Type and press Enter.

Ensimmäinen kymmenminuuttinen Bakussa

Tulimme Bakuun keskellä yötä, joten tuntuman ottaminen kaupunkiin jääköön huomiseksi. Muutaman havainnon ehdin tehdä matkalla lentokentältä hotelliin ja kulman taakse kiskalle: bensan hinta noin 70 senttiä ja diesel 50 senttiä litralta, huoltoasemat futuristisia, ainakin julkisivu isolle tielle komea, länsimaisia brändejä – ja ehkä maailman vaatimattomin 150 euron hotelli! Otimme hotellin matkatoimiston (Traveller) kautta näkemättä kuvaakaan etukäteen. Käytimme matkatoimistoa, koska sen agenttien avulla kutsun saaminen viisumia varten onnistui helposti. Voi olla, että kaikki olisi mennyt Hotels.comin tai vastaavan kautta ihan hyvin, mutta päädyimme tällaiseen helppoon ratkaisuun. Vasta äsken tarkistin, mihin hintaan olisi voinut saada toisenlaisen (lue: paremman) hotellin. Tämä vaikuttikin aika edulliselta… Täällä on jokin öljyalan suuri tapahtuma samaan aikaan, mikä ilmeisesti nostaa hintoja.

rigs
Ehkä ankein 150 euron luukku ikinä
rigs1

Emme jaksaneet kuin käydä kulma takana kioskilla ostamassa vettä. Hotellin ovelta näkyi yläkuvan hieno rakennus ja valtava Sergio Rossin kenkämainos. Kiskasta päätellen alkoholia on saatavilla vuookauden ympäri – ja vettäkin, jos ymmärtää kumartua alimmalle hyllylle lattianrajaan.

Kesä-heinäkuu 2012 002
Kesä-heinäkuu 2012 003

p.s. Kun aloin vielä ennen nukkumaanmenoa etsiä hotellia Googlemapsista, päädyin Booking.comin sivuille. Sama hotelli, hinta 90 euroa, arvostelu 4,7/10. Näillä mennään! Mutta sijainti vaikutti hyvältä ainakin kartalla. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.