Type and press Enter.

Venetsian karnevaalit. Tunnelmia avajaisviikonlopulta

Venetsian karnevaalit on ollut haaveissani jo vuosia, mutta olen kuvitellut, että minulla ei ole varaa siihen. Olen ajatellut, että hinnat nousevat moninkertaisiksi niin kuin nousevat Riossa. Siellä hotellien hintoihin tulee karnevaalilisää helposti 300 prosenttia. Mutta sitten näin vuosi sitten Mutkia matkassa -blogissa jutun karnevaaleista ja lähetin Emmalle viestin: “Kerro mulle, kuinka hirveän kallista kaikki oli?”

No niin “kallista” paljastui olevan, että varasin parin päivän päästä lennot Lufthansalla Saksan kautta 172 eurolla. Sitten vielä soolomatkasta tuli ystävämatka. Kun kerroin olevani lähdössä, kaksi ystävääni totesi vuorotellen: ”Ota mut mukaan.” Saatiin kolmelle hengelle aivan mieletön majoitus Canal Granden varrelta, uskomattomin kanaalinäkymin 138 euroa naista kohden. Mitä taas siis opimme? Ota selvää äläkä vain kuvittele!

Venetsian karnevaalit

Venetsian karnevaalit

Venetsian karnevaalit

Venetsian karnevaalit

Karnevaalit kestävät yhteensä 17 päivää. Me olimme avajaisviikonloppuna, joka ilmeisesti ei ole vilkkain, mutta tunnelmaan pääsee kyllä hyvin silloinkin. Avajaisviikonloppuun sisältyy monenlaista ohjelmaa (koko päättyneiden karnevaalien päiväohjelman näet täältä), mutta se, mitä eniten odotin, eli ihania pukuja, tuotti vähän pettymyksen: näimme aika vähän. Vain joitain upeuksia käyskenteli San Marcon aukiolla sunnuntain auringossa, kujilla, ajeli gondolilla tai ylitti Canal Granden traghettolla meidän ikkunamme alla. Mekin pitkään harkitsimme pukujen vuokraamista, mutta sitten iski nuukuus: vuokra olisi ollut selvästi kalliimpi kuin koko matka. Todettiin, että käytetään raha mieluummin siihen, että tullaan karnevaaleille uudelleen.

Venetsian karnevaalit

Venetsian karnevaalit

Venetsian karnevaalit

Venetsian karnevaalit

Venetsian karnevaalit eroaa monen muun maan karnevaaliperinteestä isosti siinä, että vaikka pukeutuminen on näyttävää, se ei ole mahdollisimman vähäistä. Jos miettii vaikka Rion karnevaaleja, tanssijoilla on hädin tuskin kriittiset paikat peittävät asut mutta sitten valtavasti sulkaa tuomassa näyttävyyttä ja väriä. Las Palmasin karnevaaleista luin Reissuesan blogista. Siellä meininki on kuvien perusteella Rion ja Venetsian välimuoto. Minut nimittäin yllätti, millaista pukeutuminen oli. Kuvissa näkyy aina vain upeisiin vanhanaikaisiin pukuihin ja naamioihin pukeutuneita, mutta asuja on kaikenlaisia Englannin kuningatar Elisabethista Pinokkioon ja viikatemieheen.

Venetsian karnevaalit

Venetsian karnevaalit

Venetsian karnevaalit

Venetsian karnevaalit

Näitä monenkirjavia asuja näkee varmaan eniten avajaisviikonlopun sunnuntain paraatissa Canal Grandessa. Kulkuetta oli mieletöntä katsella omasta huoneesta. Meillä oli huone Foscari Palacessa ja isot ikkunat suoraan kanaalille. Saimme myöhäisen uloskirjautumisen ja saatoimme katsoa koko paraatin omasta ikkunasta. Ensin tulivat poliisiveneet, sitten perässä muut. Musiikki pauhasi, veneissä oli väriä ja elämää. Paraatista tuli valtavan hyvälle tuulelle. Jos ei satu käymään näin hyvää mäihää majoituksen suhteen, on hyvä paikka katsoa paraatia esimerkiksi kala- ja vihannestorin edustalla.  

Venetsian karnevaalit

Venetsian karnevaalit

Venetsian karnevaalit

Osallistuimme myös avajaisohjelmaan lauantai-iltana Rio Canaregion kanaalissa. Ohjelma oli musiikkia, tanssia ja tulta veneiden kansilla ja ilmapallojen varassa taivaalla. En tiennyt yhtään, mitä ohjelmalta odottaa, ja vaikka se ihan näyttävä olikin, jotenkin se jätti kylmäksi. Toisaalta koska menimme karnevaaleille, tuntui hyvältä nähdä myös tämä. Laitoimme itsekin naamiot kasvoille ja virittäydyimme karnevaalitunnelmaan.

Venetsian karnevaalit

Venetsian karnevaalit

Kuvat avajaisista @millarosenlund

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

16 comments

 1. Kivalta näyttää kuvien perusteella Venetsian karnevaalien avajaisviikonloppu! Me emme muuten kokeneet Rio de Janeiroa karnevaalienkaan aikaan erityisen kalliiksi, päinvastoin.

  1. Omista Rion karnevaaleista on jo varmaan 15 vuotta aikaa. Silloin hotellien hinnat nousivat vähintään kolminkertaiseksi. Oltiin koko viikko Riossa niin, että loma päättyi karnevaaleihin. Viimeinen yö oli ihan järjettömän kallis.

 2. Onneksi menit heti avajaisviikonloppuna! Eikö karnevaalit jossain vaiheessa lopetettu kesken koronaviruksen leviämisen takia?

