Type and press Enter.

Venetsian kattojen yllä Interhome-kodin terassilla

Venetsia on kallis. Hotellihuoneet yhtään tasokkaammissa paikoissa ovat sesonkina hurjan hintaisia. Jo toisen kerran ratkaisin Venetsiassa asumisen vuokraamalla Interhomelta asunnon. Vaihtoehtoja Venetsiassa on paljon, monenlaiselle budjetille. Omia vaihtoehtojani rajasi toive parvekkeesta tai terassista. Muistoissa oli viikko Canal Granden rannassa muutamien vuosien takaa, mutta sitä asuntoa ei Interhomen valikoimissa enää ole. Sen sijaan oli Campo San Lucalla pieni kaksio, jossa on terassi 5. kerroksen katolla. 

Untitled

Untitled
Ikkunaluukut oli hyvä pitää kiinni, ettei asunto kuumentunut liikaa. Ja myrskyllä. Sellainenkin osui yhdeksi illaksi. Silloin tuuli paiskoi avaamiani luukkuja ja sade piiskasi makuuhuoneen kattoikkunaan.

Sijainti oli aivan hurjan hyvä vain muutama sata metriä Rialton sillalta ja vaporetto-pysäkiltä, kulman takana ruokakauppa, Rialton sillan toisella puolella vihannes- ja kalatori. Liikkuminen kaikkialle oli siis vaivatonta, ja ruokaostoksille pääsi helpolla, milloin halusin vähän säästää ruokamenoista ja kokkailla (lue: pilkkoa vihanneksia) itse. Ajatuksiani vähempään se jäi, mutta ehkä jos en olisi ollut yksin, asunnon mahdollisuuksia olisi tullut hyödynnettyä enemmänkin. 

Mutta oli kiva mennä torille, ostaa vihanneksia, elää hetki kuin paikallinen. Minulle ainakin kaupunkilaisena, ei keskustassa asuvana ja työssäkäyvänä torilla ostoksilla käyminen on harvinaista, mutta siihen liittyy ihan oma tunnelmansa. Mutta ehkä vielä mukavampaa oli astua aamiaiselle tai lounaalle omalle terassille Venetsian punatiilisten kattojen ylle. Hotellihuoneeseen en olisi omaa basilikaa hankkinut, mutta asuntoon se vähän kuin kuului. 

Untitled

Untitled

Untitled

Asunto oli hyvin varusteltu. Vain kuohuviinilasi puuttui, mutta sellaisen sain muutamalla eurolla kaupasta. Ehkä vähän voisin kritisoida pyyhkeitä, jotka eivät yltäneeet ruhoni ympärille, mutta niihin pystyi kuivaamaan, mikä epäilemättä on pyyheliinan oleellisin tehtävä. Ilmastoinnin lisähinta vitosen päivältä tuntui aika paljolta, mutta toki olin tietoinen hinnasta. Silti se vähän pääsi yllättämään. Ilman ilmastointia nukkuminen olisi kuitenkin ollut helteellä aivan mahdotonta. Ikkunoiden avaaminen olisi auttanut, mutta Venetsiassa on aika paljon hyttyisiä. 

Interhomen varaussysteemi on muuttunut sitten edelliskerran. Olin positiivisesti yllättynyt, että aloituspäivä saattoi olla mikä tahansa (muutama vuosi sitten vain lauantai) ja matkan kestonkaan ei enää tarvinnut olla viikko, kaksi tai kolme, vaan huoneiston voi ottaa vain muutamaksi päiväksi tai vaikka kymmeneksi. Päädyin viikkoon, mutta omaan aikatauluuni parhaiten sopivasti torstaista torstaihin. 

Toinen, mistä pidän, on se, että minun ja asunnon omistajan/avaimenhaltijan välillä on firma. Hoidan varauksen suoraan sen sivuilta, eli jos näyttää, että asunto on vapaa, se myös on, koska sitä ei vuokrata lukuisilla eri sivustoilla ja jätetä sitten päivittämättä. Näin on käynyt lukuisia kertoja sillä yhdellä nimeltämainitsemattomalla palvelulla, joka valtaa alaa: tuntien jälkeen tulee vastaus, että hups, oho, en ole päivittänyt, ei ole vapaata. Argh.

Untitled
Ei hullumpi näkymä: Markuksen kirkon kupolit ja Campanile.
Untitled
Tyytyväisesti myhäilevä matkabloggaaja kattoterassillaan

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled
Aamupalaa ei kovin paljon paremmilla nälöaloilla Venetsiassa tarjoilla. Tuona aamuna ahnehdin vähän liikaa, mutta Rialton sillan ja vihannestorin välissä olevasta Al Mercàsta vain sai aivan liian hyviä täytettyjä pikkusämpylöitä 1,50 eurolla. Tryffeli-kinkkuversio on aivan järjettömän hyvää.

