Type and press Enter.

Työpäivän verran eläimiä ja pompottelua savannilla

Viimeinen safaripäivämme todella kesti kahdeksan tuntia, mutta on käsittämätöntä, miten nopeasti aika kuluu vain seisomalla auton kyydissä ympäri luonnonpuistoa. Kuski-oppaallamme Davidilla on luultavasti haukan katse, koska hän huomaa kaikki pusikossakin lymyävät eläimet, joita me emme näe edes kiikareilla. Ehkä 13 vuoden kokemuksesta on hyötyä. Kärsivällisesti hän jaksoi meille eläimiä osoitella, ja kaikenlaista näimme. Toisaalta saattoi mennä aika pitkiäkin aikoja, ettei näkynyt mitään elämää.

Afrikka 2217

Afrikka 2222

Afrikka 2252

Afrikka 2350
Ihmisen silmiin tällainen toinen toiseen nojailu on söpöä, mutta seepralle tapa säilyä hengissä. Usein ne seisovat kylki kyljessä ja tuijottavat täysin vastakkaisiin suuntiin. Näin ne näkevät kaikkialle. Molempien silmät näyttävät 180 astetta.
Afrikka 2352
Hyvin harvoin näkee savannilla nukkuvaa eläintä. Seepran oli aika ottaa päivänokoset.
Afrikka 2368
Shakaaleja

Olin lukenut, että näin vaellusaikaan Serengetistä Tansaniasta, joka on vain kukkuloiden takana Masai Marasta katsottuna, tulee valtavia määriä gnuantilooppeja, mutta en tajunnut, että niitä tulee miljoonia ja että yksi suomalainen voi päivässä nähdä tuhansia. Oli jotenkin älytön näky, että sieltä ne taivalsivat siistissä jonossa. Matka kuulemma vie Mara-joen toiselle puolelle ja sieltä takaisin. Mennessään syövät jokseenkin kaiken ruohon. Laitoin Travelloverin Facebookiin pienen videon, jolta myös näkyy, että jonossahan nuo vaeltavat.

Afrikka 2143
Gnuita tuli Tansaniasta tasaisena jonona.

Afrikka 2153

Afrikka 2146
Gnuiden valtavaa määrää ei pysty käsittämään.

Kyllä gnuita matkallekin jää. Paljon näkyi raatoja, mitä nyt kenenkin illallisesta oli käänyt jäljelle. Joessa odottavat krokotiilit, joten senkin ylittäminen käy monelle kohtaloksi. Jonkin sukulaiseläimen oli tainnut syödä aamupalaksi puun varjossa vatsansa vieressä makoillut kissaeläin. 

työpäivä1
Toinen odottaa puussa, että iso kissa saa ateriansa valmiiksi.

Afrikka 2215

Afrikka 2363
Tiedä sitten, oliko sama kissa, mutta tällaisen näimme vielä myöhemmin saalistushommissa. On se upea!

Savanni vain kertakaikkiaan on lumoava. Tiedän nyt jo, istuessani valtavassa, savimajaa muistuttavassa hotellin baarissa, että alan kaivata takaisin varsin nopeasti. Vaikka tiedän, että savanni ei juuri muutu, että eläimet ovat ihan samoja, jotain erityistä tässä vain on.

työpäivä

Afrikka 2278
Ehkä kaunein koskaan näkemäni lintu

Afrikka 2286

Afrikka 2290

Afrikka 2281

Mitä enemmän kuvia katson, sitä enemmän on tulee tunne, että Afrikkaan on palattava. Vaikka olisin halunnut nähdä enemmän kaupunkielämää, tuntuu, että sittenkin luonto on se, mitä en saanut tarpeekseni.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

4 comments

 1. Avatar

  Leopardi vai gepardi?

  1. Avatar

   Anteeksi, mutta en ymmärrä kysymystä. En ole kummastakaan tekstissä puhunut.

 2. Avatar

  Niin kyllähän tekstissä puhutaan leopardista, mutta kuvissa minunkin mielestäni on nimenomaan gepardi. Hienoja kissapetoja kuitenkin.

 3. Avatar

  Muutit tekstiäsi minun kommenttini perusteella, muttet maininnut siitä tekstissä mitään tai edes vastannut kommenttiini?