Type and press Enter.

Eihän siellä idässä ole mitään ruokaa! No eipä! 

IAina Itä-Euroopassa matkustaessani muistan, miten muutamankin kerran olen kuullut, kuinka kanssakulkijat ovat huolissaan, saako idässä oikeastaan edes syödäkseen. Eväiden mukaan ottamista kukaan ei ole ehdottanut, mutta varmaan on jokunen vähän kateuksissaan miettinyt, kuinka hoikkana tulen kotiin, kun olen ollut reissussa päiviä syömättä. Se on nyt kuulkaa sillä lailla, että jos vaikkapa Minskissä pääsee laihtumaan, on vika laihtujassa, ei ruoassa.

Altistan nyt ruokailutottumukseni tähän kaikkien arvosteltavaksi. Voit vaikka laskea alkoholiannokseni Bridget Jonesin tyyliin niin halutessasi. Samalla ymmärrät, mitä tarkoitan, kun olen sanonut Minskin olevan edullinen kaupunki ja ihastuttavia ravintoloita täynnä.

Aamiaisia

Hotellillani aamiainen olisi maksanut 18 dollaria, mikä minusta oli varsin kallis, olinhan maksanut ensimmäisenä iltana illallisesta suunnilleen saman verran. Niinpä söin aamuisinkin kaupungilla. Ensimmäisenä aamuna suuntasin suoraan Grand Caféhen, jota olen kaiholla muistellut viimeiset kahdeksan vuotta. Se oli yhtä ihana kuin ennenkin. Kaikki aamiaispaikkani olivat saman kadun varressa muutaman sadan metrin säteellä.

Grand Café 

Grand Café on edelleen ihana. Se näytti täysin muuttumattomalta, yhtä tyylikkäältä ja viihtyisältä. Siellä on hyvä palvelu ja sujuvasti englantia puhuvat tarjoilijat. Aamiaiseni oli melko luova ratkaisu: granola valmistettuna kuin creme brulee. Tuntui lähes syntiseltä syödä tuollainen lähinnä jälkiruoka (iso) aamupalaksi. 

Granola
Kuplavesi
(8 euroa)

Minsk

Minsk

La Crete d’or 

Tässä kahvilassa on kaksi osaa, joista toiseen, siihen hienompaan, kannattaa tehdä pöytävaraus. Samaan aikaan, kun se oli täyteen varattu, kahvilan puolella (tarjoavat samat ruoat) oli lähes tyhjää. Vitriinissä on myös syntisen hyvännäköisiä leivonnaisia.

Granola
Tuorepuristettu greippimehu
(6,50 e)

Minsk

Minsk

Svobody.4  

Svobody.4 oli ehkä suosikkini. Sen löysin googlaamalla Minskin parhaat aamiaispaikat. Ymmärrän, miksi se oli päässyt listoille. Jos noissa koristeellisemmissa kahviloissa oli vielä jotain itähenkisyyttä, on Svoboda.4 kuin hipsteribaari missä tahansa eurooppalaisessa suurkaupungissa.

Granola
Vohvelit
Tuorepuristettu greippimmehu
(9 e)

Minsk

Minsk

Minsk

Lounaita

Yritin valita ylipäätään kaikille kerroille pelkästään mahdollisimman kivoja paikkoja, koska tiesin, että rahan takia ei tarvitse tyytyä edullisimpiiin. Lounaita ehdin syödä vain kaksi, ja molemmat olivat elämykset omalla tavallaan.

Bistro de Luxe 

Tämä oli kallein ateriani koko matkalla, mutta ranskalaistyyppinen bistro oli jokaisen euron arvoinen. Sen listalla oli selvästi kalliimpiakin annoksia, eli jos makusi on erilainen, lounaan hinta voi tästä kaksinkertaistua. Täällä oli koko viikonlopun paras palvelu ja valkoisimmat pöytäliinat.