Hotelleihin tottuneelle helppous on myös tärkeää. En oikeastaan ole kiinnostunut olemaan henkilökohtaisessa yhteydessä majoittajaan vaan tykkään kliinisesti tehdä vain varauksen, klik. Avaimen saamiseksi toki täytyy yhteydessä olla. Tässä olisi vielä kehittämistä. 🙂 Ja jos ei halua klikkailla netistä vaan haluaa henkilökohtaista puhelinpalvelua, Interhomelta sitä saa toimistoaikaan suomeksi. Näinä nettiaikoina sekin on monelle aika tärkeä juttu. 

Mutta vielä asuntooni. Oma tupa, oma lupa. Ei kysy kukaan, vaikka täyttäisin jääkaappini skumpalla. (Niitäkin ollut, että kun omistaja itse vuokraa, ei huoneessa saa juoda viiniä.) En täyttänyt, mutta saattoi siellä pullo olla. Aika hyvältä maistui terassilla, jolle paistoi koko päivän aurinko. Ja joka ilta kello 9 kolmen miehen pieni kuoro tuli laulamaan aukiolle suoraan ikkunani alle. Surumielisiä säveliä kaikui Campo San Lucalla puolisen tuntia. Silloin avasin ikkunan, jos olin kotona. Niin, se oli minun pieni kotini Venetsian-viikon ajan. 

Yhteistyössä Interhomen kanssa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

23 comments

 1. Ikinä en ole tuolta (tai edes Air B n’B:ltä asuntoa vuokrannut mutta houkutus kasvaa suuremmaksi koko ajan – etenkin juuri noiden pöyristyttävien hotellihintojen vuoksi. Tuossa kämpässä on kyllä kaikki kohdillaan – aivan ihanat noi kattopuomit <3

  1. Mulla taisi olla kuudes kerta Interhomelta. Varsinkin kalliin majoituksen kohteissa, kuten Venetsia ja Sveitsi, on selvästi edullisempaa. Taannoin oli yksiö Sveitsissä 550 euroa viikon, ja naapuritalon ***-hotellissa 130 e/yö.

 2. Joko olisi kotiin paluun aika. Postaukset tuntuvat jo aika laahaavilta ja myös pakkopullalta. Vaikea uskoa, että työsi EI salli etätyötä. Yhteistyökumppaneidenkin olisi aika miettiä uusia hiukka reimppaampia – iältään nuorempia reissaajia, joilla ei varaa vastaavaan, käsittääkseni voit itse kustantaa matkasi vrt. useampi postauksesi. Siispä matkaan ihan omin rahojesi – ja jumalauta Venetsia on tylsin paikka Euroopassa!
  Siellä ei ollut mitään koettavaa 80-luvulla- miksi nyt. Niin totta jos pitää paskasista puluista, – epäilen että et Tervetuloa Suomeen

  1. Viihdyt blogin parissa yllättävän hyvin, vaikka et pidä siitä. 🙂 Mutta muistathan, ystävä hyvä, että blogien lukeminen on vapaaehtoista ja jos on paha mieli, ei kannata purkaa sitä vieraiden ihmisten blogeihin.

 3. Itse olen miettinyt Interhomen kautta villaa tuleville reissuille. Kaupunkilomalla tuollainen kämppä olisi kiva myöskin, täytynee laittaa harkintaan. Venetsiassa on ihan parasta se, kun päiväturistit lähtevät pois ja saa rauhassa tutustua uinuvaan kaupunkiin. Vaeltaa ilman päämäärää, kuvitella vähän ajan päästä missä kartalla on ja katsoa GPS:stä, kuinka pielessä kuvitelmat on. Ei varmasti kaikki kaupungista tykkää, mutta itse olen reissuilla viihtynyt siellä pariin otteeseen. Ja ajattelin kyllä mennä taas jossakin vaiheessa muutamaksi päiväksi sinne. Lentokentältä hieno fiilis tulla suoraan veneellä kaupunkiin 🙂

  1. Minäkin haaveilen joskus isolla porukalla villan vuokraamisesta. Interhomen sivut luovat uusia tarpeita. 🙂 Sitä parempi vain, mitä harvempi tykkäisi Venetsiasta. Olisi minulla enemmän tilaa kulkea. Yhdeksäs kerta varmasti tulee taas pian. 🙂 Minulle siellä on kaikkea, mitä tarvitsen.

