Type and press Enter.

Travellover – matkajuttuja jo kymmenen vuotta

Harvassa ovat kymmenen vuotta täyttävät blogit, ja matkailupuolella varsinkaan niitä ei monia ole. Niin usein kun olen blogin lopettamista harkinnut, aina uudelleen olen näppikseen tarttunut. Edes korona ja maailman sulkeutuminen eivät ole saaneet kirjoittamaan viimeistä pistettä, vaikka juttuja on kovin vähän tullut tehtyä. Vaikea on sanoa, kun ei tapahdu mitään. Koska elämä ei pääkaupunkieseudun ulkopuolelle juuri vie eikä tuntunut luontevalta kirjoittaa kotiseutujuttuja tänne, aloitin sivuharrastuksena uudelleen Mun Helsinki -blogin, johon on yläpalkistakin linkki. Ei näköjään koronakaan vienyt halua sanoa.

Untitled
Untitled
Untitled

En muista, milloin olisin viimeksi ollut tilanteessa, ettei edes ajatuksissa olisi yhtään mitään matkasuunnitelmaa. Haaveitakaan ei oikein ole muuta kuin koronan katoaminen ja rajojen aukeaminen. Ihan mihin tahansa tahtoisin lähteä, vaikka viikoksi Tallinnaan, jos se vain olisi mahdollista. Yritä tässä sitten blogin juhlavuotta viettää, kun kohokohta koko vuonna tähän mennessä on ollut Saariselkä. Minulle talvinen Lappi, huskysafari ja hiihtäminen tunturissa toki olivat ihan uutta ja ehkä vähän eksoottistakin. Ystävät ovat pyytäneet Bulgariaan. Ihan hirveästi tekisi mieli mennä. Pitää silmä kovana katsoa maan koronatilannetta. Noin kuukausi sitten se oli paha, kun viimeksi katsoin, mutta niin oli tilanne Suomessakin. Kotiin palattua kesälomalla olisi helppo pysyä karanteenissa ja etäällä muista, tilata ruoka etukäteen kaupasta tulopäiväksi kotiin ja liikkua vain yksikseen ulkona. Ensimmäisen rokotteenkin olen jo saanut. Jospa kesä parantaisi tilannetta Euroopassa kaikkialla, kuten viime vuonna kävi.

Untitled
Untitled
Untitled

Miten juhlitaan blogin synttäreitä? Ulkona sataa. Kohta ehkä ukkostaakin. Seuraavat pari päivää sataa. Lentolippuja ei voi ostaa. Lähdenkö junalla Keravalle? Juonko skumppaa yksin kotona? Ei ole skumppaa, ja sateessa en sentään lähde Alkoon. Pitäisikö fiilistellä vanhojen juttujen parissa? Jos katsoisin niitä onhan sitä joskus matkustettu jossakin -nostalgialasit päässä. Pitäisikö valita omasta mielestäni parhaita juttuja? Tai kohteita? Venetsia! Nyt on sekin taas todettu, vaikka epäilemättä sen tiesitkin, jos olet blogia seurannut. Pitäisikö ryhtyä jukeboksiksi, kun uusiin kohteisiin ei ihan heti tarvitse olla menossa, eli onko jotain, mistä haluaisit lukea?

Untitled
Untitled
Untitled

En voi sanoa, että merkkipäivän kunniaksi olen matkoilla, koska en ole. Mutta lahjoista tykkään aina. Ihan paras lahja 10-vuotiaalle olisi, jos kertoisit, miksi Travelloria mahdollisesti seuraat tai mikä Travelloverissa on parasta. Jos siitä saisi vaikka virtaa seuraaviksi kymmeneksi vuodeksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

10 comments

 1. Tykkään siitä että täällä on juttua monipuolisesti useista eri kohteista. Matkablogeja on monen tyylisiä, täällä riittää juttua todella monista eri kohteista. Jos juttuideaa kaipaat niin kiinnostaisi ainakin lukea sen tyyliset jutut mikä on ollut aikaisemmin jonkun kohteen paras nähtävyys/ranta/ravintola tai muu. Kaipailen myös kovasti matkalle, jopa sellaisiinkin kohteisiin joissa en välttämättä ajatellut käydä. Välimerelle haluaisin etenkin. Lentoja alkaa olla enemmän kesälle, mutta ei kaikkiin kohteisiin mutta johonkin on.

