Type and press Enter.

Vuoden 2012 viimeinen auringonlasku Akkossa

Vuoden 2012 viimeisen auringonlaskun näimme Akkossa, Välimeren rannalla. Olin Lonely Planetista nähnyt kuvan Akkon satamasta ja viehättynyt kovasti. Luonnossa paikka oli suorastaan lumoava. Akkon vanha kaupunki oli muutenkin erittäin miellyttävä. Siellä jäi harmittamaan, ettei aikaa ollut enempää.

Israel 380

Israel 373
Basaarikujien värejä

Israel 376

Moskeijassa seuraamme liittyi opas, joka halusi kertoa meille islamista ja moskeijasta, jolla oli pitkä historia. Muutamalla eurolla saimme luennon ja vastauksia kysymyksiin, joita on vuosien varrella jäänyt islamista askarruttamaan. Ihan kaikkea ei tietenkään kehtaa edes kysyä… Opas oli myös kiinnostunut kuulemaan, miksi haluamme vierailla moskeijoissa, vaikka olemme jo useita nähneet. Mutta eihän ole niin, että jos on nähnyt yhden moskeijan, olisi nähnyt ne kaikki. Todella erilaisia ovat ihan jo rakennuksina, ja varsinkin tunnelmaltaan. On esimerkiksi mielenkiintoista, mihin olen tervetullut naisena, miten ihmiset viettävät aikaansa moskeijan liepeillä vai käyvätkö vain rukoilemassa jne.

akko

Koska oli uuden vuoden aatto ja näimme yhteen ravintolaan pystytettävän kunnon bileitä, kyselimme vähän, mikä meininki illalla on. 300 shekelin hintaan (noin 60 euroa) olisi saanut illallisen ja pullon votkaa tai viskiä. Että sellaiset pirskeet. Emme halunneet nähdä ravintolasalillista umpihumalaisia israelilaisia vaan päädyimme syömään oman kylän ravintolaan ja lasilliselle jo tuttuun Para-baariin.

Israel 356

Israel 359

Israel 352

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 comments

  1. Ihanan värikkäitä satamakuvia ja tuo aurinko on niin kutsuva!

    1. Akkon pikku satama vaikutti vähän epätodelliselta, kuin kulissilta, mutta kyllä vain veneliikenne oli ihan aitoa.