 4. Kivan kuuloinen loma. Tuliko loma-asunto edullisemmaksi kuin hotelli, vai samaa hintatasoa?
  ei kai se varaussivu jossa jätetään päivittämättä asuntojen tilanne ole airbnb? minulla on huonoja kokemuksia useampikin ko.sivulta, jossa omistajat ei merkkaa mitään, kerran jopa ajettiin ennenaikoja pois (tosin se oli vain hyvä). Loma-asunnot saisivat mielestäni olla kyllä edullisempia, koska ne ovat kuitenkin aika usein yksityisten ihmisten omia ylimääräisiä asuntoja. Venetsiaan haluan kyllä joskus majoittua! kalleuden takia olen vielä jättänyt välistä ja ollut vaan Mestressä (ei ollut niin hienoa seutua) mutta joskus

  1. Oli asunto halvempi kuin vastaavantasoinen hotelli. Vilkkaimpanana turistiaikana tuo oli noin tuhat euroa viikolta. Hinnathan vaihtelevat sesongin mukaan. Kyllä vuokranantaja ottaa myös riskin vuokratessaan tuntemattomille, että sen puoleen ymmärrän kyllä hinnat. Ja liiketoimintaahan se on.

 5. Interhome on minulle ihan uusi tuttavuus! Vaikuttaa ihan pätevältä firmalta ja kerrassaan ihanassa asunnossa sait asustella! Parveke ja maisemat! <3

  Minuakin jäi mietityttämään, että missä hinnoissa tällainen asunto liikkuu, mutta vastauksen löysinkin aiemmasta kommentista.

  Me tykätään myös käyttää asuntoja hotellien sijaan, aina kun mahdollista. Usein hinta on edullisempi ja tunnelma kotoisampi. Plussaa on, jos pystyy kokkailemaan omat sapuskat, etenkin tällaisella pitkällä lomalla. 🙂

  Titta

  1. Reissussa en mieluusti itse laita ruokaa, mutta kun on viikon samassa (kalliissa ja tutussa) paikassa, tekee toisaalta vähän mieli asettua aloille ja täyttää omaa jääkaappia. Mutta ymmärrän, että kun reissu venyy kuukausiin, ehkä vuosiin, sinne reissun päällekin alkaa kaivata tavallaan arkea ja vaikkapa juuri ruoanlaittoa.

 6. Ihana vastaus hei tuolle nimettömälle, joka katsoo aiheelliseksi kommentoida noin! Pisteet tyylistä!

  Mutta Venetsiaan ja kämpään; kyllä näyttää hyvältä! Monasti turistikaupungit ovat hinnakkaampia ja hyvää hinta-laatua saa hakea. Tämä vaikuttaa oikein mukavalta.

  Me pidämme tuosta torilla ja kauppahalleissa samoilusta sen verran että ollaan jääty keskusta-alueelle asumaan. Ymmärrän hyvin tuon fiiliksen siis. Lisäksi on mukavaa kun on niin paljon vaihtoehtoja muutenkin, jos ei jaksa omaa aamiaistaan tehdä.

  Venetsia on meillä vielä to-do -listalla, ollaan monasti oltu jo menossa, kunnes joku toinen vaihtoehto on ollut sittenkin houkuttelevampi. Niin kauniita kuvia että vähän alkaa jo kutkuttaa lähtö, varsinkin kun koko kaupunki on vajoamispisteessä. Pitää mennä kun vielä ehtii! Kiitti majoitusvinkistä. 🙂

  1. Minulle Venetsia on suuri rakkaus. Taisi olla kahdeksas kerta nyt. 🙂 Ja joka kerta menen kala- ja vihannestorille, vaikka se on aina samanlainen. En lakkaa ihmettelemästä, mitä kaikkea elävää merestä voi nousta ja miten joku voi osata loihtia siitä ruokaa. Ainakin jos pidempään viipyy, asunto on mainio vaihtoehto.

 7. Mä tunsin piston sydämessäni, koska meidän Airbnb:ssä olevan asunnon kanssa saattaa käydä just noin: asunto on olevinaan vapaa mutta sitten ei olekaan. Se johtuu siitä, että se on meidän kotimme. Monesti teemme reissusuunnitelmat sen mukaan, miten asuntoa varataan. Voisimme esimerkiksi pitää viikon loman lokakuussa, jos joku haluaa asunnon viikoksi. Mutta sitten saapuva varaus saattaakin olla ti-to, mikä on ihan järjetön vaiva hyötyyn nähden. Eli siitä se ainakin meillä johtuu. 🙂 Kiva nähdä Venetsiaa kattoperspektiivistä. Ja just noin se on, että oma lupa ja oma tupa. Ja parveke!! Siksi mäkin usein vuokraan sen asunnon hotellin sijaan.

