Type and press Enter.

Viimeinen päivä, viimeinen to see -kohde: Savona

Huomisaamuna on aika jättää Rapallo neljän viikon jälkeen. Vaikka kaikenlaista olen tehnyt ja nähnyt, tuntuu kuin olisin tullut ihan äskettäin. Viimeinen tämän kaupungin haluan vielä nähdä -listallani oli Savona, noin 80 kilometriä Rapallosta länteen. Suurin syy oli halu päästä alennusmyynteihin, jotka kuvittelin 70 000 asukkaan italialaiskaupungissa anteliaiksi. Kaikenlaista kirkkoa ja tornia vaikutti Savonassa myös olevan.

Kesä-heinäkuu 2012 2587
Savonan Duomo
Kesä-heinäkuu 2012 2591

Eilisestä ja sunnuntaisesta autoilusta rohkaistuneena päätin nytkin mennä autolla, kestäisihän matka noin puolet junan viemästä ajasta. Moottoritiellä kaipasin omaa autoani, kaupungissa kiittelin, että saimme vaihdettua suurehkon vuokra-auton pikkukirppuun, sillä ajauduin pysäköintipaikkaa etsiessäni melko ahtaisiin tilanteisiin. Lopulta löysin paikan melko kaukaa keskustasta, ja koska lähdin vaatekauppojen kiilto silmissäni kohti kaupunkia, en pannut lainkaan merkille, mihin oikeastaan olin autoni jättänyt, eikä auttanut kuin palata samaa tietä takaisin paikantamaan Fiat. 

Kesä-heinäkuu 2012 2592
savona

Ei ollut Savona varsinaisesti shoppailukaupunki, ainakaan siksi, että kaikkialla aloitettiin siesta jo 12.30. Kauppoja suljettiin nenän edestä, mikä ainakin parin kohdalla jäi harmittamaan. Koska avaavat uudelleen vasta myöhään iltapäivällä, tyydyin yksiin sandaaleihin (eihän ollut vaihtoehtoa!) menin lounaalle ja lähdin ajelemaan takaisin. Paluumatka olikin mukava, koska ostin Biagio Antonaccin uuden levyn. Oli pakko kuitenkin hillitä äänenvoimakkuutta, että kuulin navigaattorin lempeän naisäänen antamat ohjeet. Ei auttanut ajella luu ulkona volyymit kaakossa.

savona
Hakutulokset kohteelle savona
Osteria Bacco oli erinomainen löytö: loistavaa ruokaa ja hauska palvelu. Kuvassa seisova herra on kaiketi omistaja. Hänellä on parrassaan pampulat Italian lipun väreissä, kuuluva ääni ja lempeä suhtautuminen myös meihin, joilla italia ei taivu täydellisesti.

Luovutan kämpän aamukymmeneltä. Lähdetään äidin sitten kanssa vähitellen kohti lentokenttää. Jätän hänet sinne ja menen itse vielä yhdeksi yöksi Comoon. Yhdensuuntainen Finnairin lento Milano – Helsinki olisi maksanut lauantaina yli 800 euroa, edestakainen Milano – Helsinki – Milano oli 300 (ja siitä olisi jäänyt puolet käyttämättä), kun sain sunnuntaille Blue 1:n yhdensuuntaisen satasella ja Comolta hotellin kuudellakympillä. Koska en ole Como-järvellä tai Comon kaupungissa koskaan käynyt, tuntui ratkaisu hyvältä. 50 kilometrin ajomatkakin tuntui varsin kohtuulliselta. Seuraavat jutut tulevat siis Comolta. Arrivederci Rapallo!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.