Type and press Enter.

Kyllä on kiva olla valokuvauksellinen!

Olet varmaan nähnyt verkko-oppaita ja blogipostauksia siitä, miten otetaan parhaat selfiet. Ei. Tämä ei ole sellainen postaus. Jos yritän ottaa itsestäni kännykällä kuvaa, lopputulos on kaikkea marsun (jep, nämä jäätävän kokoiset poskipäät) tai virtahevon (jep, liikakilot näkyvät naamasta eikä käsi ole tarpeeksi pitkä häivyttämään vaikutelmaa) väliltä, joten niitä kuvia todella harvoin edes yritän ottaa. Sitä paitsi puhelimeni etukamera on varsin huono. Eli milloin näet blogissa kuvia minusta ja olen ollut yksin reissussa, ne on useimmiten otettu järkkärillä itselaukaisimella, useimmiten vielä kännykkä kaukosäätimenä. 

Yhden semionnistuneen kuvan ottaminen tarkoittaa lukemattomia aivan omituisia versioita. Kuvassa poseeraaminen tuntuu minusta keskimäärin naurettavalta. Se tuntuu vielä pöljemmältä, jos seison yksikseni jossain kadunkulmassa ja yritän näyttää coolilta. Kamera törröttää jossain lähistöllä. Jos kameran takana on joku ihminen, se on sittenkin minulle melkein yhtä omituista. Olen yrittänyt tietoisesti tätä opetella: pitää kai itseään kunnioittavan matkabloggaajan ainakin joskus olla itse kuvissaan. Pitääkö? En minä tiedä. Toiset taas ajattelevat, että viis mistään muusta, maisemista, arkkitehtuurista tai vastaavasta, kunhan minä näyn ja näytän hyvältä tässä kohteessa. Ehkä olen vain kade, koska näytän omituiselta kaikissa maailmankolkissa. 

Miltä siis näyttävät ne oikeasti todella epäonnistuneet versiot edes jotenkin julkaisukelpoisten taustalla?

Kun kuvakulma saa lihomaan kymmenisen kiloa ja samalla joku tulee uhkaavan lähelle kameraa. Silloin käy näin. Se niin sanotusti onnistunut kuva on sitten tuommoinen vähän nolo poseeraus.

Untitled

Untitled

Täällä minä tälleen luontevasti yritän kävellä ihan muina naisina. Toki kannattaa näyttää siltä, että kävelee just ulos koko kuvasta.

Untitled

Untitled

Kyllähän uima-allaskuva pitää olla, jos on oma pool villa. Ja kädet ylhäällä on jokaisen instagrammaajan must-asento. Kuten huomaat, ei ole minun. Ei kannata edes yrittää.

Untitled

Untitled

Ajoitusta en voi kyllin korostaa. Kyllä siinä kotvanen menee, että saa pungerrettua itsensä kivasti makaamaan.

Untitled

Kyllä lähikuva rannalta toimii aina. Not.

Untitled

Untitled

Älä sinä tule lähelle tai minä tästä ponkaisen kimppuusi! Eikä välttämättä nyt ihan kaikkein luonnollisen ole tuo toinenkaan poseeraus, mutta siinä yritän tavoitella Pavilion hotellin eleganssia.

Untitled

Untitled

Tältä näytti Tallinnan-matkalla ystävän kanssa. Saatoin sanoa, että nyt ei taidakaan olla oikea hetki, koska minulla valuu räkä nenästä. Ne paremmin onnistuneet vahingossa poistin. En tiedä, mitä silloin tapahtui. Ehkä jotain nenäongelmia taas.

Untitled

Photobombaajat saattavat yllättää myös. Tiedän itse, etten jaksa odottaa toisten naurettavia fotosessioita kovin kauaa. Tämä kesti 20 sekuntia, ja siinä ajassa mukaan ehti esimerkiksi tuoppimies. En tiedä, mihin sen JÄLKEEN vielä oli kiire.

Untitled

Untitled

Untitled

Eihän näistä mitään tullut -kuvat ovat sitten oma lukunsa. Kun ei kertakaikkiaan vaan onnistu. On esimerkiksi tämä todella luonteva saunakuva.

Untitled

Tässä oli minusta todella kuvauksellinen kohta Bairro Altossa Lissabonissa. Jouduin vaan asettamaan kameran kadulle ja kuuntelemaan, tuleeko autoja. Ihana ohikulkija tajusi, mitä puuhaan, ja jäi vahtimaan kameraa. Oli mahdotonta näyttää mitenkään luontevalta, kuten saatat nähdä.

Untitled

Kyllä uima-allaskuvia pitää olla. Kyllä pinnalla kelluva pää on hyvä idea. Tällaiset pääkuvat toimivat silloin, kun kuvattava on saimaannorppa, mutta naisen kohdalla en suosittele.

Untitled

Eiköhän tämä nyt tullut näillä kuvilla selville, että tuurista se on kiinni ainakin minun kohdallani. Kansikuvaksi valitsemani on oikeastaan yksi itsestäni otetuista suosikkikuvista ikinä. Olin Pietarissa, ja porukalla vähän naureskelimme tiiliseinää vasten poseeraaville nuorille naisille. Mutta seinä oli niin kaunis, että halusin kuvan minäkin. En osannut olla. Kiemurtelin. Mutta lopputulos on minusta silti kiva. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

6 comments

 1. Kiitos! Nauroin itseni tärviölle 🙂

  1. Joskus itseironia on parasta terapiaa myös kirjoittajalle. 🙂

 2. 😂😂😂 olipas hauska postaus! Mutta toi tiiliseinäkuva on tosiaan ihan oikeasti kiva.

  1. Kyllä minä tykkään kaikista noista toisena tulevista. Ehkä ne ovat mieleeni siksikin, että pääsen niiden mukana paikkoihin, joissa on ollut kiva olla.

 3. Olipa ihana postaus! Voin samaistua tähän niin täysin. En tajua, miten jotkut voivat olla kuvissa niin luontevia. Siihen on ihan syynsä, miksei musta itsestäni ole juurikaan matkakuvia 😀
  Mut tässähän oli monta kivaa kuvaa, ja etenkin tuo ensimmäinen oli onnistunut! Kyllä mä sanoisin, että sussa on ainesta 🙂

  1. Kyllä mä tykkään kaikista niistä toisena tulevista, vaikka osa ei ihan luontevia olisi, mutta ne ovat minulle pala sitä hetkeä. Mutta voi mahdoton, millaista kammotusta tästä naamasta lähtee. Suurimman osan olen tietenkin poistanut saman tien. En edes tiedä, miksi muistikorttiin kätköistä löytyikään näitä aarteita.