Type and press Enter.

Valokarnevaali herättää Linnanmäen eloon syksylläkin

Valokarnevaali on yritys saada Linnanmäen kausi jatkumaan vielä sittenkin, kun kesä, kärpäset ja hattarat alkavat olla vain muisto. Ajatus huvipuistokäynnistä pipo päässä ja välihousut jalassa on ainakin minulle vähän vieras, mutta oikeasti Valokarnevaalin aikaan myöhään illalla hiljainen huvipuisto oli mukava elämys.

Mutta kuuluuko huvipuiston olla hiljainen vai täynnä elämää? Keskiviikkoiltana kello yhdeksältä Linnanmäki oli lähes aavemaisen autio. Valokarnevaaliin liittyvät show’t olivat jo ohi, ja laitteistakin toiminnassa olivat enää muutamat. Raahattiin kameran jalustaakin mukana, kun haaveilin kokeilevani saada edes puoliksi niin komeita kuvia Kieputtimesta, kun olin nähnyt otettavan, mutta Kieputin oli lakannut jo siltä iltaa kieppumasta.

Maailmanpyörä jatkoi laiskana omalla radallaan, karusellin eläimet kierrättivät lempeästi paria perhettä ja se yksi helvetinkone nosti matkustajansa pystysuoraan ylös ja takaperin takaisin ja pää alas kierroksen ja mitä se tekikään. Monorail hurautti kerran yli, mutta taisi vetäytyä yöpuulle sekin.

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Vaikka Linnanmäki oli yleisön puolesta hiljainen, siellä on tutut huvipuiston äänet vielä illallakin. Ja tutut tuoksut – huvipuistoherkut. Olin jo melkein vohveliluukulla, mutta sain tahdonvoimalla kurssini käännettyä pois kermavaahdon ja hillon pyhästä liitosta. Ajattelin, että voin säästä ne kalorit ja herkutella Tunisiassa. 

Autorata oli kuin aavekaupunki neonvaloineen. Narua ei ollut kukaan vetämässä eikä koripalloa heittämässä. Minäkään en mennyt, koska en kuitenkaan olisi saanut yhtään koria. Olisi pitänyt olla yksi koripalloileva ystäväni mukana: kuin toinen maksaa, hän heittää ja yhdessä jaetaan palkinnot. Hyvä diili.  

Valokarnevaalia vietetään 22. lokakuuta asti. Lintsin sivuilla on ohjelma. Esimerkiksi tulevana maanantaina esiintyy Anna Puu. Olisin paikalla, jollen olisi Tunisiassa. Ehkä siellä mustaa etelän taivasta vasten tuikkivat tähdet. Oma valoshow sekin.

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled
Kunpa voisin itsekin vetäytyä talviunille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.