Type and press Enter.

Voiko ihanammin päivän enää alkaa? Aamuhetkiä Antiq Palacessa

Minulla ei oikeastaan ollut vaihtoehtoja. Kun johonkin kovasti haluaa, ei oikein näe edes muita mahdollisuuksia. Näin kävi, kun valitsin hotellia Ljubljanaan. Halusin Antiq Palace Hotel and Spahan, jossa yövyin myös pääsiäisenä. Siitä tuli yhdellä kerralla yksi lempihotelleistani, eikä mieleni toisellakaan kerralla muuttunut. Jos (ja luultavasti kun) vielä palaan kaupunkiin, tiedän, mistä varata huoneen.

Viime kerran sviitti vaihtui vastapäiseen vähän pienempään huoneeseen. Enää ei ollut makuuhuonetta, olohuonetta ja ruokailutilaa pianoineen vaan yksi suuri huone, mutta tyylikäs kuin mikä. Olen monen kuullut sanovan, että ei sen niin väliä ole, mistä herää, kunhan on katto pään päällä ja luksuksena oma vessa, mutta ehkä mieli muuttuu, jos joskus yöpyy jossain tosi kivassa. Minusta on kyllä mukavampi avata silmät, kun on kauneutta ympärillä.

Untitled

Untitled

Untitled

Ja kun aamulla heräsin, kuului hetken kuluttua koputus ovelta – ja kas, siellä oli aamupalani. Jostain syystä juuri sinä aamuna hotellin aamiaishuone oli suljettu ja kaikille tarjoiltiin aamiainen huoneeseen (vuoteeseen). Minun tapauksessani siis sänkyyn. Juuri silloin ei todella ollut kiire mihinkään.

Untitled

Yksi syy valita Antiq Palace on sen ihastuttava aamiaishuone, ehkä kaunein koskaan näkemäni. Onneksi olin kaksi yötä ja pääsin myös sinne. Jouduin lähtemään aamujunalle aikaisin, mutta tarjoilua luvattiin aikaistaa puolella tunnilla, että ehdin syödä ennen lähtöä. Tätä kutsutaan palveluksi.

Kello oli vasta seitsemän. Ruokia laitettiin vasta esille, mutta takan edustan juomapöytä odotti kauniina, kuten aina. Ei minun yleensä tee mieli alkoholia aamulla, mutta jotenkin hopeisessa astiassa kylmässä oleva kuohuviinipullo tuntuu sen verran luksukselta, että siitä tekee mieli lasiin kaataa.

Untitled

Untitled

Untitled

Sisäpihalla oli vielä mukavan viileä. Vain kiire aamujunalle painoi. En voinut istua pitkään ja nautiskella aamuhetkestä niin kauan, kuin olisin halunnut. Tärkeintä oli tunnelma. En edes muista, mitä söin. Luultavasti leipää, koska se on Sloveniassa huippuhyvää. Antiqin aamiainen ei edes yritä tarjota kaikille kaikkea, vaan valikoima on aika suppea ja slovenialainen. Se vielä lisää paikan viehätystä: uskotaan omaan juttuun. Tavallaan hotelleissa on turvallista, jos kaikkialla saa suunnilleen samaa, mutta siksi onkin kiva, jos joku rikkoo tätä kaavaa.

Eihän tällaisten aamujen jälkeen voi seurata kuin hyviä päiviä.

Enemmän koko hotellista voit lukea tästä jutustani: 

Sviitti yhdelle, kiitos. Antiq Palace Hotel and Spa on helmi Ljubljanassa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

4 comments

  1. Tämä hotelli vaikuttaa erittäin mielenkiintoiselta. En ole vieraillut mutta seuraavalla Slovenia-reissulla voisi vähän panostaa eikä nukkua aina ystävien nurkissa. Tässä voisi olla semmoinen loman täydellinen lopetus 🙂

    1. Ystävien nurkatkaan eivät varmasti huono vaihtoehto, mutta Antiq Palace on ihana. Sen sijainti on huippu ihan keskustassa, korttelin verran joelta, palvelu on huomaavaista ja hotelli itsessään niin kaunis. Taksikuski jätti väärän hotellin eteen, tulin vähän kiukkuisena roudattuani kuumassa matkatavaroita, mutta minulle tarjottiin lasi viiniä, istuksin rauhassa lobbyssa nautiskelemassa sitä ja rauhoittumassa. Elämä hymyili taas. Ja luonnollisesti viinistä ei laskutettu mitään. Palvelu. <3

  2. Vau! Minäkin haluan hotelliin, minkä aamiaishuone on suljettuna ja aamiainen tarjoillaan sänkyyn!

    1. Kaikissa vähänkään tasokkaammissa hotelleissa sen voi kyllä tilata sänkyyn ihan muuten vain. 🙂 Mutta ei minun tule niin tehtyä. Taisi olla vasta toinen kerta ikinä, kun teen niin. Helmikuussa synttäripäivänäni ensimmäisen kerran.