  1. Ymmärrän periaatteessa vuokraussysteemisi, mutta asiakkaan näkökulmasta se on aika ankea. Suurin osa vuokraajista kuitenkin vuokraa sijoitusasuntoa tai huonetta omastaan, ei koko kämppää. Juuri siksi firman kautta vuokraaminen tuntuu minusta kivemmalta: kun näen olevan vapaa, voin jo alkaa suunnitella lomaani, koska tiedän ko. asunnon olevan minulle sen halutessani.

   Venetsiassa on muutama paikka, joista pääsee katsomaan lintuperspektiivistä, mutta ei yhtään hullumpaa, kun yksi niistä on oma terde. 🙂

 8. Minulla on näemmä nälkä, sillä ryhdyin himoitsemaan noita rapuja. Ja aamupalaasi 😀

  Näyttää todella näppärältä tuo asunto ja varmasti on paikallaa erityisesti, jos viettää kohteessa vähääkään pidemmän ajan. Pyyhkeen kyllä minäkin soisin ylettävän kropan ympäri. Torista iso plussa. Toivoisin, että Helsingin kauppatorillakin näkyisi enemmän tuon tyyppisiä kojuja. Kävin siellä joku aika sitten ensimmäistä kertaa tänä kesänä ja petyin karvaasti – edes marja- ja vihannestiskejä ei ole enää kovinkaan monta, pelkkää turistikrääsää kaupan.

  Venetsiassa en ole koskaan käynyt, vaikka sinne on muutamaankin kertaan kutsuttu. Sen aika varmasti vielä tulee, ja uskon ihastuvani ikihyviksi 🙂

  1. Venetsia jakaa mielipiteitä. Toiset eivät voi sietää. Sitten on meitä ikuista rakkautta vannovia. 🙂

   Kyllä Venetsiasta turistikrääsääkin löytää. Ei voi välttyä siltä, mutta torilla sitä ei ole. Se on todella paikka, joissa kaupunkilaiset käyvät ostoksilla.

   Joudun tunnustamaan: ravut näyttivät taivaallisilta, mutta jäivät syömättä. Olivat aivat kamalia kumipalloja. Ei auttanut edes näkymä saamaan niitä alas. Eivät muuten olleet torilta vaan marketin tiskiltä. Mutta aamupalasämpylät ihan taivaallisia. Aika monta kertaa jouduin Al Mercàssa käymään. Ja kolme sämpylää on liioittelua. Mutta kun olivat niin herkullisia.

 9. Oi, ihanan näköinen kämppä ja etenkin tuo kattoterassi! <3 Mulla ei ole (vielä) kokemusta Interhomen kautta varaamisesta, mutta tämän postauksen myötä se voi jatkossa olla myös yksi vaihtoehto. Airbnb:stä on tähän mennessä ollut kolme onnistunutta kokemusta.

  Löytyikö asunnosta skumppalasin puuttuessa kuitenkin viinilasit? Merca on tosi kiva, edullinen ja suosittu paikka etenkin kesäviikonloppuiltaisin. Siellä on seisoskeltu viime kesänä töiden jälkeen monet kerrat Spritzit kädessä, kuunneltu livemusiikkia ja vietetty monen kaverien jäähyväisiä sen lähellä sijaitsevalla, Canal Grandea reunustavalla laiturilla (Mercasta haettujen muovimuki-Spritzien kera, koska laseja ei saa viedä sinne asti).

  1. Yhdessä kuvassani on jalallinen, kulmikas lasi. Oletin viinilasiksi. 🙂

   Interhome on toiminut kyllä hyvin. Asunnot ovat vastanneet kuvausta, olleet jopa parempia, kuin olin luullut. Esimerkiksi terassi tällä kertaa oli kivempi, kuin kuvat antoivat ymmärtää. Muutamaksi vuodeksi olin unohtanut koko Interhomen, mutta vastedes kyllä tsekkaan tarjonnan ennen majoituspäätöstä. 🙂

 10. […] Travelloverin jutun Venetsiasta löydät taasen täältä. […]

 11. […] Testissä Interhome ja résidence Cita di Sali, Porto-Vecchio Milja Köpsi: Interhome Travellover: Venetsian kattojen yllä Interhome-kodin terassilla Lähtöportti: Aurinkorannikon lomatalo […]

 12. […] Interhome ja résidence Cita di Sali, Porto-Vecchio Milja Köpsi: Interhome Travellover: Venetsian kattojen yllä Interhome-kodin terassilla Lähtöportti: Aurinkorannikon lomatalo […]

 13. Kiitos mielenkiintoisesta ja hyödyllisestä artikkelista!

  1. Kiitos ihanasta palautteesta! Kiva, jos osasin olla avuksi!