Type and press Enter.

Taidefestarit melkein kotiovella

Jo alkuviikosta Syracusan kaduilla alkoi näkyä mainoksia loppuviikon taidefestareista. Ohjelmassa olisi kaikenlaista taidetta musiikista tanssiin, kuvataiteisiin ja vaikka mihin. Lähdin eilen aamupäivällä lomalle lomalta, otin hotellihuoneen tuolta mantereen puolelta (siitä myöhemmin lisää), ja taksille kävellessäni näin perin merkillisen kuljetuksen. Kun tänään palasin, Duomon aukiolla näkyi heti jotain perin tuttua. Kaikenlaista muutakin taidetta on aukiolle perjantai-illaksi saatu. Porukkaa on paljon liikkeellä, ja kaikki tämä on muutaman sadan metrin päässä kesäkodistani.

kesä 13 881
Kesti aikansa, että sain hämmästykseltäni kameran esille.
kesä 13 1024
Duomon aukiolle hevonen päätyi. Enemmän se puhuttli minua matkaa tehdessään.

kesä 13 1042

kesä 13 1047
Juuri ennen illan pimenemistä Duomon portaille viriteltiin musiikkikamoja. Etualan akrobaatit olivat juuri lopettaneet, kun tulin.

taide

taide1
Hiekka- ja muuta taidetta

kesä 13 1069

kesä 13 1071
Valomies ja viimeiset säädöt

Söin illallista Duomon aukion terassilla ja seurasin ihmisvilinää. Yhdentoista tienoilla aloin vetäytyä nukkumaan. Täysi hulina jatkui vielä. Keskellä aukiota oli menossa jotain, mutta en päässyt riittävän lähelle nähdäkseni. Lapset olivat vielä piirtämässä ja tekemässä viimeisiä hiekkatöitä. Santa Lucia alla Badia -kirkon kulmalla jäin katsomaan marionettiesitystä. Katutaiteilijoille en yleensä kuvettani kaiva, mutta tämä saattoi olla oikeasti osa festaria. Vaikka ei olisikaan ollut, esitys oli hieno.

kesä 13 1075
Leppeä kesäilta, yönmusta taivas, ruokaa, viiniä ja musiikkia. Ihmisen on hyvä olla.
kesä 13 1086
Ihmismuurin läpi en päässyt katsomaan, mitä on käynissä.

taide2

Juhlien jälkeisenä aamuna lähdin liikkeelle jo varsin varhain, jopa syömättä aamupalaa. Ai mikä saa toimimaan niin oudosti? Alkavat alennusmyynnit tietenkin! Olin pitkin viikkoa nähnyt, miten kauppojen ikkunoihin oli tullut kylttejä: saldi dal 6/7. Muutama kauppa näytti niin puhuttelevalta, että olin varautunut henkisesti tungoksiin, hulluihinpäiviin, mutta ihan turhaan. Liikkeellä oli vain jokunen nainen. Ihan rauhassa sain katsella ja palveluakin, jos tarvitsin.

Kaupunki oli herännyt festarin jälkeiseen päivään.

kesä 13 1114
Duomolta olivat lähes kaikki konsertin jäljet poissa. Vain pallot heiluivat tuulessa.
kesä 13 1115
Hiekkatyöt olivat säilyneet.
kesä 13 1122
Lähiruokaa. Kotikatuni päässä näkyy aamuisin simpukkamiehiä. En todella tiedä, missä simpukat kasvavat, mutta märkäpuku-snorkkelikavereita näkyy rantavesissä. Yksi tuli fillarilla vastaan. Nauratti. Näky oli aika koominen, kun tyyppi ajoi fillarilla räpylät jalassa. Kameran pitäisi olla lännen nopeimmin esillä, mutta en ehtinyt.
kesä 13 1121
Sittenkin aika laiha saalis. Laukkua olin katsellut tulostani asti. Olin asettanut kipurajan. Alittui neljällä eurolla. Espadrillot ovat niin mukavat, että taidan mennä ostamaan toisetkin. Vaatekaupoissa tulikin eksistentiaalinen kriisi ja kaikki jäi ostamatta. Ei ole nelikymppinen kropaltaan enää kaksivitonen, kun ei vaan ole.

Taidefestarit jatkuvat vielä tänään. Mukavaa, kun ympärillä on elämää. Kotona saan taas vetäytyä talooni metsän laidassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 comments

  1. Ihana ilta selvästi 🙂

    1. Täällä on niin erilaista kuin kotona lasten suhteen. Ei pidetä samalla avalla kiinni rutiineista, että kasilta ollaan iltapalalla ja pyjamassa. 23 jälkeen olivielä pieniä piirtelijöitä. Siihen en osaa ottaa kantaa, mikä oikein olisi, mutta ainakin nämä lapset nauttivat.