Type and press Enter.

VietJet ja Skyboss – kun haluat lentämisestä hupia

Skyboss-lippujen ostaminen vietnamilaiselta VietJet Airilta on yksi vähimmällä rahalla hillittömästi hupia tarjonnut valinta aikoihin. Koska halpalentoyhtiöillä pitää matkatavaroista maksaa joka tapauksessa erikseen ja SkyBossiin saa 30 kiloa ihan suoriltaan, ei muulle palvelulle tullut hintaa kuin noin 20 euroa matkustajaa kohden. Oikeasti reissukaveri osti pomoliput ensimmäisellä kerralla vitsillä tietämättä, mitä pomoilu on. Ja se jaksoi yllättää. Toisella kerralla tiesi jo, mitä odottaa, mutta hillitöntä hupia me saatiin siitä silti.

VitJet Air kokemuksia

Mikä Skyboss on?

Odotukset olivat lähinnä vastaavat kuin AirAsian hot seatsit eli ne pari riviä, joilla on ehkä sentin pidempi jalkatila (tai ainakin punainen penkin yläosa). Mutta SkyBoss oli aikalailla muuta. Vastaus on aika helppo: se on VietJetin bisnesluokka, mutta riisuttu malli. Toisaalta siinä on palvelu, jota koskaan ei ole bisneksessä matkustaessa ollut ja jota en ihan erityisesti ole osannut ehkä edes kaivata. (Paitsi nyt keksin jo lukuisia kertoja, jolloin se olisi ollut ihan kiva.)

Check in on pomoille omalla tiskillä – normisetti. Oma jono turvatarkastusalueelle – normisetti, mutta vähän riisuttu malli. Pomona välttää jonot ensimmäisessä vaiheessa, mutta hihnoille jonotetaan tavallisesti. Sisäänpääsy loungeen – normisetti. Juuri hotellilla aamupalan syötyäni ei ruokatarjontaan tullut tutustuttua, ja ysiltä ei vielä viinikään maistunut, mutta netti toimi ja veski oli siisti molemmilla kerroilla.

Mutta koneeseen meno oli pomoilun erikoisin osuus. Siitä sai hupia pitkäksi aikaa – ja pakko myöntää, että se vähän nolottikin. Kun tulimme portille, oli ensimmäinen kommentti: “Teitä on odotettu.” Miten niin odotettu? Emme olleet myöhässä, muitakin oli vielä jonossa. Meidät ohjattiin omaan pikkubussiin kahdestaan. Ja koneella ymmärsin, miksi oli odotettu: ensimmäinen matkustajia kuljettanut bussi oli tullut täyteen, ajanut koneen portaille, ja nyt bussilastillinen porukkaa odottaa, että pomot tulevat ja menevät ensimmäisenä koneeseen. Siinä ei enää kehdannut alkaa ottaa kuvia, kun bussillinen jengiä ihmettelee, miksei ovia avata ja koneeseen päästetä ja keitä nuo urpot omalla kuljetuksellaan ovat, vaan luikahdettiin aika pian paikoille. Mutta kuinka monta kertaa olenkaan kiroillut kylmässä/kuumassa lentokenttäbussissa, että eikö tämä voisi jo liikkua, kohta menee hermot. Että siihen tilaukseen oma kyyti on aika kiva. Mutta tällaista huomiota ei silti osaa kaivata…

VitJet Air kokemuksia

Muille matkustajille ei tarjoilla ruokaa kuin maksusta, mutta pomot valikoivat listalta, mitä maistuu ja juomat päälle. Tietenkin pomoille tarjoillaan ensin, ennen kuin tarjoilukärry lähtee kohti koneen takaosaa.

VitJet Air kokemuksia

Ja kun on koneesta poistumisen aika, henkilökunta huolehtii, että pomot ulkoistuvat ensin. Vaikka ensimmäisenä käytävälle jonoon olisi kiilannut minkäikäinen mummo, hänet siirretään syrjään, pomot otetaan verhon taakse, ettei pahaa silmää näyttävä mummo näy, ja ohjataan omaan – joskus ihan täyskokoiseenkin – bussiin, siis minä ja reissukaveri kahden. VieJetin Priority-matkalaukkutagit toimivat selvästi paremmin kuin muiden yhtiöiden, mutta eivät pettämättömästi nekään. Laukut tulevat hihnalle ensimmäisenä – toisinaan. 

Jos hintaero olisi suurempi, ei SkyBossia olisi toista kertaa kannattanut ottaa. Mutta kyllä ruoka, lounge kentillä, joilla ei Priority Pass- tms. loungea ole, ovat ihan hyvinkin sen parin kympin arvoisia. Molemmilla kerroilla olimme muuten ainoat, jotka ovat Skyboss-liput ostaneet. Eikä noloilu omista kuljetuksista ihan heti loppunut, mutta toisaalta sai siitä hupiakin aika pitkäksi aikaa. Yksin en kehtaisi pomona matkustaa ainakaan nyt, kun tiedän, mitä siihen kuuluu, mutta kaverin kanssa siitä saa kyllä aika halvalla isosti iloa.

VitJet Air kokemuksia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

18 comments

 1. Hyvä vinkki! Hupiahan tuo nimenomaan on. Bangkok Airwaysilla kaikki matkustajat pääsee loungeen 🙂 hyvä että on eri konsepteja!

