Type and press Enter.

Kun jonnekin oli päästävä

Photo 29.1.2013 16.32 Niin mieletön matkakuume eilen valtasi, että ei auttanut kuin varata matka Berliiniin. Vähän kalliimmat lennot olivat kuin olin ajatellut, mutta 50 euroa ekstraa suorista lennoista, joilla ajan säästön lisäksi välilaskullisia paljon paremmat matkustusajat, oli minusta sittenkin järkevää maksaa. Edelleen olen vailla hotellia, mutta pakko tänään on jonkinlainen valinta tehdä, ettei tarvitse puistossa nukkua.

Jos olet ollut Berliinissä, kuulisin mieluusti vinkkejä, mistä pidit tai mikä ei ollut ennakko-odotuksen arvoista. Kiinnostavia museoita? Ei missään nimessä -museoita? Erinomaista ruokaa hyvään hintaan? Ylimainostettua ja kallista? Paras kahvila katsella ihmisiä (ja tehdä vähän töitä)? Pistäytymisen arvoinen lähikaupunki? Minulla on melkein neljä päivää aikaa eikä vielä yhtään must see -kohdetta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

6 comments

 1. Ajattelemisen aihetta antoi juutalaisten monumentti ja sen museo maan alla…ja kyllä DDR-museokin oli mielenkiintoinen.

  1. Kiitos vinkeistä. Juutalaismuseo taitaa jäädä käymättä. Liian hyvin muistan fiilikset keskitysleirivierailulta, vaikka olin silloin tosi pieni tyttö.

 2. Oi Berliini, ehdottomasti yksi suosikkikohteistani Euroopassa!
  DDR-museossa en ole käynyt, mutta sitä on moni kehunut.
  Bayerischer Platz:in ympäristössä on katulyhdyissä natsiajan kylttien jäljitelmiä, kieltoja ja kehoituksia – ehdottomasti kiertelemisen arvoinen alue (on samannimisen metroaseman ympäristössä). Lähellä on myös kiva paikallinen kahvila (nimeä en valitettavasti muista), jossa pelastin vanhan berliiniläismummun päivän (tai viikon): mummu keräily eri maiden eurokolikoita ja häneltä puuttui kaikki pienet suomalaiset: kaivoin taskun pohjalta mummulle 5 ja 10 sentin kolikot ja kerroin, ettei Suomessa ole käytössä 1 ja 2 sentin kolikoita, voi mummun iloa 🙂
  Juutalainen monumentti on vaikuttava, ei kauhean ahdistava – ja museon voi jättää käymättä.

  Museoista on vaikea sanoa, koska Berliinin tarjonta on niin valtava, jokaiselle jotakin. Egyptologian museo oli vaikuttava, samoin Pergamon-museo. Luonnonhistoriallinen oli myös kiva (lapsia mukana) ja sitä vastapäätä oli kiva pieni luomukahvila.

  Hamburgr Bahnhof-museota en jättäisi väliin, siellä on hieno pysyvä kokoelma + mielenkiintoisia vaihtuvia näyttelyitä.

  Ruokapaikkoja on myös vaikea suositella, loistavaa pastaa ja pizzaa olen syönyt Alexander Platzin lähellä, nimeä en taaskaan muista, mutta ravintola oli Alexilta joelle päin, kulmassa punaista kaupungintaloa(?) vastapäätä.

  Kaikki aina hehkuttavat KaDeWe:n ruokaosastoa – mielestäni se ei nyt ole mikään niin ihmeellinen ja erityinen nähtävyys eikä sinne kannata erikseen katsomaan lähteä, mutta lounaspaikkana se on loistava! Olen syönyt siellä loistavaa vietnamilaista ankkaa, myös muut ruokapaikat näyttivät hyviltä.

  Kannattaa myös käydä Hackeschen Höfe:ssä (sisäpihojen ketju) – jos kiertää takakautta ulos ja tulee seuraavaa katua alas niin siitä löytyy kirkko, jonka viereisen rakennuksen seinä on täynnä pommitusten jälkiä. Ja kadulla on pieniä kultaisia laattoja, joissa siellä asuneiden (ja leireille vietyjen) ihmisten nimiä.

  Berliinin kauneus on mielestäni siinä, että missä tahansa saattaa törmätä johonkin pieneen ja huomaamattomaan, joka tekee kuitenkin ison vaikutuksen.

  Ja jos olet kesällä menossa niin Wannsee on käymisen arvoinen paikka, perinteikäs uimapaikka järven rannalla.

  Hauskaa matkaa!

  Bussilinjoilla 100 ja 200 saa jo aika kattavan kuvan kaupungista (reitit kiertävät melko lailla kaikkien nähtävyyksien ohi), Mondon Berliinin matkaopas on loistava!

  1. Kiitos! Hamburger Bahnhofiin olin aikeissa mennä. Olen kuullut siitä muiltakin kehuja. Minulla on vielä kolme päivää aikaa, joten pidän tarkkaan mielessä nuo muutkin suosituksesi. Ainakin Hackesche Höfe vaikutti erittäin kiinnostavalta.

 3. Valokuvamuseo! Mikähän sen virallinen nimi on, Helmut Newton -museo… tai jotain…
  Juutalaismonumentti (kivipylväät/paasit) on vaikuttava, ei ahdistava.

  1. Kiitos valokuvamuseovinkistä! Taidemuodoista yleensä innostun eniten juuri valokuvista. Ainakaan tuolla Helmut-nimellä matkaoppaani ei museota tunne. Pitääpä yrittää googlailla.