Type and press Enter.

Vielä aamu Gentissä

Torstai aikaisine herätyksineen, lentoineen, junailuineen ja koko päivän kävelyineen otti voimille. Perjantaiaamuna en olisi millään jaksanut nousta, mutta toisaalta halusin vielä nähdä pari juttua ennen Luxemburgin junan lähtöä. Olin torstaina astunut sisään Belforte-nimiseen rakennukseen, nähnyt aulassa erikoisten pukujen näyttelyn ja maininnan 5 euron pääsymaksusta. En tiennyt lainkaan, mikä paikka on, joten jatkoin matkaa. Kyseessä olikin kellotorni, josta olisi näkymät yli Gentin. Top tenin kymmenen nähtävän joukkoon sekin oli nostettu, joten palaisin paikalle. Toisaalta halusin nähdä hyvin lähellä hotelliani olevan suurehkon Citadelparkin, puiston siis. Toivoin kaikkien gentiläisten koirien ulkoilevan siellä. Koska oma koiravanhukseni oli kuollut viikkoa aiemmin (koiran vuoksi koko matkakin oli pitkään epävarma), halusin lievittää ikävääni seuraamalla muiden luppakorvien touhuja.

Belgia - Luxemburg 068

Belfortessa pääsi hissillä ylös. Kyllä maisemat vitosen arvoiset olivat. Ylimmän tasanteen pääsi kiertämään kapeaa parveketta pitkin, joten näkymiä oli 360 astetta joka suuntaan. Kirkkaalla säällä paikka olisi ollut luultavasti vieläkin kivempi. Lisäkseni paikalla oli lauma teinejä, joiden mielestä ympäri juokseminen ja huutaminen oli välttämätöntä. Parvekkeella ei juuri mahtunut edes ohittamaan, mutta nuoret miehet hallitsevat tunkemisen jalon taidon. Kierros oli suunniteltu myös siten, että alas tullaan portaita pitkin. Kapeassa kierreportaikossa parinkymmenen huutavan ja laulavan teinin kanssa tunsin, kuinka kaipasinkaan aikuisia.

Belgia - Luxemburg 196
Belgia - Luxemburg 200
Belgia - Luxemburg 206
Belgia - Luxemburg 215

Portaikosta pääsi poikkeamaan muutamaan kerrokseen, joissa oli esillä kaikenlaista: kelloja (siis kirkon- tms. soitettavia kelloja), jonkinlainen dinosaurus ja joitain veistoshahmoja. Kannattaa katsoa kuvista, en oikein pässyt käsitykseen minkään niistä alkuperästä – tosin en edes yrittänyt. Mielelläni katselen (lue: tässä tapauksessa vilkaisen) kaikenlaista, mutta kaiken taustoista en jaksa kiinnostua.

Belgia - Luxemburg 224
Belgia - Luxemburg 228

Muutaman viikon kuluttua, kun kevät on ehtinyt pidemmälle, uskon Citadelparkin olevan todella kaunis. Vaikka puut olivat vielä jokseenkin lehdettömiä eivätkä kukatkaan vielä tuoneet juuri väriä, puisto oli minusta miellyttävä. Juuri tuollaisessa puistossa ainakin minä mieluusti koiraa ulkoiluttaisin, ja kyllä sinne muutaman nelijalkainen olikin tuotu. Vekkulein tapaus istui kyllä läheisessä ravintolassa. Kaksi tyylikästä eläkeläisrouvaa oli varhaisella lounaalla, ja valkoinen pikkuotus istui pöydässä omalla tuolillaan, nappulalounas rasiassa edessään pöydällä. Minulle ei myyty juotavaa ilman ruokailua, mutta nelijalkainen ystävä nautti omista etuoikeuksistaan. Tällainen oli Gent.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.