Type and press Enter.

Postikortti Calpesta

Calpe

Hei ystävä 

Calpe kokonaisuutena ei oikein sytytä. Sen vanha kaupunki on kyllä kiva, mutta pieni ja äkkiä nähty. Illalla siellä on kyllä mukava kuljeskella. Tulin tänne, koska näin Instagramista täällä olevan mielenkiintoisen näköisen rakennuskompleksin (La Muralla Roja). En ole nähnyt mitään vastaavaa aikaisemmin. Calpessa hotellit olivat myös hurjasti halvempia kuin naapurissaan Alteassa. Mutta nyt on helppo ymmärtää miksi näin on. En minäkään enää tätä valitsisi. 

Eilen olin patikoimassa Chulillassa. En olisi kaivannut samanlaista ylämäki-alamäki-meininkiä enää tänään, mutta koko Calpe on jyrkässä rinteessä. Täällä on lisäksi eteläfiilis, siis rantakatu turistibaareja täynnä, happy hour -kylttejä, piraattikamaa ihan liikkeissä ja myös kadulla. Seurasin, miten yksi seurue osti teinipojalle ”Niken” lenkkarit ihan vaan siitä rantakadulta maasta. Sovittaa sai, kun laittoi muovipussin jalkaan. En nähnyt, mitä tossuista maksettiin. Hetken päästä piraattilaukkujen myyjä sovitti toisia tossuja paljaaseen jalkaansa. Hänkin päätti ottaa tossut. Hän maksoi niistä vitosen. Jonkinlaisessa monimutkaisessa kiertokulussa vitonen meni tossumyyjälle, joka sitten antoi euron aurinkolasikauppiaalle. Mietin, paljonko tossuista voi riittää palkkaa tekijälle tehtaassa. Mietin kyllä sitäkin, miksi jengi edelleen ostaa piraattikamaa, vaikka epäilemättä tietää tukevansa rikollisuutta. Ajattelen vähän niin, että jos kovasti haluan vaikka Vuittonin, säästän siihen. 

Calpe beach

Vanha kaupunki on matalaa ja valkoista, kuten näissä Espanjan etelärannikon kaupungeissa muissakin. Paljon on muraaleja ja kirkkaita värejä myös. Se on tunnelmallinen.  Ainakin näin lokakuussa kadut ovat aika hiljaiset. En ihan vakuutu värikkäistä valoista. Tulee liikaa mieleen joulukatu. Ei joulukatua lokakuussa. Kuviot eivät kyllä ole kovin jouluiset. Päivällä pimeänä olevat valot ovat sitä paitsi minusta katukuvassa aika rumat. Kapeiden kävelykatujen yllä roikkuu myös jos jonkinlaista askaretta (muovitölkeistä askarreltuja hahmoja esimerkiksi) ja vaikkapa t-paitoja. Aika hämmentäviä etten sanoisi. Vanhassa kaupungissa on myös Instagram-portaat. Ehkä ne on maalattu ennen IG-aikaa, en tiedä, mutta jos kenelläkään on kuvaa itsestään Calpessa, se luultavasti on noista portaista. Niin minullakin.

Calpe old city
Untitled

Chulillassa oli vähän vaikeaa saada ruokaa, mutta sen otin täällä takaisin. Lounasta söin rannalla. Ravintolan seinässä luki, että he eivät laita ruokaa vaan luovat sitä. Mikä ettei niinkin. Salaattini ainakin oli aivan huippuhyvää. Illallista sain vanhan kaupungin sydämessä Restaurant El Torreossa. Hotellini on myös vanhassa kaupungissa. Ehkä merinäköala rannalla olisi ollut kivempi. Toisaalta Recidencial Terra de Mar on kiva. Täällä on huippupalvelu, ja illalla olin valmiiksi vanhassa kaupungissa. Aamiainen kattoterassilla kruunasi olemisen. Sitä paitsi Alteaan voi tehdä päiväretken. Niin suunnittelin. 

Calpe
Calpe
Untitled
Untitled

Rakkaudella, Annika 


P.s. Tämä oli ensimmäisen päivän vuodatus. Seuraavana saattoi tapahtua jotain yllättävää. Saattoi olla, etten lähtenytkään Alteaan. Saattoi olla, että Calpesta tulikin aika jännä. Lue lisää tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 comments

  1. Noista portaista tulee mieleen itselleni jotenkin Rio de Janeirossa olevat Selaronin portaat, joita kuvataaan ilmeisen paljon myös. Vaikka kuvista pystyykin päättelemään, että mäkiä on, niin jotenkin itselleni niistä välittyy varsin symppis kuva – kaupunki näyttää kivalta.

    1. Vanha kaupunki on kiva. Mutta se on pikkuruinen. Muualla Calpe on kuin mikä tahansa kaupunki.