Type and press Enter.

Lintuja? Juu ei. Paitsi Afrikassa!

Naiwashasta kerroinkin jo itseniylittämisosion, kiipeilyosuuden Hell’s gaten kansallispuistossa. Hell’s gaten jälkeen seikkailu jatkui helpommalla tavalla: saimme vain istua veneeseen. Kiertely perämoottorilla Naivasha-järvellä kuulosti vähän tylsältä, mutta ei todellakaan ollut sitä. Sisäinen lintubongarinikin heräsi, vaikken todella tiennyt sellaista olevan

Afrikka 1893

Afrikka 1776-001

Muita en muista nimeltä kuin kuningaskalastajan ja fish eaglen, mikä se mahtaakaan suomeksi olla. Lintujen tarkkailu oli oikeastaan aika mukavaa. Venemies (kuljettaja ja opas samassa persoonassa) joutui kyllä tekemään kanssamme paljon töitä: katsoimme aina väärään suuntaan. Toisaalta ohjekin tuli selän takaa ja oli useimmiten muotoa katsokaa tuolla. Jaa missä? Fish eaglen saamiseksi lentoon oppaalla oli pari kalaa, jotka hän hetti veteen saadakseen linnun pois puun latvasta, ja onnistuihan se. Komea lintu kaarsi puusta, nappasi kalan ja palasi takaisin.

Afrikka 1781-001

Afrikka 1800-001

Afrikka 1805-001

Afrikka 1809-001

Afrikka 1817-001

Afrikka 1840-001

Afrikka 1863

Afrikka 1873

Afrikka 1877
Kuningaskalastaja syöksymässä veteen
linnut2
Fisheagle

Lintujakin hienompaa oli kyllä seilata samalla järvellä virtahepojen kanssa. Täällä on ihan uskomatonta se kuinka lähelle eläimiä voi päästä. Oppaat ja kuskit ovat enimmäkseen varovaisia eivätkä todella halua häiritä eläimiä, eivät edes kilttejä. Oli aika mieletöntä katsella noin 20 metrin päästä, kun hipot milloin sukelsivat, milloin nostivat päänsä pinnalle. Yksi möhkö oli rantautunut pienelle saarelle. Aikansa tunkeilijoita katseltuaan se molskautti itsensä veteen. Silloin väännettiin perämoottorista hanaa ja paineltiin aika pitkälle. Ovat kuulemma aika vaarallisia nuo sympaattisen näköiset pallerot.

Afrikka 1852

linnut1

Naivasha 22.7.2013

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.