  1. Kohteita tosiaan on aika paljon, koska olen itse niin kiinnostunut kaikesta erilaisesta. On totta, että lentoja alkaa taas olla saatavilla, mutta jos kohteessa ilmaantuvuus on korkea, pitää olla koko ajan varuillaan, eikä se tunnu hyvältä. Toisaalta varuilla olemiseen on tottunut kotonakin. Maskimatkailua en oikein haluaisi. Lennolla se on ok. Pidänhän kuonokoppaa koko ajan töissäkin. En tiedä.

 2. Kiva että täältäkin blogista löytyy kohteita charter-matkojen ulkopuolelta tai ehkäpä vielä ei niin suosituista kohteista — Suomesta katsottuna vaikkapa Itä-Timor, Madagaskar tai Reunion. Niistä olen löytänyt vinkkejä omille matkoille – viimeksi taisi olla Reunion tällainen paikka. Se on sitten eri juttu kuinka monta lukijaa kohteella tavoitat, mutta minut nyt ainakin jos kohde ei löydy TUIn oppaita ja on “road-less-traveled”. Toki on kiva myös lukea kohteista jossa on aiemminkin käynyt ja tulee syy lähteä uudestaan vaikka täältä löytyvän jutun perusteella että “hitsi — tuollahan olisi pitänyt käydä”.

  1. Niin, jos suuret lukijamäärät olisivat tavoitteeni, matkustaisin vain Euroopan suurissa kaupungeissa, Virossa ja Thaimaassa ja kertoisin lisäksi kaikki henkilökohtaiset asiani. Mutta minulle maailma on tärkein. Ensin tulee maailma, kokemukset ja elämykset, sitten niistä kirjoittaminen. Muu elämänikin on enimmäkseen ihan oma asiani. Onhan tässä ristiriita. Mutta toisaalta on kiva, että lukemalla juttuja voi tutustua paikkoihin, joihin ei itse koskaan edes ajattelisi menevänsä.

 3. Oikein paljon onnea 10-vuotiaalle! Minä sain omana 10-vuotispäivänäni mummolta lahjaksi ikioman telkkarin. Sonyn matkatelkkari taisi olla ehkä 11-tuumainen, aivan paras lahja ikinä!

  Travellover on eka matkablogi, jonka löysin joskus vuosia sitten, ja eka, johon kirjoitin oikein kommentinkin. Minä pidän siitä, että kohteita on täällä niin monipuolisesti, etsiipä sitten tietoa Moldovasta tai Dubaista, niin melko varmasti löytyy. Lisäksi tykkään siitä, että kaikki ei ole pelkkää auringonpaistetta, vaan ainakin mulle tulee sellainen fiilis, että rehellisesti kerrot, mitä näit ja millaisena sen koit. Kamera osuu joskus vähemmän kuvauksellisiin kohteisiin ja pettymyksistäkin uskallat reilusti sanoa. Mutta jaat myös parhaat vinkit, hyvät ruokapaikat ja muut onnistumiset.

  Tässä viimeisen 14 kuukauden aikana olet kirjoittanut tosi vähän. Ymmärrän sen hyvin. Ja toivon tosiaan, että rohkaistut nyt kesällä lähtemään reissuun. En minäkään niistä maskeista tykkää, en yhtään, mutta yllättävän hyvin niihin sitten olosuhteiden pakosta kuitenkin tottuu. Oli kivempaa olla Malagassa maski kasvoilla 20 asteen auringonpaisteessa kuin joulukuun räntäsateessa Espoossa, noin esimerkiksi.

