Type and press Enter.

Hurmaava Biagio Padovassa

Aivan upea kokemus oli osallistua konserttiin tuhansien italialaisten kanssa. Tajusin juuri, etten ole ollut yhdenkään maailmantähden suurkonsertissa. Ei Biagio Antonaccia sinänsä voi heihin verrata, painiihan hän Stingeihin ja muihin verrattuna kansallisen tason sarjassa, mutta on Italiassa hurjan suosittu. En oikein Suomesta keksi artistia, johon häntä voisi verrata, mutta suosiossa vastaavaa ei ainakaan ole.

Kahden tunnin show oli hurjan energinen. Ei säästellyt mies itseään. Visuaalisuutta toi myös nuorten estraditaiteilijoiden ryhmä, joka lähinnä tanssi joidenkin kappaleiden aikana. Mukana oli myös käsittämätön kuminainen – siis uskomattomiin asentoihin taipuva tyttö, joka nousi lavasta suuressa simpukankuoressa. Ei kuori kuitenkaan sen kokoinen ollut, että siihen ihmistä olisi uskonut mahtuvan.

Biagio

Show oli myös monipuolinen: välillä mentiin italorockilla, välillä mies ja kitara -tyylisesti aika pienesti, kunnes taas lähestyttiin nightwishtyyppistä metallia heavyviuluineen (musiikkiasiantuntijat, älkää lynkatko asiantuntemattomia yritelmiäni kuvailla kokemustani!). 

Italialainen yleisö eli villisti mukana. Minuutin yli yhdeksän (piti alkaa yhdeksältä) joku jo huusi artistin olevan myöhässä. Muutaman ensimmäisen kappaleen (tunnetuimpiaan, suuria hittejä) aikana tunnelma oli vielä aika hillitty, mutta mitä pidemmälle ilta kului, sitä enemmän jengi lauloi, tanssi, hurrasi ja eli mukana.

Biagio3

Paikka oli aika karu urheiluhalli, mutta kun kattovalot sammuivat, olisi ympäristön ankeuden helposti unohtanut (jollei kuppi-istuin olisi ollut tavattoman epämukava). Olimme myös täysin väärin pukeutuneet. Olin itse niin viime kesän Venetsian konsertin tunnelmissa, jolloin San Marcon aukio atmosfäärinä teki konsertista juhlaa. Silloin Biagio myös esiintyi eri tavalla, intiimimmin ja pienemmin. Bussissa mennessä katsoinkin, että konserttiin ei taida olla muita tulijoita, koska naisilla oli farkkutakkeja ja tennareita, mutta outolintu olinkin minä korkoineni. Hallin ulkopuolella oli festarimeininki deejiineineen, kaljatelttoineen ja grilliruokineen ennen ja jälkeen konsertin.

Uudestaan? Koska tahansa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.