Burrata
Kalakeitto
Viini
Kuplavesi
(28 e)

Minsk

Minsk

Minsk

Skoro pizza 

Minun ei todellakaan ollut tarkoitus käydä pitsalla, mutta olin aika kaukana keskustasta ja hirvittävän nälissäni. Gastro Dvor kuulosti nimenä kiinnostavalta, ja kun astuin sisälle, tiesin tulleeni juuri johonkin sellaiseen, mitä en mitenkään odottanut näkeväni Minskissä mutta mikä oli juuri sitä kehittynyttä kaupunkikulttuuria, josta olin lukenut. Kukaan ei pitsatiskillä puhunut englantia, mutta hampurilaispisteen mies haettiin tulkiksi.

Pieni pitsa
Limu
(4,50 e)

Untitled

Illallisia

Illallishommat eivät onnistuneet yhtä hyvin. Onnistuin valitsemaan kerran aivan loistavasti, toisella kerralla kivan paikan, mutta luultavasti listan onnettomimman annoksen ja kolmannella jotain keskinkertaista. Voi olla, että vaikkapa Tripadvisorin vinkeillä olisi onnistunut paremmin. Olen vaan niin huono suunnittelemaan syömist etukäteen. 

Wine & Spirit studio

Ensimmäisenä iltana kuvittelin vielä jotenkin olevani pääsiäisenäkin laihiksella ja tilasin kanasalaatin, jonka avocado oli raakaa ja kana annoksessa luineen. Annoskateus oli melkoinen, kun katsoin naapuripöytiin kannettavia ruokia. Elävä musiikki ja tunnelma aiheuttivat tarpeen toisellekin lasilliselle.

Kanasalaatti
Kaksi lasia viiniä
Kuplavesi
(16,50 e)

Minsk

Asia 

Tämä aasialaisravintola oli ruoan ja palvelun puolesta todellinen löytö. Mutta musiikki soi niin lujalla, että minulla se vaikutti jo syömiseen. Melkein tuntui fyysisesti pahalta. 

Alkurinkki
Tuoreet kevätrullat
Tomaattikeitto
Viini
(20 e)

Minsk

Minsk

Milano café

Tämä italialainen ravintola ei täyttänyt odotuksiani. Ruoka ja palvelu olivat ihan kelvollisia, mutta eivät sellaisia, että paikkaa suosittelisin.

Pasta
Viini
Kuplavesi
(17 e)

Minsk

Väliruokia ja -juomia

Tapas Bar 

Tapas Bar on kävelykadulla, ja sen aurinkoisella terassilla oli aina paljon porukkaa. Siinä oli jotenkin kivanoloinen tunnelma aina ohi kävellessäni. Tapas Bar on hyvä esimerkki palvelun hitaudesta. Vaikka kuinka yritin juoda hitaasti skumppaani, siemailla vain hyvin hillitysti, oli lasi vajonnut jo alle puoleen ruoan tullessa – ja kyse oli kahdesta pikkupalasta.

Kuohuviini
Tapakset
(7 e)

Minsk

Boaki grill 

Boaki grillin terassille päädyin, kun piti saada nettiyhteys taksin tilaamiseen. Ei hullumpi paikka, jos olisi ollut lämmintä.

Viini
(2 e)

Minsk

Don Coffe On 

Don Coffe Onin ohi oli kävellyt monta kertaa. Ajattelin sen kahvilaksi, jolla on jumalaiset leivonnaiset, koska minusta terassilla kaikilla oli aina suuri kakkupala lautasellaan. Kun alkoi kaatosade, tiesin, minne pakenen sitä. Mutta kuten edellisessä postauksessa kirjoitin, cafe on useimmiten ravintola, ja niin oli tämäkin. Kakkuvaihtoehtoja oli vain pari, ja palvelu käsittämättömän hidasta.

Viini
Juustokakku
(5 e)

Minsk

En minä muuten näitä syömällä lihonut (enkä suinkaan laihtunutkaan). Reilut kymmennen kilometriä tuli joka päivä käveltyä. Kyllä siinä saa pari väliviiniä ja juustokakunkin palamaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.