Type and press Enter.

Volubilis – Unescon maailmanperintökohde Marokossa

Volubilisin roomalaisrauniot löysimme siis sattumalta. Casablancasta Fesiin johtavan tien varressa oli kyltti. Ei muuta kuin kartasta uusi suunta ja poikkeama päätieltä kohti Meknesiä ja toive, että siellä olisi opasteet, koska Volubilis oli merkitty karttaan kahden tien väliin. Tienviitat olivat selvät ja paikka löytyi vaivatta.

Tämä Unescon maailmanperintökohde on rakennettu aika pian ajanlaskun alun jälkeen. Wikipediassa on alueesta kattava artikkeli, jos olet kiinnostunut historiasta. Minä lähinnä nautin kauniiden raunioiden katsomisesta. On hauska miettiä, miltä rakennukset ovat loistossaan näyttäneet. Esimerkiksi pystyimme päättelemään, missä kohden on ollut hamam.

PAP31051

PAP31063

PAP31076

PAP31094

volubilis1

PAP31086

Arabimaissa näkemistämme roomalaisraunioista Volubilisissa on selvästi parhaiten säilynyt yksittäinen rakennus. Sen sijaan kaupunkimaisuus näkyi selvemmin Jerashissa, Jordaniassa. Kyllä nämä rauniot ovat kuin moskeijatkin, kun on nähnyt yhden, on periaatteessa nähnyt ne kaikki, mutta ehdottomasti haluan nähdä niitä edelleenkin, eiväthän ne samanlaisia ole, ja aina ne vain tekevät vaikutuksen.

PAP31100

PAP31108

volubilis

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.