Type and press Enter.

Vielä Chengdua kuvina

Koska Chengdussa asuu yli kymmenen miljoonaa ihmistä, on kaupunkikin aivan valtava. Me emme kierrelleet kuin ihan keskustassa ja muutamalla temppelillä, joille ajoimme taksilla. Välimatkat kaikkialle ovat pidemmät kuin osasin odottaa. Vaikka esimerkiksi New Yorkissa väkeä on melkeinpä kymmenen miljoonaa sielläkin, on kaupunki helpommin otettavissa haltuun kävellen. Chengdussa on kyllä helppokäyttöinen metrokin, mutta jotenkin tuntui, että keskustassakin oli ihan kylliksi. Joka kerta löytyi uusiakin kulmia – tai ainakin ne näyttivät aina uusilta.

Chengdu
Tien toisella puolella, hotellin edessä oli varsin vauhdikas meno joka aamu.

Chengdu

Chengdu

Chengdu

Kaupunkikuva on länsimaalais-kiinalainen. Lasiset pilvenpiirtäjät voisivat olla oikeastaan mistä tahansa suurkaupungista, mutta jotain kovin kiinalaista näkymässä on, vaikka kirjoitusmerkkejäkään ei ottaisi lukuun. Kuten kuvista näkyy, keskusta on pelkkää kauppaa, tavarataloa ja ostoskeskusta. Mutta kun päivällä oli käynyt pandoja tai temppeleitä ihmettelemässä, illalla ei enää ollut energiaa kovin monipuoliseen ohjelmaan. Suuret Mamma Mia! -mainokset houkuttelivat, mutta kiertue oli vasta marraskuussa tulossa Chengduun.

Kyllä me kauppojakin kiertelimme, mutta kuten aikaisemminkin olen todennut, hintataso oli verrattain korkea, suurimmassa osassa tuotteita Suomen hinnoissa tai paljon kalliimpaa. Vaikka kiertelin kiinalaisbrändien osastoilla ja kaupoissa, olen niin vaatekaappini simppelin tyylin orja, että kaikki näytti jotenkin niin kovin kiinalaiselta. Pitkän harkinnan ja netissä tehtyjen hintavertailujen jälkeen päädyin ostamaan Chiconi-tavaratalosta DKNY:n nahkajakun, jollaisesta olin jo pitkään haaveillut. Vaikka muuten länsituotteet olivat hinnoissaan, nahkatakissa oltiin aika lähellä amerikkalaisten nettikauppojen hintoja (joihin kuitenkin verot, tullit ja oletettavasti myös tavanomainen Eurooppa-lisä päälle).

Chengdu

Chengdu

Chengdu

Chengdu

Seuraavaksi kaipaisin todellista lepolomaa. Jostain syystä tällä Kiinan reissulla oli tavattoman vaikea rentoutua. Ehkä väkimäärä, meteli, ruuhkat ja täydellinen kielen taitamattomuus sittenkin ovat jopa stressaavia. Löhöilyä on kuitenkin luvassa vasta helmikuussa. Sitä ennen kuitenkin yksi kaupunkiloma Euroopassa ja kulttuurimatka jossain muualla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.