Type and press Enter.

Nelson’s Dockyard, Antigua

Nelson’s Dockyard on Antiguan tunnetuin nähtävyys. Se on maailman ainoa edelleen toiminnassa oleva yrjönaikainen telakka. Ihan kovin selvillä en näistä aikakausista ole, mutta nyt puhutaan 1600-luvulta peräisin olevasta paikasta. Kiinnostukseni määrä oli ehkä pakkasella, mutta koska mies oli kovasti Nelsoniin menossa, en rohjennut sanoa, että kiinnostuskiikarit jäivät kotiin. Ajattelin jotenkin selviäväni, jollei muuta niin lukemalla kirjaa portilla.

Sivuutimme St. Johnin satamassa kaikki taksia ja kiertoajelua kaupittelevat ja suuntasimme sinne, mistä kaikki muut tulivat. Olihan kello kahdeksan aamulla, ja jos ihmisiä tulee laumoittain yhdestä suunnasta, on oletettavaa, että siellä on bussiasema. Niin oli.

Ystävällinen nainen laiturilla kysyi, voiko auttaa. Kyllä, kiitos. Ja bussilla numero 17 lähdimme matkaan. Kuvittelimme sen menevän Falmouthin kaupunkiin, mutta sillä pääsi suoraan Nelson’s Dockyardin pihaan. Samalla bussilla tullut henkilökuntaan kuuluva kaveri sanoi lipunmyynnin olevan vielä kiinni, mutta on ok, että maksamme vasta lähtiessä. Sama kaveri tuli muuten vastaan lähtiessämme ja sanoi, ettei tarvitse maksaa. Suomalaisella rehellisyydellä olimme jo matkalla lippuluukulle.

PAP11108

PAP11111

PAP11112

Erehdyin taas ennakkoluuloineni. Paikka oli todella kaunis. Mielettömän hyvin hoidettuja vanhoja rakennuksia, joissa tosiaan oli vielä jonkinlaista telakkatoimintaakin (purjeompelua kai ainakin), museo, matkamuistomyymälöitä, kahviloita, ravintoloita, leipomo. Enimmäkseen paikka kai oli turisteille, ei veneteollisuudelle, mutta sen kauneutta tarkoituksen muutos ei poista.

PAP11139

PAP11137

PAP11151

PAP11144
Linnoituksella saimme olla pitkään kahden, siis jollei vuohia lasketa.
PAP11161
Suojassa sateelta

Pienen niemen nokassa oli vanhan linnoituksen muureja, aivan mainioita pienille päiväunille. Heräsimme, kun alkoi sataa. Eipä kuuro kauaa kestänyt eikä kyllä mitään haitannut, koska pääsimme suojaan vanhaan 1700-luvulta peräisin olevaan vartiointirakennukseen. Tilannetta olisi voinut sanoa jopa romanttiseksi, jollei rakennusta olisi käytetty viime aikoina lähinnä roskiksena.

PAP11167

Ennen paluuta kaupunkiin jäimme lounaalle Englantilaiseen satamaan (English Harbour) pienen kävelymatkan päähän Nelson’sista. Salaattilautasen äärestä saatoimme ihailla hurjan suurta purjelaivaa, maailman suurinta yksityisomistuksessa olevaa kuunaria. Netistä selvisi, että sitä saa vuokrata vaivaiseen 160 000 euron viikkohintaan. Ehkä sitten seuraavassa elämässä.

PAP11179

nelson

Antigualla 11.6.2013

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

One comment

  1. […] jolloin eurooppalaiset suurvallat taistelivat Karibian herruudesta. Juttua telakasta löytyy Travellover-blogista, josta myös tämä kuva on […]