Type and press Enter.

Miehen takia Italiaan

165 000 Instagram-seuraajaa, 354 400 Twitter-seuraajaa, 1,3 miljoonaa Facebook-seuraajaa ei voi olla väärässä.  Sadattuhannet keikkalippujen ostajat eivät voi olla väärässä. Biagio Antonacci ON hyvä syy matkustaa Italiaan.

Kaksi viikkoa sitten oli vähän eri tunnelmat kuin nyt. En istunut kotona villasukat ja hammastahnalla tahritut verkkarit jalassa kotona. Olin rokkimimmi nahkatakissa Forlíssa Italiassa. No niin, nauran vähän. Minä EN ole rokkimimmi eikä Biagio soita varsinaisesti kai rokkia, mutta koska kukaan suomalainen ei ollut näkemässä, voin kertoa vaikka mitä tarinoita. Olin siis jo toista kertaa tänä vuonna miehen vuoksi Italiassa.

Areena oli tällä kertaa tosi pieni. Sinne mahtui vain noin 6000 katsojaa. Mittasuhteet olivat aika erilaiset kuin keväällä Milanossa San Siron stadionilla, joka veti ehkäpä kymmenkertaisen määrän väkeä. Lavarakennelmatkin olivat niin erilaiset, että konsertissa oli jopa lähes intiimi tunnelma.

Biagio Antonacci

Olin varautunut akkainlehdellä, jota saatoin lukea ennen konserttia. Oli ajoissa, koska en ollut varma parkkipaikkojen saatavuudesta. Hotellilla kehottivat menemään autolla, koska julkista paluuliikennettä ei olisi ollut. Hotellilla kolmen naisen italialaisseurue tarjosi minulle myös kyytiä, mutta sitten huomasivat, etten ole italialainen. Tällä kertaa en alkua odotellessani tuntenut oloani kiusaantuneeksi. Roomassa ihmiset puhuivat toisilleen ylitseni, ja se sai tuntemaan olon ulkopuoliseksi ja suorastaan olemattomaksi. Konsertin alettua en edes enää muistanut olevani yksin – varsinkaan niinä muutamana kertana, kun koko yleisö nousi seisomaan ja bailasi pari biisiä.

 Biagio Antonacci

 Biagio Antonacci

En koskaan ole ymmärtänyt äärimmäistä fanituskulttuuria. Nyt sitä oli hauska seurata sivusta. Lavasysteemit olivat sellaiset, että monella permantopaikan ostaneella oli mahdollisuus päästä lähelle lavaa ja idoliaan. Biagio myös huomioi yleisönsä, koskee esimerkiksi häntä kohden ojennettuihin käsiin. Tämän osuuden jotenkin vielä ymmärrän, mutta en esimerkiksi sitä, että naiset heittelevät lavalle huivejaan, jotta laulaja voisi kuivata niihin hikisen otsansa, ja sitten joko saavat huivinsa takaisin tai ne ajelehtivat jonkun muun käsiin. Hän heitti myös muutaman pyyhkeen yleisöön kuivattuaan niihin kerran kasvonsa. Toisesta tuli käsirysy ja ainakin neljä tyyppiä makasi kasassa lattialla tappelemassa pyyhkeestä. Ilmeisesti katolisessa Italiassa meno ei ole samanlaista kuin pahimmillaan Suomessa, koska mitään alkkareihin viittaavaakaan en nähnyt lavalle lentävän. 

Biagio antaa keikoilla kyllä kaikkensa. Lipun hinnalle saa vastinetta. Tämäkin konsertti kesti melkein 2,5 tuntia. Hän käyttää myös saavuttamaansa suosiota hyväkseen ja puhuu itselleen tärkeistä asioista. Italiani ei riittänyt ymmärtämään pitkähköä puheenvuoroaan, mutta taustalle heijastetusta kuvasta päättelin aiheen liittyneen naisiin kohdistuvaan väkivaltaan ja sen ehkäisyyn. 

 Biagio Antonacci

 Biagio Antonacci

Sanon taas, kuten olen sanonut jo muutaman kerran ennenkin: seuraavaan kertaan! Viime keväänä Biagio piti pari konserttia New Yorkissa. Kunpa olisin sinne päässyt! Ihan hyvä lohdutuspalkinto olivat Milano ja Forlíkin kyllä. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 comments

  1. Ooo, no nyt löytyi taas yksi keino opiskella italiaa! Mun on pitänytkin etsiä joku italiankielinen artisti, jonka biisejä kuunnella oppimismielessä. Tällä miehellä kuulostaa olevan (kyllä juu, piti youtubettaa muutama biisi) just hyvän selkeitä biisejä, joista ymmärtää sanat suht helposti. Kiitos siis vinkistä!

    1. Tätä miestä on myös ilo katsoa. 😉 Ääntää kyllä selvästi. Viidellä aikuislukion italian kurssilla en itse pysty biisejä seuraamaan.