Type and press Enter.

Kupliva Tallinna – Skywheel vie korkeuksiin

Yhteistyössä Skywheel of Tallinn ja Viking Line

Tallinna ei kuulemma houkuttele turisteja enää samalla tavalla kuin ennen. En minä tiedä, mitä ihmiset ovat ennen matkoiltaan halunneet ja miksi eivät halua enää, mutta minun ja ystäväni reissu viime viikonloppuna oli (huoneistohotellin respan jäätävää asennetta lukuunottamatta) täydellinen. Siinä ei oikeastaan edes hyytävä keväinen kaatosade haitannut – ja sen konsepti on vapaasti kopioitavissa. 

Hypättiin punaiseen laivaan. Viking XPRSin lähtöaika 10.30 on loistava. Ei tarvitse herätä liian aikaisin, ehtii syödä aamupalan ja jos tekee niin kuin me, että jättää kaunistautumishommat laivalle, jää vielä enemmän aikaa nukkua. En ole aikaisemmin ottanut reittimatkalle hyttiä, mutta nyt on todettava, että se oli loistava ratkaisu. Saatoimme oikeasti levittää meikit pöydälle, leikkiä salonkia, siemailla kuplivaa kaikessa rauhassa. Saavuimme Tallinnaan jotenkin paljon levollisempina, kuin jos olisimme olleet lauantaiaamun huumassa baarissa tai vaeltaneet eksyneinä etsimässä istumapaikkaa. Vaikka taivas oli alkumatkan pilvettömän sininen, kylmä tuuli piti lämminverisimmätkin poissa kannelta. 

Viking Line

Viking Line

Viking Line

Viking Line

Viking Line

Meidän varsinainen syymme matkustaa Tallinnaan oli Skywheel of Tallinn, 120 metriin kohoava maailmanpyörä, josta avautuu näkymät yli kaupungin ja kauas merelle. Maailmanpyörä on rakennettu T1 ostarin katolle pari kilometriä Tallinnan keskustasta. Uberillä matka oli reilun vitosen suuntaansa. Yksi tuon pyörän gondoleista on punainen. Se on VIP, ja siinä onkin vähän eri meininki kuin muissa. VIP-gondolan varannut saa varautua yhteen kysymykseen: haluatko sampanjasi kuivana vai vähän makeampana?

VIP-gondolaa odotellaan erillisessä punaisella nauhalla erotetussa loosissa. Kun punainen pömpeli on kohdalla, henkilökunta saattelee asiakkaat sisään ja kantaa sen tärkeimmän: sampanjacoolerin. Me halusimme avata itse pullon, mutta toki sen saisi myös valmiiksi avattuna. 

Ja sitten kohosimme korkeuksiin! POKS!

Skywheel of Tallinn

Skywheel of Tallinn

Skywheel of Tallinn

Yksi kierros kestää viitisen minuuttia, ja näytti siltä, että tavallisen lipun ostaneet kiertäisivät kaksi kierrosta. Sampanjagondolalla ajellaan kuusi. Tallinna näyttää korkeuksista ihan erilaiselta kuin osasin odottaa. Puolen tunnin ajelu on aika passeli. Siinä ehtii katsella joka suuntaan, kippistellä ystävän kanssa ja ottaa naurettavia pusuhuuli- ja korkokenkäselfieitä, kuten me. Mutta siinä ajassa ehtisi onnitella päivänsankaria, keksiä jotain jäynää polttarisankarille – tai vaikka kosia armaintaan. <3 

VIP-gondolaan mahtuu neljä ja pullo MUMM-sampanjaa. Hinta on 100 euroa. Lyhyemmälle ja vähemmän kuplivalle ajelulle pääsee aikuinen kympillä. Hinnoista ja varauksista näet lisää täällä (sivut vielä vain viroksi ja venäjäksi, mutta ajan varaaminen vaikutti aika selkeältä ilman kielitaitoakin).

Skywheel of Tallinn

Skywheel of Tallinn

Skywheel of Tallinn

Mistä muusta oli täydellisen kupliva Tallinna-viikonloppu tehty? Ruoasta, drinkeistä, jaetuista kakkupaloista, päiväunista, tyhmääkin tyhmemmistä vitseistä, elävästä musiikista, laihdutuskuurin unohtamisesta, lähikaupan sinkkukärrystä, sukkahousuista ja taukoamattomasta naurunkäkätyksestä. Jos pidät aasialaisesta fuusiokeittiöstä, rakastat Thai Boh -ravintolaa. Jos olet herkkusuu, epäilemättä haluat käydä Maiasmokkissa (‘herkkusuu’ suomeksi), Viron vanhimmassa kahvilassa. Jos haluat viettää iltaa rennossa paikassa ja kuunnella elävää musiikkia, mikset kokeilisi Scotland Yardia. Kotimatkalle sitten taas kiva hytti, suklaakakkua – ja pienet päikkärit ennen rantautumista.     

Thai Boh

Thai Boh

Thai Boh

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.