  1. Ilmeisesti viimeiset päivät peruttiin. En osaa sanoa, oliko jo viimeinen viikonloppu. Tuolloin ei ollut vielä mitään koronapaniikkia missään eikä Italiassa tartuntoja. Saatiin nauttia täytin rinnoin.

 3. Tämän haluaisin kokea joskus! Harmi, että pukujen vuokraaminen on niin kallista. Ja tosiaan aika yllättävän monipuolisia pukuja!

  1. Sellaisen vanhanajan puvun vuokraaminen olisi ollut jotain tyyliin 400 euroa / vuorokausi. Ainakin paraatipäivänä näkyi muitakin kuin vanhan tyylisiä. Toisaalta sitten pitkissäkin puvuissa oli ihanasti variaatiota.

 4. Koska Venetsia on minullekin niin rakas kaupunki, pitäisi minun kyllä ehdottomasti päästä joskus karnevaaleille. Olitkin aiemmin kertonut, että oli yllättävän halpaa ja saitte ihan mielettömän kämpän upealla paikalla! Muutenkin Venetsian talvi olisi ihana nähdä.
  Jotenkin olin kuvitellut, että juuri se avajaisviikonloppu olisi tosi upea ja kaikki panostaisivat siihen. Ja olipa myös yllätys, että pukeutuminen on noin laidasta laitaan! Olin kuvitellut, että siellä kaikilla olisi hienot vanhanajan puvut eikä mitään pinokkioita!

  1. Tuo hotelli oli ihan mieletön helmi, paljon parempi kuin edes varaussivuston perusteella kuvittelin. Venetsian talvi oli ainakin upea valo! Tulvakausi kuulemma loppuu tammikuussa. Kunpa ei ilmastonmuutos tekisi siitäkin pidempää ja hankalampaa.

   Koska karnevaalit kestävät niin kauan (kolme viikonloppua), ilmeisesti panostetaan eri aikoina. Kun seurasin Instaa, seuraavina taisi olla enemmän ja pukeutuneet poseerasivat kivemmissa paikoissa ts. vaikka seinustaa vasten tai Canal Granden reunalla. Minulla kuvissa aivan hulluna muutakin porukkaa. Ja sitten vielä ihmisillä tapa, että tunkivat itse kuviin. Sai odotella aika kauan omaa vuoroa, että sai sellaisen, missä ei paria toppatakkikansalaista samassa kuvassa. 🙂

 5. Olipa kiva lukea Venetsian karnevaaleista, koska olen joskus miettinyt, että millaistahan siellä oikeastaan on. Tästä sai käsityksen ainakin avajaisviikonlopun meiningeistä. Nuo puvut ovat tosi hienoja. Hauskaa, että niitä on niin monenlaisia. Luulin, että tapana on pukeutua jonkun tietyn aikakauden tyyliin eikä mihin tahansa naamiaisasuun.

  1. Minäkin luulin, että kaikki asut jonkin aikakauden tyyliin tai musta viitta ja maski. Paraatissa ainakin kaikki asut olivat enemmän karnevaaliasuja, ja näitä näkyi muuallakin. Tanssiaisviikonloppuna varmaan on enemmän sitten näitä, mitä me molemmat kuvittelimme olevan pelkästään. Kun seurasin Instaa seuraavana viikonloppuna, oli ainakin ihan eri pukuja liikkeellä kuin ne, mitä me näimme.

 6. Hienon näköistä! 🙂 Karnevaalitunnelma on hauska ja mieleenpainuva kokemus melkein missä vain niille sattuukin eksymään, sillä jokaisessa maassa ja kaupungissa niillä on omat perinteensä ja tyylinsä. Venetsian karnevaalit ovat kyllä varmasti silti ihan sieltä parhaimmasta päästä, ainakin kuvien perusteella näyttää houkuttelevalta tapahtumalta! 🙂 Hyvä tietää, ettei ole liikaa sentään hinnalla pilattu ja voisi vielä “normaalillakin” budjetilla päästä liikkeelle. Upeita kuvia!

  1. Todellakin pärjää normaalilla budjetilla. Jos tekee varaukset ajoissa, lennot ovat halvat ja hotelleissa on vaihtoehtoja eri budjeteille. Meidänhän oli siis verrattain kallis, mutta halusimme juuri tuollaisen ihanan paikan ja kolmen hengen huoneen.

   Venetsia on aina ihana. Karnevaalit oli siihen vähän niin kuin lisävaruste, ja voi että ihana olikin!

 7. Hitsit, vaikka on monenlaisia karnevaaleja nähty niin näissä näyttää olevan ihan oma tunnelmansa. Ehkä tämäkin olisi pakko kokea, Venetsia on muutenkin ihana kohde (parhaimmillaan 🙂 ).

  1. On kyllä! Koska Venetsiassa ylipäätään on ihan ainutlaatuinen fiiliksensä, se tuo jotain lisää myös karnevaaleihin. Minulla karnevaalit olivat mä haluuuuuun -listalla aika kauan. Ja olihan siellä ihanaa.

 8. Olipa hienoja pukuja ja kiva lukea karnevaalitunnelmista muutenkin. Osuin pari vuotta sitten Bruggessa keskelle Les Costumés de Venise -kulkuetta. Heillä oli myös näitä upeita pukuja. Venetsia on minulla vielä näkemättä ja kunhan tämä maailman meno normalisoituu, niin voi alkaa suunnittelemaan milloin sinne matkustaisi.

  1. Venetsia kokonaan näkemättä? Voi että. Mä niin rakastan sitä kaupunkia. Hurjaa nähdä kuvia, joissa kaupunki on nyt ihan autio.