  Tässä tuoreita matkapostauksia odotellessa lukisin mielelläni täältä blogista esimerkiksi sentyppisiä juttuja, kuin “Minne nyt lähtisin, jos koronaa ei olisi – top 5 haaveet” tai “Vinkkejä maahan X matkustavalle”, siis kohteista, jotka on sulle tuttuja ja joista voisit koota jotain kivoja muistoja/yhteenvetoja vielä vuosienkin jälkeen. Älä vaan lopeta!

  Uskon myös, että tänä kesänä aika monet alkavat jo suhtautua näihin “nyt ei ole aika matkustaa” -tyyppisiin syyllistämisiin vähän rennommin. Kyllä tänä kesänä on ihan oikea aika matkustaa, vaikka terveysturvallinen matkustaminen ei ole ihan samanlaista kuin 2019! Innostuin jostain syystä eilen laskemaan, kuinka monessa maassa olen käynyt. Niitä näyttäisi olevan 89, joista tänä vuonna on tullut uusia jo kolme. Jos hyvin käy, tulee ensi kuussa vielä neljäs – etkö muuten ole käynyt Bukarestissa? Sinne mä menen, jos lennot tällä kertaa vihdoin toteutuvat.

  Onnea vielä hienosta saavutuksesta! Jatka samaan malliin ainakin seuraavat 10 vuotta. Me kyllä luetaan!

  1. Kiitos! Lukijapalautteella on paljon merkitystä.

   Kiitos myös ideoista. Onhan minulla jo joitain ideoita itsellänikin, kun vaan saan taas kirjoitusmoodin päälle. Olen aina tykännyt kirjoittaa lähinnä tehdyistä matkoista tai edes suunnitelmissa olevista, mutta voisinhan minä vaikka vähän haaveilakin.

   Olen käynyt Bukarestissa vuonna 2007 eli reilusti ennen Travelloverin olemassaoloa. Olen ymmärtänyt kaupungin muuttuneen paljon. Tekisi mieli mennä uudelleen. Minskiäkin oli kiva katsoa pitkän ajan jälkeen uudeelleen. Oli kuin eri kaupunki. Kehittynyt niin paljon.

 4. Onnittelut 10-vuotiaalle blogille! Täältä on löytynyt mukavasti kokemuksia, kun olemme suunnitelleet omatoimisia maabongausmatkoja entisen Neuvostoliiton alueelle tai Balkanille ja itse asiassa juttusi Gozosta sai meidätkin lähtemään sinne kesällä 2018. Nyt on varattuna kiertomatka Kaukasukselle syksyksi ja pitääkin paneutua senkin alueen kokemuksiisi uudestaan, jos tämä suunniteltu ja kahdesti peruutettu matka toteutuu vihdoin. Bloggausta ja valokuvien säilyttämistä pilviin on tullut harrastettua oman muistin tueksi heinäkuussa 15 vuotta. Ehkä sitäkin voisi juhlia edes jollakin pyöräreissulla.

  1. Kiitos!

   Onpa kiva kuulla, että jotkin juttuni ovat saaneet lähtemään reissuun. Gozo on kyllä kertakaikkisen ihana. Voisin milloin vain lähteä uudelleen. Maltan koronatilannekin on ilmeisesti varsin hyvä. Juttuja tosiaan on vähän erikoisemmistakin kohteista. En harrasta maabongausta, mutta kovin monenlaiset paikat kiinnostavat, ja usein ne ovat myös sellaisia, joissa ei ole massaturismia.

 5. Onnittelut 10-vuoden taipaleesta, meillä siihen onkin vielä aikamoinen matka, kun pari kuukautta sitten tuli kaksi vuotta vasta mittariin! 🙂 Mukavan monipuolisesti olet erilaisista kohteista kirjoittanut. Ei muuta kuin tsemppiä 10 seuraavaksikin vuodeksi!

  1. Kiitti! Kymmenen vuotta on kyllä melkoinen aika. Enpä aloittaessani tiennyt.