin, yksi suuri ja kaunis seikkailu. 

Lissabon

Lissabon

Lissabon

Lissabon

Lissabon

Lissabon

Lissabon

Lissabon

Lissabon

Lissabon

Lissabon

Lissabon

Lissabon

Lupaamani vinkit tulevat tässä: jos lähdet Segway-retkelle, varmista, että saat allesi aidon, et kiinalaiskopiota, koska aitoa ei normaaliajossa saa kaatumaan mutta jälkimmäisen saa ihan liian helpolla. Ja kun vekottimella nuppaa, ei oikein nauti kipeällä jalalla kaupungilla kulkemisesta ja loma menee vähän pieleen. Jos taas löydät sen firman, jolla on kunnon pelit, voit nauttia hulvattomasta kurvailusta Alfaman kapeilla mukulakivikaduilla, ratikkaraiteilla, liikenteen seassa, kuten me edellisellä kerralla.

Ilman surkeaa retkeä olisi jäänyt kuitenkin löytämättä vinkki numero kaksi, Doca de Santo Amaro, jota kuvataan Visit Portugalin sivuilla näin: 

The dock at Santo Amaro, situated immediately to the east of Ponte 25 de Abril, has moorages for 321 boats up to 12 metres in length. It is a fine example of the ingenious conversion of old port facilities into a lively marina.

Overlooked by a pontoon full of brightly-coloured pavement cafés, this marina is surrounded by a surprisingly large number of restaurants, bars and discotheques. Together with the Alcântara dock, this is the ideal berth for anyone who wants to share in the fun and excitement of the “beautiful people”.

Doca de Santo Amaro oli kesäiselle lounaalle erinomainen paikka, ja voin vain kuvitella, kuinka hyvä meno siellä olisi ilta-aikaan. Päivällä saattoi vaikka seurata, miten pikkuiipot harjoittelivat purjehdusta miniveneillään. 

Doca de Santo Amaro Lisboa

Doca de Santo Amaro Lisboa

Doca de Santo Amaro Lisboa

Doca de Santo Amaro Lisboa

Doca de Santo Amaro Lisboa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

24 comments

 1. Ihania fiilistelykuvia! Tämä nostatti sopivasti omaa reissukuumetta. Kuukauden päästä reissu Portoon ja Lissaboniin on jo ohi ja toivottavasti minunkin blogissani löytyy fotoja hengailusta kaupungin kujilla. 🙂

  1. Terkkuja Portosta. Sopii hengailuun tämäkin. Lissabonista olen ehkä pitänyt enemmän, mutta mukava on tämäkin.

 2. Täähän tuli hyvään saumaan, sillä juuri hortoilu Lissabonissa on itselläkin suunnitelmissa huhtikuussa! Lennän Lissaboniin, jossa vietän 1,5 vuorokautta ennen Monte Gordoon suuntaamista; siltä kannalta myös Faro-postauksesi osui oikeaan hetkeen. 🙂

  1. 1,5 päivässä ehtii paljon, jos on tehokas kävelijä. 😀

 3. Juuri näin, Lissabon on ihan paras paikka haahuiluun ja kameran laulattamiseen! Kaupunki on sopivassa rähjäisyydessään todella kaunis, ja päämäärätön kuljeskelu on siellä erittäin hyvä ohjelmanumero.

  1. Ei se oikeastaan kaipaa edes muuta. Olen nyt Portossa. Täällä tuntuu enemmän, että pitäisi olla jonkinlainen suunnitelma.

 4. IhAania kuvia. Se kyllä riittää fiiliksen saamiseen. Tuonne olisi hienoa päästä juuri vain hengailemaan!

  1. Kiitos! Pakko sanoa, että tykkään itsekin. Onnistuin herättämään itsessäni halun matkustaa taas Lissaboniin.

 5. Ai että, Lissaboniin on kyllä päästävä, nuo ihanat pienet terassit ja värikkäät talot!

  1. Et ole vielä ollut? Nyt hopi hopi varaamaan lentoja. Lissabon on ihana!

 6. Kuvapostaukset on välillä niitä kivoimpia. Näyttää jo ihanan aurinkoiselta, vaikka on sanottu että Portugalissa sataa usein?
  mites muuten ratikat pitikö niitä varoa vai voiko kadun yli kävellä rauhassa? Barcelonassa ajoivat täyttä vauhtia ja myös vihreillä valoilla siksi kysyn. Portugaliin asti en ole vielä saanut aikaiseksi mentyä, mutta ehkäpä tänä vuonna, aion ainakin yrittää käydä sielläkin sitten olen kiertänyt Välimeren maat kuten haluan

