Uusia kulmia ja vakiosuosikkeja Venetsiassa

Uusia kulmia ja vakiosuosikkeja Venetsiassa

Luulin, että olisimme viidessä kerrassa kiertäneet Venetsian (saaria lukuunottamatta) aika huolellisesti, mutta niin vain vielä löytyi aivan uusia kulmia. Juutalaiskortteleista aloitimme ja jatkoimme laajemmin Cannaregion kaupunginosassa (sestiere), joka on jäänyt aiemmin selvästi varsin vähälle kiertelylle. Cannaregion vaikutti olevan ihastuttavan rauhallinen, sen verran kaukana turistien suosimilta reiteiltä. Ravintoloissakin vaikutti olevan lähinnä paikallisia ja ruokalistat liitutaululla italiaksi. Eipä paljon ollut hyötyä italian opinnoistani ja sanakirjastakaan, kun ‘lehtiselleri ja anjovis’ paljastui anjovispastaksi. Maksa venetsialaiseen tapaan oli myös hyvää, mutta annoksessa oli maksaa ja kastiketta, ei mitään lisäkkeitä. Tasasimme annokset. En voi kieltää, etteikö anjovis-maksa-yhdistelmä olisi ollut vähän outo, mutta ei huono.

Padova 044

Rautatieaseman edustalla

Padova 053

Padova 058

Gheton keskusaukio. Venetsian juutaliaskorttelit olivat meille ennestään vielä tuntemattomat.

Padova 064

Padova 075

Padova 054

Parkkipaikka päiväkodin ulkopuolella

Venetsian nähneet tietävät, ettei kaupunkisuunnittelun kulmakivi ollut ruutukaava. Kujat voivat loppua seinään tai kanaaliin, siltoja ei ole silloin, kuin niitä saattaisi kaivata. Tietyt pääsuunnat osaamme jo suunnistaa aika hyvin, mutta on hullua, miten tälläkin kertaa huomasimme kiertävämme ympyrää etsiessämme paria tuttua kauppaa. Kenkähampaan kolotus oli kuitenkin sitä luokkaa, että ainakin hypistelemään piti päästä. Koskaan ei ole liikaa kenkiä, myhäilin, kun balleriinoja kassiin pakattiin… Haikeaa oli illalla astua junaan (3,50 euroa ja noin 45 minuuttia paikallisjunalla, 15 euroa ja noin 30 minuuttia kaukojunalla) ja palata Padovaan, mutta toisaalta eikö sanota, että juhlistakin olisi parasta lähteä jo silloin, kun on hauskinta eikä vasta tunnelman jo alettua hiipua. 

Padova 077

Niin ihanan rauhallista

Padova 095

venetsia

Perjantai, pyykkipäivä

Padova 103

Padova 120

Viiimekesäisillä kotinurkilla fiilistelemässä ja haaveilemassa, että ehkä joskus vielä vuokraamme saman asunnon.

Padova 156

Next Post:
Previous Post:
There are 4 comments for this article
 1. Avatar
  Tibs at 11:08

  Venetsia on niin upea ja ainutlaatuinen paikka! Kerran kun oli aikaa teimme kiersimme kaupunginosan per paiva. Olin etukateen katsonut joka paikasta hyvan lounasravintolan. Matka oli tayskymppi!
  Itseasiassa eilen katsoin lentoja Venetsiaan kesakuun alkupuolelle, mutta sopivia lentopaivia ei loytynytkaan. Harmi! Mies ehdotti Roomaa, kyllahan sekin kay…

  • Avatar
   travellover at 16:51

   Venetsia on mun ehdoton suosikki! En näytä kyllästyvän siihen, ainakaan vielä. Eilen oli kuudes kerta. Kolmesta päivästä viikkoon ollaan oltu yleensä.

   Ymmärrän kyllä heitäkin, joille Venetsia on nounou. Onhan se tavallaan turistien pilaama, mutta sillä on myös ne toiset kasvot, ne täysin paikalliset.

  • Avatar
   travellover at 17:41

   Meitä Venetsia-klubilaisia siis alkaa olla jokunen. 🙂 Hiiteen kaikki ne, jotka väittävät, että siellä haisee! Olen ollut kaikki kerrat huhti – heinäkuun välisenä aikana, ja koskaan ei ole haissut!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.