Type and press Enter.

Uusia kulmia ja vakiosuosikkeja Venetsiassa

Luulin, että olisimme viidessä kerrassa kiertäneet Venetsian (saaria lukuunottamatta) aika huolellisesti, mutta niin vain vielä löytyi aivan uusia kulmia. Juutalaiskortteleista aloitimme ja jatkoimme laajemmin Cannaregion kaupunginosassa (sestiere), joka on jäänyt aiemmin selvästi varsin vähälle kiertelylle. Cannaregion vaikutti olevan ihastuttavan rauhallinen, sen verran kaukana turistien suosimilta reiteiltä. Ravintoloissakin vaikutti olevan lähinnä paikallisia ja ruokalistat liitutaululla italiaksi. Eipä paljon ollut hyötyä italian opinnoistani ja sanakirjastakaan, kun ‘lehtiselleri ja anjovis’ paljastui anjovispastaksi. Maksa venetsialaiseen tapaan oli myös hyvää, mutta annoksessa oli maksaa ja kastiketta, ei mitään lisäkkeitä. Tasasimme annokset. En voi kieltää, etteikö anjovis-maksa-yhdistelmä olisi ollut vähän outo, mutta ei huono.

Padova 044
Rautatieaseman edustalla
Padova 053
Padova 058
Gheton keskusaukio. Venetsian juutaliaskorttelit olivat meille ennestään vielä tuntemattomat.
Padova 064
Padova 075
Padova 054
Parkkipaikka päiväkodin ulkopuolella

Venetsian nähneet tietävät, ettei kaupunkisuunnittelun kulmakivi ollut ruutukaava. Kujat voivat loppua seinään tai kanaaliin, siltoja ei ole silloin, kuin niitä saattaisi kaivata. Tietyt pääsuunnat osaamme jo suunnistaa aika hyvin, mutta on hullua, miten tälläkin kertaa huomasimme kiertävämme ympyrää etsiessämme paria tuttua kauppaa. Kenkähampaan kolotus oli kuitenkin sitä luokkaa, että ainakin hypistelemään piti päästä. Koskaan ei ole liikaa kenkiä, myhäilin, kun balleriinoja kassiin pakattiin… Haikeaa oli illalla astua junaan (3,50 euroa ja noin 45 minuuttia paikallisjunalla, 15 euroa ja noin 30 minuuttia kaukojunalla) ja palata Padovaan, mutta toisaalta eikö sanota, että juhlistakin olisi parasta lähteä jo silloin, kun on hauskinta eikä vasta tunnelman jo alettua hiipua. 

Padova 077
Niin ihanan rauhallista
Padova 095
venetsia
Perjantai, pyykkipäivä
Padova 103
Padova 120
Viiimekesäisillä kotinurkilla fiilistelemässä ja haaveilemassa, että ehkä joskus vielä vuokraamme saman asunnon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

4 comments

 1. Venetsia on niin upea ja ainutlaatuinen paikka! Kerran kun oli aikaa teimme kiersimme kaupunginosan per paiva. Olin etukateen katsonut joka paikasta hyvan lounasravintolan. Matka oli tayskymppi!
  Itseasiassa eilen katsoin lentoja Venetsiaan kesakuun alkupuolelle, mutta sopivia lentopaivia ei loytynytkaan. Harmi! Mies ehdotti Roomaa, kyllahan sekin kay…

  1. Venetsia on mun ehdoton suosikki! En näytä kyllästyvän siihen, ainakaan vielä. Eilen oli kuudes kerta. Kolmesta päivästä viikkoon ollaan oltu yleensä.

   Ymmärrän kyllä heitäkin, joille Venetsia on nounou. Onhan se tavallaan turistien pilaama, mutta sillä on myös ne toiset kasvot, ne täysin paikalliset.

 2. Venetsia on mulle myös numero uno! Siellä on aina jotain uutta nähtävää. 🙂

  1. Meitä Venetsia-klubilaisia siis alkaa olla jokunen. 🙂 Hiiteen kaikki ne, jotka väittävät, että siellä haisee! Olen ollut kaikki kerrat huhti – heinäkuun välisenä aikana, ja koskaan ei ole haissut!