Type and press Enter.

Onko rakkaus haihtunut? Minulle ja Venetsialle tullut bänksit?

TTulin Venetsiaan umpiväsyneenä huonojen ja lyhyiden yöunien ja painajaismaisen lauttamatkan päätteeksi. Sain asuntoni, löin pääni 150-senttisen terassinoven karmiin, ja  avaimenhaltija vain nauraa kätkätti. Totesin asunnon kivaksi ja kaaduin sänkyyn. Kampesin tuntien jälkeen ylös muistaakseni, ettei neljältä iltapäivällä enää tahdo saada lounasta. Olin taas unohtanut italialaiset ruoka-ajat. Tyydyin pitsapalaan.

Yritin alkaa tavoittaa tunnetta, jonka Venetsia minussa aina herättää. Nyt näin vain turistimassat, kapeat reitit tukkivat selfieturistit. Oliko heinäkuu sittenkin aivan väärä aika tulla – ja vieläpä kokonaiseksi viikoksi? Mutta olinhan minä ennenkin ollut kesällä, elokuussakin. Kaikki se kauneus, jota olen aina rakastanut, oli muuttunut tavanomaiseksi. Ei tehnyt mieli proseccoa, ei Belliniä, ei gelatoa. Ei tehnyt mieli ajelemaan vaporetolla. Ei huvittanut ottaa edes valokuvia. Ei tuntunut miltään. Melkein kadutti tulla koko Venetsiaan.

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Kävin vaihtamassa viimeisen Kroatian setelin, joka oli jäänyt. Sen arvo oli pitkälti toista kymppiä. Sain 7,50. Sitä varten piti antaa henkkarit ja neljä allekirjoitusta. Kävin ostamassa datakortin kännykkään. Kaveri vippasi paketin pöydälle ja kysyttäessä vastasi, että ehkä parissa tunnissa aukeaa. Turkissa myyjä laittoi kortin puhelimeen, testasi, että toimii. Kaipasin takaisin Turkkiin ihanien ihmisten luo, sydämellisten turkkilaisten hoivaan.

Onko rakkautemme haihtumassa? Tunteen palo viilenemässä? Olenko löytänyt suurempia rakkauksia?

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Mutta sitten näin koiranulkoiluttajan, jolla oli narun päässä iso kaveri ja perässä kipitti vapaana töpöjalka, joka yritti pysyä vauhdissa. Vanhempi mies katsoi silmiin ja hymyili. Kuului gondolieerin laulua.

Ehkä meillä sittenkin on vielä toivoa tavoittaa vanhat tunteemme?

Untitled
Lopulta maistui myös Bellini omalla terassilla. Seuraavana päivänä kävin ostamassa oikean lasin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

5 comments

 1. Tavallaan ymmärrän tuntemuksiasi. Minulla on tätä nykyä vähän väliä vaihteleva viha-rakkaussuhde Venetsiaan. Heinäkuu ei tosiaan ehkä ole se otollisin kuukausi täällä kuumuuden ja sankkojen ihmismassojen keskellä, ja mulla ainakin palaa käämit jos joudun liikkumaan suosittujen reittien ja nähtävyyksien varrella, joita näyttää tulleen ihastelemaan puoli maailmaa, mistään ei pääse liikkumaan normaalia kävelyvauhtia ja hiki virtaa noroina pitkin kasvoja. Välillä on melkein ikävä niitä tammikuun hiljaiseloisen verkkaisia, viileitä talvipäiviä. Mutta onneksi on Lido, jonka viilentäville rannoille voi paeta suurimpia väkijoukkoja sekä kuumimpia hellepäiviä!

  1. Alkutunne sai ajattelemaan, että oli virhe tulla koko kaupunkiin. Mutta hyvin nukuttu yö muutti kaiken. 🙂 Rakkautemme roihusi taas. Mutta hyvin samanlaisia fiiliksiä kuin sulla. Mutta koska kaupunki on niin ihana, kaikki haluavat tulla. Ja antaahan kesä mahdollisuuden olla ulkona – myös niillä hiljaisemmilla alueilla. 🙂

 2. Venetsia on kyllä ihana, mutta väsyneenä kaikki kokemukset voi olla erilaisia..
  Minulle tuli muuten joku homeallergia Venetsiassa, jopa laivassa alkoi nenä heti valua kun laiva lähestyi Venetsiaa. Tykkäsin kyllä Venetsiasta, mutta se on ärsyttävää kun homeesta voi sairastua. Koin myös kroonista kurkkukipua Mestressä, joka lähti kun häivyin.
  Vaihdoitko rahaa Western unionissa? minulla on semmonen kokemus Lontoon lentokentän Western unionista että vaihdoin siellä sata euroa punniksi kerran ja sain muistaakseni takaisin vain 40e, eli vaihtaja piti osan rahoista itse ja huijasi. Sen jälkeen ei ole tehnyt mieli vaihtaa rahaa missään. Otin vielä yhteyttä ko.firmaan jota luulin luotettavaksi ja sain vastauksen että palauttavat rahat, kunnes työntekijä jäi lomalle ja joku toinen vastasi etteivät palauta mitään

  1. Varmasti on Venetsiassa kosteutta ja homeallergikko voi oireilla. Rakennuskanta vanhaa, tulvat katselevat jne.

   Ei ollut Western Union. Ikävästi sinulle käynyt! Oma vaihtokurssini oli kyllä samaa luokkaa surkea, mutta onneksi summa (sinullakin) aika pieni. Pankeissa pitäisi käydä, mutta vaihtopisteet tuntuvat niin paljon helpommalta.

 3. […] reissaajaa, ja ”vanhoja” tuttuja taas esimerkiksi Pingviinimatkat– ja Travellover -blogien ihanat Milla ja Annika, joiden kanssa sain istuskella iltaa ja miettiä elämän […]