  1. Sitten on Bangkok Airwaysilla tullut muutos parin vuoden aikana. Onpa hyvä tietää. Se kun on vaikuttanut kaikkineen hyvältä yhtiöltä. Vielä kun ostaa liput suoraan lentoyhtiöitä, ei miltään välityssivuilta, saa suunnilleen puoleen hintaan (tai siis ainakin silloin pari vuotta sitten sai).

   Mutta VietJetin SkyBoss on edelleen ihan omaa luokkaansa, mitä halpalentoyhtiöiden konsepteihin tulee. Bangkok Airwayshän vissiin sanoo olevansa boutique-yhtiö, mitä se ikinä tarkoittaakaan. 🙂

 2. Jo tuo nimi SkyBoss kuulostaa lupaavalta! 😀 Mutta ihanan erikoinen bisnes-luokka, ja jos pienellä ekstramaksulla tällaisen saa niin mikä ettei. Tosin tuo oma bussikuljetus ja muiden venailu kuulostaa jo lähes ökyilyltä kun itse jonotellut ties missä Air Asianin jonoissa tuntitolkulla 😀

  1. Jep, pomoilussa pitää taiteilla noloilun ja ökyilyn jossain välimaastossa. 😀 Kyllä siinä vähän outoja viboja oli, ja yksin ollessa tuntuisi ehkä pikemminkin oudolta, mutta seurassa siitä saa aika hyvää huumoria. Ja olihan limumukissa pilli! Ei meinaan ikinä ennen lennolla.

 3. Haha, en kyllä minäkään kehtaisi yksin matkustaa ihan pomona, mutta kaverin kanssa tuo olisi varmasti aika hauska kokemus. Kiitos siis vinkistä!

  Tuohon Jaakon mainitsemaan Bangkok Airwaysin loungeen liittyen: oli se käytössä jo ainakin kymmenen vuotta sitten, kun itse olen ensimmäistä kertaa niiden lennolla lentänyt. Mutta ei se lounge silloin ainakaan ollut todellakaan mitenkään erikoinen, paria erilaista sponge-kakkua siellä taisi olla tarjolla ja vettä 😀

  1. Minulta on mennyt koko lounge ihan ohi, mutta samapa tuo. Tiedänhän sitten vastaisuudessa, jos kohdalle osuu. Pomojen loungessa oli ihan hyvät serviisit kyllä, kuten sitten lennollakin. Kyllä sitä kerran kannattaa kokeilla. Nimeomaan seurassa siitä saa parhaiten irti. 🙂

 4. Hahhah, mulle oli vaikeeta jo kerran, kun tultiin Finskin bisneksessä miehen kanssa kahdestaan. Oli vielä kaiken kukkuraks eturivin paikat, joten ne turistiin vaeltavien matkustajien katseet tunsi kyllä iholla. En tiedä, oisko musta pomoks tuolla edes miehen kanssa kahdestaan. Myönnän, mää olen nolostuvaa tyyppiä 😀

  1. Pomoilu oli enemmän huvittavaa kuin noloa, vaikka olihan siinä omat aika hämmentävät elementtinsä. 🙂 Lähinnä se, kun mummot työnnetään pois alta, että pomot pääsevät ensin omaan jättikokoiseen linja-autoonsa kahdestaan. 🙂

 5. Aikamoista, sellaista se on kun raha puhuu. Olet oikeassa, yksin ei ehkä kehtaisi, mutta kaverin kanssa olisi hupaisaa. Eipä silti, kyllä Karibian risteilylläkin on etuoikeutettu ryhmä jolla omat rannat, omat lepotuolit ja omat jonot.

  1. Nyt ei kyllä voi edes sanoa, että raha puhuu. Tai no, voi parikymppiäkin huudella. SKyBoss on halpaa hupia. Karibian risteilyllä erityiskohtelusta saa maksaa eaika paljon enemmän. Ehkä myös paljon risteilleet saavat noita etuja – kuten lentopisteitä keräilleet. Sitouttaminen on yhtiöille tärkeää.

 6. Ihme juttu, että jos hintero oli tosissaan noin pieni ettei kukaan muu sitten sortunut pomoiluun… 😀 Voisihan tuota joskus kokeilla!

  1. Tietty kun noi lennot ei ole hirveän kalliita, pomoilu lisää prosentuaalisesti aika paljon kustannuksia, vaikka euroina ei niin paljon olisikaan. Pomoilusta saa kyllä hintansa verran hupia!

 7. Haha, tää oli hyvä! Tuolla päin maailmaa voikin odottaa juuri jotain tällaista. Olisit heilutellut kättäsi rahvaalle kuningattarien tapaan noustessasi yksinäisessä ylhäisyydessäsi koneeseen. 😉

  1. No vähän teki mieli ottaa pomoilusta kaikki irti ja esittää kuninkaallinen tervehdys. 🙂

 8. Once in the lifetime -kokemus selvästi 🙂 Mä en nykyisin enää helposti nolostu, joten voisin tuota kokeilla. Mutta en yksin, vaan kaverin kanssa.

  1. No just se. Ei tuosta yksin saa samaa hupia. Paitsi reissukaveri. Hän jatkoi pomoilua vielä, kun olin palannut kotiin. Tällä kolmannella kerralla oli mukana kaksi muutakin Sky Boss -lipun ostanutta. Kahdella aiemmalla kerralla olimme kaksin.

 9. Hello ,
  Nice to know about a low cost ticket like skyboss . I travel to different country every year .So i think the ticket cost can be helpful for my traveling .

  1. Skyboss is like their business class. A bit funny version. 🙂