Type and press Enter.

Ulkoilmaelämää Tel Avivissa

Tuntui, kuin kaikki elämä Tel Avivissa olisi keskittynyt ulos. Ei se kyllä ihmekään ole, kun kerran sydäntalvella on 20 astetta lämmintä ja aurinko paistaa. Kesällä rantaelämä on varmasti vilkasta, ja hiekkarantaa Tel Avivissa on kilometrikaupalla. Voisin suositella kaupunkia ehdottomasti sellaiselle aurinkolomailijalle, joka pitää myös kulttuurista, jolle pelkkä auringonotto ei riitä lomalle sisällöksi. Meiltä jäivät kaikki museot ja galleriat katsomatta, samoin kirkot ja moskeijat. Säälittävää, mutta aikaa oli kertakaikkiaan aivan liian vähän. Yritämme paikata tilannetta muualla Israelissa. Tel Avivissa on myös ostareita ja kaiken tasoisia liikkeitä ostosmatkailijalle.

Israel 062
Rantaelämää joulukuussa
Israel 060
Rannat ovat avoimia kaikille, paitsi tämä, jolla uidaan aidan takana, katseilta piilossa, omalla vuorolla, mieet ja naiset erikseen.

Vanha satama-alue (Old Port) on kunnostettu todelliseksi olohuoneeksi: ravintoloita, jätskibaareja, kahviloita, vaatekauppoja. Ihmisiä oli tungokseen asti hengailemassa. Lapsiperheitä, nuoria, seurueita, vanhempia pariskuntia, koko kirjo telavivilaisia. Old Port ei ole turistirysä, matkamuistoparatiisi, vaan todella kaupunkilaisten oma chillailupaikka. Ravintoloihin pitää jonottaa, palvelu on tehokkaan ystävällistä, kauppoihin olisi mennyt lomabudjetti moninkertaisena, jos olisin antanut tarpeille periksi.

Israel 066

Israel 069

Israel 070

Tripadvisorista näin yhden must see -kohteen: näytti kaktuspuistolta. Paikan tarkkaa sijaintia en saanut selville, näin vain sen olevan Yarkon-joen rantamilla olevassa puistossa. Puisto paljastui suosituksi ulkoilualueeksi ja niin suureksi, että pitkänkään kävelyn jälkeen ei ollut näkynyt vilaustakaan kaktuksista. Paluumatkalla taksikuski tiesi kertoa, että kilometrin verran olisi vielä ollut matkaa. Kaikki opasteet puisossa olivat muuten niillä kirjoitusmerkeillä, joista yhtäkään en tunne ja joita kirjoitetaan oikealta vasemmalle. Vaikka Israelissa kaikki on muuten verrattain kallista (Suomen hinnoissa), taksilla ajaminen on selvästi halvempaa, ja mikä ihan parasta, täällä ei tarvitse tinkiä hinnoista, huomauttaa sammuksiin jääneestä mittarista tai tulla huijatuksi. Lain mukaan mittaria pitää käyttää, ja tätä säntöä noudatetaan.

Puistossa leikkivät niin koirat kuin lapset, nuori mies opetti luultavasti äitiään ajamaan pyörällä, viheriöt täyttyivät aikuisten miesten futisotteluista, hölkkääjät ja pyöräilijät pujottelivat hitaammin kulkevien välistä. Kaupunkimaisen Old Portin vastapainona Ha’Yarkon Park on luonto keskellä kaupunkia.

Israel 078

Israel 077

Israel 080

Israel 079

Israel 081

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.