Type and press Enter.

Viisi tuntia ostarilla – helposti. Sicilia Outlet Village on outletien aatelia.

Taisin jo aiemmin kirjoitella, että näin Sicilia Outlet Villagen mainoksia ja että suunnittelin meneväni sinne, jos muutakaan tekemistä en keksi. Olen aina ihmetellyt ihmisiä, jotka menevät ostareihin viettämään suunnilleen koko päivän, mutta niin vain tänään liityin heidän joukkoonsa. Ostarimatka vieläpä oli minusta ihan järjettömän pitkä (ajallisesti, ei matkallisesti), mutta silti lähdin matkaan.

Syracusasta matka kestäisi autolla vain 75 minuuttia, mutta kun katsoin autonvuokria, totesin, ettei sittenkään 150 euron (+ bensat ja ehkä vakuutukset) arvoista. Lomallahan ei tuhraantuvalle ajalle tarvitse laskea hintaa. Nyt pääsin 9,20 eurolla. Sen verran maksaa meno-paluu Syracusasta Cataniaan. Shuttlebussi Cataniasta on ilmainen. Omaa tyhmyyttäni meni vielä Cataniassa kymppi taksiin. Kävelymatka ei todella olisi ollut pitkä kahden bussin välillä, mutta jotain taas säädin niin, että luulin olevani ihan muualla kuin olinkaan. Tällä kertaa tyhmyys siis maksoi kympin. Ei paha.

ostari2
Outletin shuttle lähtee Piazza della Rebublicalta, jonka kulmilta etsin aamupalaa. Päädyin markkinakaduille, joiden myyjät ja suurin osa asiakkaistakin oli selvästi muualta kuin Italiasta kotoisin. Naureskelin mielessäni, että täältähän saisin kaiken, mitä sitä turhaan bussiin istumaan pitkiksi ajoiksi. Oli melkein aitoa käsilaukkua, tennaria ja hajuvettä – puutarhatontunkin saisi.

Sicilia Outlet Village on minusta ehkä paras outlet, missä olen käynyt. Usein tarjolla on sellaista kamaa, mistä en todella ihmettele, ettei ole tehnyt aiemmin kauppaansa, mutta tuolla oli paljon todella kivaa vaatetta, laukkua, kenkää. Varsinkin näin alennusmyyntiaikaan sieltä saattaa todella tehdä löytöjä hyvään hintaan. Jos esimerkiksi en olisi ostanut tai saanut paria käsilaukkua tänä kesänä, olisi ainakin Guccilla ollut ihan ehdottomasti mukaan pyrkivä alle kahdensadan.

kesä 13 1184
Bussi oli perillä 11.45. Ei voi sanoa, että olisi ollut ruuhkaa.

Sen sijaan kahvilapalvelut olivat suurimmaksi osaksi kammottavia. En oikein saanut selville, mitä myydään, eivätkä italialaiset ole sisäistäneet, miten jonotetaan. Kun koko ajan huomasin ajautuvani kauemmas tilauspaikasta, oli paras poistua. Sen sijaan Ca’puccino-ravintola oli ostariravintolaksi suorastaan erinomainen.

kesä 13 1187
Lounas Ca’puccinossa. En tiedä, miksi alkuruoka ja salaatti tuotiin samaan aikaan. Taustalla oleva salaatti on yksi parhaista ikinä syömistäni. Ravintola oli laadukas, edullinenkin, vain jälkiruokaleivonnaiset olivat pakastimesta sulatettuja, mikä vähän laski fiilistä.

Olin suunnitellut käyväni joka kaupassa (paitsi lastenvaatteet), olihan aikaakin viisi tuntia, mutta kesken lounaan alkoi järjetön kaatosade- ja ukkoskuuro, joka ei vain ottanut päättyäkseen. Ei minua sade sinänsä olisi haitannut, mutta olin laittanut jalkaan uudet espadrillokseni, joiden punospohja ei kestä kastumista eikä kyllä valkoinen päällinen lätäköitä. Toista tuntia istuskelin ravintolassa, otin jälkiruoankin, koska en kehdannut istua täydessä ravintolassa ilman syytä, kunnes keksin:

kesä 13 1192

Pussit jaloissa oli hyvä jatkaa, jos vaikka löytäisin kengät, joilla reilusti voisin kulkea sateessa. Ja löysinhän minä – mutta siinä vaiheessa sade oli jo ohi. Roiskeiden vuoksi jatkoin kuitenkin matkaa uusilla Napapijri-varvastossuilla.

kesä 13 1193
Ei arvannut aamun auringossa, että iltapäivällä näyttäisi tältä.

kesä 13 1203

Aamulla 7.30 lähdin asunnolta, illalla 20.30 palasin. Että kyllä vain voi koko päivän käyttää ostariretkeen. Kannattiko? Pari paitaa, housut, takki ja ne varvastossut minulle ja huppari ja uimahousut tuliaiseksi miehelle. Saalis ei ollut suurensuuri, koska tänä kesänä taas matkailu itsessään vie aika paljon rahaa ja piti vähän katsoa, paljonko tuhlaan, mutta mikä ettei yhden päivän näinkin voi käyttää. Pohjois-Italian outletit ovat ainakin viikonloppuisin, mutta kesällä myös viikolla, aivan hirvittävän ruuhkaisia. Tämä ei ollut. Ei tarvinnut kauppoihin jonotella, palvelua sai heti, jos tarvitsin, sovittamaan pääsi heti. Kelpo ostari, sanoisin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 comments

  1. Tuolla siis kannattaa käydä, vaikken laukkufani olekaan niin alkoi houkuttaa :). Ruokakin näyttää taas tosi hyvältä!

    1. Napapijrin vaatteet tuntuvat olevan aika hip nykyään. Myymälä oli tosi hyvä. Samoin olivat monet muut, mm. Desigual, joka muistaakseni on Fraun mieleen. Alkupala ei niinkään ollut, mutta kinkku-omena-vadelma-mitälienee-salaatti oli aivan uskomattoman hyvä! Tuolla on kaiken hintaista ja kaikenlaista. Parilla kympillä ostin housut ja puseron Brooks Brothersilta, kun taas Versacelle ja muille toki saisi menemään vähän enemmän. Lista liikkeistä on nettisivuilla: http://www.siciliaoutlet.it, muistaakseni.