  1. Nuo kuvat ovat kesältä 2016. Mutta ainakin täällä Portossa on paistanut aurinko siitä asti kun tulin. Eilen kuulin kerrottavan, että jonain vuonna ei satanut lainkaan maaliskuun ja syyskuun välillä. Että vissiin kovin runsassateinen maa ei ole tämä. En minä erityisesti osannut Lissabonin ratikoita pelätä.

 7. Ihanaa kuvailoittelua! Mun Portugalin matkakuume vaan kasvaa kasvamistaan. Lissabon on varmasti just kiva paikka hengailla ja nautiskella. 🙂

  1. Täydellinen! Kasvatin omaakin matkakuumettani ihan liikaa. Onneksi nyt Portossa, että vähän samanlaista, mutta kuitenkin ihan erilaista.

 8. Olen jo aikaisemmin ollut vakuuttunut siitä, että Lissabon olisi minun paikkani ja pitäisin siitä aivan varmasti. Tämä vahvisti tuota ajatusta vain entisestään, sillä päämäärätön haahuilu ja tuollaisissa pikkuisissa katukahviloissa istuskelu on aivan minun juttu. Ja kaupunkihan on rosoisen kaunis kuin mikä!

  1. Kaikki tuo, mitä kuvasit, on juuri sitä, mitä Lissabon on. Takuulla tykkäisit. En ole kenenkään kuullut sanovan, että Lissabon olisi ollut pettymys.

 9. Lissabon houkuttelee ja kuvista välittyi mukava tunnelma. Jotenkin olen aina ajatellut, että se voisi olla itseni tyylinen paikka. Harmi, että nykyisestä asuinmaastani ei saa suoria lentoja sinne, mutta taas Italian kaupunkeihin pääsee parilla kympillä helposti.

  1. Suomestakin Portugalin-lennot yllättävän kalliita. Mutta mitä useamman kerran olen Portugalissa ollut, sitä enemmän tiedän pitäväni siitä. Lissabon on ihastuttava. Sen kuvaileminen on aika vaikeaa. Siksi kuvia oli noin paljon. Ne kertovat kyllä.

 10. Vähän aika sitten kirjoitin omista kaupunkikohteista, jonne haluaisin ja Lissabon komeilee mun listalla. Tämän postauksen lukemisen ja kuvien ihastelun jälkeen reissukuume eikun nousi vain!

  1. Lissabonista on niin helppo saada houkuttelevia kuvia. Se on niin valokuvauksellinen. Toivottavasti pääset sinne pian!

 11. Olipa kiva tunnelmoida Lissabonia ja katsella kuvia! Mulla on ollut Lissabonin lennot melkein varauksessa jo parikin kertaa, joten toivottavasti pääsen käymään kaupungissa vielä kevään aikana. Hengailijan kaupunki – kuulostaa täydelliseltä!

  1. On jännä, miten johonkin kohteeseen tekee lähtöä monesti, mutta sitten aina jokin muu kohde kiilaa edelle. Ja kun lopulta pääsee kohteeseen, miettii, miksen ole tullut aikaisemmin, tämähän on ihana.

 12. Minäkin ihastuin Lissaboniin, se on täydellinen kaupunki pidemmällekin lomalle. Nuo kapeat kujat ja värikkäät rakennukset ovat jotain sellaista mistä ei vaan saa tarpeekseen. Ja ne ravintolat ja tunnelma, ja viini! oioi! Plus rannalle pääsee kätevästi junalla, surffareita bongailemaan. 🙂

  1. Sama olo minulla tuli Portossakin, että sielläkin olisi hyvin voinut olla vaikka koko viikon. Helppoa lomailua, ja koko ajan ärsykettä kaikille aisteille. (Tai siis ei Porto ollut minulle helppo, mutta noin periaatteessa. Näistä fiiliksistä myöhemmin lisää.)