Type and press Enter.

Reykjavik, ensimmäinen etappi häämatkalla. Kun heinäkuussa tarvitsee pilkkihaalaria

Nyt on aika alkaa fiilistellä tulevaa kesälomaa. Parin viikon kuluttua siis pitäisi astua Icelandairin lennolle Reykjavikin ja New Yorkiin kautta Karibialle ja paluumatkalla jäädä Isoon omenaan, jossa viisi päivää menee taas ihan liian nopeasti ja taas jää olo, että palattava on. Vähän samantapaisen retken teimme heinäkuussa 2007, kun minusta oli tullut rouva. Silloin Reykjavik ei kuitenkaan ollut pelkkä välilaskupaikka, vaan jäimme sateiseen ja koleaan Islantiin muutamaksi päiväksi.

001
Tämä on ensimmäinen valokuvani Islannista. Reykjavik on tällaista matalaa puutaloidylliä enimmäkseen.
003
MEri ja satama ovat suuri osa Reykjavikin kaupunkia. Tämä on Kalastajien patsas satamassa.
reykjavik
Hallgrimskirkjan kellotorniin pääsee katsomaan. Ylös meno kannattaa ajoittaa niin, etteivät kellot alkaisi soida. Ääni on melkoinen vieressä oltavaksi. Samassa kirkossa olimme myös ilmaisessa lounaskonsertissa. Se oli ensi kosketukseni kirkkomusiikkiin, siis muuhun kuin virsiin ja riparilauluihin. Täytyy sanoa, etten ollut sitä ennen ymmärtänyt, kuinka monipuolista sekin voi olla: toisaalta hyvin kaunista, toisaalta kuulosti kuin olisin ollut aitiopaikalla kuuntelemassa formulakisoja.
042
Puiden takaa näkyy Pearl, valtavat vesitankit ja ravintola. Ihan ei voi sanoa, että Pearl istuisi islantilaiseen maisemaan. Ravintolan terassilta on hyvät näköalat kaupunkiin.
043
KAikkiin suuntiin katsottuna Reykjavikia ei voi sanoa kauniiksi. Heinäkuun lopulla kesäinen kaupunki näyttäytyi vieläpä aika ankeana, koska satoi.

Kaksi päällimmäistä muistoani Reaykjavikista ovat järjettömän kalliit hinnat ja tervehenkisen näköiset ihmiset. Kuulemma taantumien ja kriisien vuoksi Islanti olisi hintojen puolesta hyvä paikka matkustaa nyt, mutta kuusi vuotta sitten oluttuoppi oli kympin luokkaa ja pääruoat ravintolassa viitisen kymppiä. Emme me nälkään kuolleet, mutta häämatkan ensimmäisellä etapilla en voi sanoa, että olisimme herroiksi eläneet. Matkaoppaassamme (Insight Guides. Iceland) on koko sivun artikkeli otsikolla Why is Everything So Expensive?. Heinäkuinen Reykjavik oli melko hyinen sään puolesta. Islantilaiset itse ovat kaikesta päätellen mukautuneet olosuhteisiinsa ja osaavat myös esimerkiksi pukeutua sen mukaisesti. Helly Hansenit ja Fjällrävenit olivat tyypillisiä kaupunkiasuja ja teitenkin erittäin käytännöllisiä niissä oloissa.

013
Reykjavik voi olla myös värikkäine taloineen kuin Legoland.

020

Kaupungista tehdään monenlaista retkeä maalla ja merellä. Annoimme itsemme ymmärtää, että veneretki kuuluu pakollisiin Islannin tekemisiin. Niinpä varasimme paikkamme veneestä ja lähdimme merelle tavoitteena nähdä lunneja ja valaita. Vesille pääsee ihan Reykjavikin keskustasta.

Voin kertoa, ettei ollut mikään bikinireissu ja oma päällystakki ei todellakaan riittänyt pitämään lämpimänä. Onneksi veneessä oli kunnon haalareita, miesten kokoa XL.

028

086

098

Retki kyllä täytti odotukset ja näimme islantilaista luontoa mereltä käsin. Lunneja oli luodoilla satapäin, mutta silloisilla kameroillamme ei ollut mitään mahdollisuutta saada suloisista linnuista lähikuvia. Myös muutaman kerran valaat nousivat pintaan lähellä venettä, kuin esiintyäkseen turisteille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

One comment

  1. […] Travellover blogin kaimani suuntasi häämatkalleen Islantiin, kohteeseen joka on oman toisen puoliskoni ehdoton #1 matkakohde. Eittämättä Islannissa olisi kyllä eksotiikkaa ja tekemistä ja aika lähelläkin se vielä olisi! […]