Type and press Enter.

Pieni galleria Havannan katutaidetta

Ränsistyneet talot ovat kuin canvas katutaiteilijoille. Jotenkin noin runollisesti luin jostakin kirjoitetun Havannan muraaleista ja graffiteista. En muutamassa päivässä tullut katutaiteen tuntijaksi, mutta oli helppo huomata, että mitä kunnostetummat korttelit, sitä vähemmän taidetta. Vanhan kaupungin kaduilla maalauksia on, samoin sen ulkopuolella, mutta sitten taas auton ikkunasta näki alueita, joilla ei ole töhryjäkään. Kaupunkiin pitäisi tutustua pidempään, että tunnistaisi alueet ja niiden omaleimaisuuden.

Katutaide on yksi minua viehättävistä alakulttuureista, mutta esimerkiksi nyt Havannan kohdalta en tiedä taiteilijoista ja taustoista, joten en osaa tulkita maalauksia, milloin ei kyse suoraan kommunistisen puolueen toimiston edustan poliittisista kuvista. Mutta kuten taide ylipäätään, myös katutaide antaa toisille, toisille ei mitään. Nyt haluan vain pystyttää pienen virtuaalisen taidegallerian juuri sinun iloksesi.

Havannalaista katutaidetta, ole hyvä!

Havanna katutaide

Havanna katutaide

Havanna katutaide

Havanna katutaide

Havanna katutaide

Havanna katutaide

Havanna katutaide

Havanna katutaide

Havanna katutaide

Havanna katutaide

Untitled

Havanna katutaide

Havanna katutaide

Havanna katutaide

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

4 comments

  1. Hienoja kuvia! Ei uskoisi, että olin Havannassa tammikuussa ja en kiinnittänyt mitään huomiota ko. kuviin, siis en muista nähneeni niitä ollenkaan.

    Jos vielä joskus kuljen kaupungin kaduilla ja kujilla, niin katselen tarkasti ympärilleni.

    1. Olen ehkä katutaideoritentoitunut. Näin ensimmäisenä iltana joitain, mutta olivat liian pimeissä paikoissa kuvattaviksi. Sitten aloin katsella katutaidetutka päällä ympärilleni ja kuvia alkoi ilmaantua sinne tänne.

  2. Samoilla huudeilla ollaan pyöritty 😉 Kolme asiaa, mitä tuli kuvattua normaalia enemmän: autot, valurautakaiteiset partsit ja katutaide.

    1. Juu, enpä ole muualla autoja kuvaillut. Mutta Kuubassa ne on niin ihania! Katutaide puhuttelee minua aina. Se kuuluu monesti rosoisuuteen, joka sekin puhuttelee.