Type and press Enter.

Unelmien kesä, vol. 3

Helsinki-Milano-Helsinki, Helsinki-(Frankfurt)-Taipei-(Frankfurt)-Helsinki, Helsinki-Bangkok-Phuket-?-Siam Reap-Bangkok-Helsinki, Helsinki-Reykjavik-Nuuk-Reykjavik-Glasgow-Belfast-Edinburgh-?-Glasgow-Reykjavik-Helsinki. Anteeksi ympäristö!

Reilun viikon päästä alkaa unelmien kesä, vol 3: reilut kaksi kuukautta melkeinpä maailmalla, vain kotona kääntymässä, pesemässä ja pakkaamassa. Tulevan viikonlopun jälkeen olen seuraavan viikonlopun kotona joskus elokuun puolivälissä. Ihan parhautta! Mitäpä muuta matkailufriikki voisi toivoa?

Jos olet seurannut blogin Tulevat matkat -osiota, nämä suunnitelmat ovat sinulle tuttuja, mutta Instagram Travel Thursdayn henkeen fiilistelen kesää IG-kuvin. Mikäli kohteeni ovat sinulle tuttuja, kuulisin mielelläni vinkkejä, mihin kannattaa mennä, mitä nähdä, mitä kokea. Sen verran vähälle on suunnittelu jäänyt, että aika sokkona lähdemme (tai lähden) reissuihin.

PicMonkey Collage4

Milano valikoitui ainoastaan Biagio Antonaccin vuoksi. Konserttimatka ystävän kanssa – ei hullumpaa! Kaupungista en erityisesti pidä. Minusta se on ollut kylmä ja persoonaton, etäinen. Duomot ja muut pakolliset nähtävyydet olen nähnyt, ostoskatuja ihmetellyt ja itseni köyhäksi tuntenut. Mutta ystävän kanssa voi istua vaikka kahviloissa pitkän viikonlopun.

Taiwan on meille uusi tuttavuus. Lennämme Taipeihin, olemme siinä neljä yötä, ja lopun aikaa (kahdesta viikosta) ajattelimme kulkea julkisilla ympäri saarta. Sain matkamessuilta paljon vinkkejä – ja kadotin kaiken saamani materiaalin. Luontoa ja vanhoja kaupunkeja toivoisin ainakin reiteillemme osuvan. Taipei Kaukoidän suurkaupunkina kiinnostaa myös.

Parina edellisenä kesänä olen ollut itsekseni Italiassa (kaksi tai neljä viikkoa). Kun arvoin, mitä tehdä tulevana kesänä, mies heitti, että lähde Thaimaahan. En tiedä, mistä sai idean, kai helpoista Bangkokin lennoista. Muutaman tunnin vastustelin, sitten tajusin idean loistavaksi ja pian olin ostanut lennot. Nyt vuorottelevat innostus ja katumus: miksi lähteä Thaimaahan sadeaikaan? Enpä ajatellut ilmastokysymystä riittävän ajoissa (ennen hintavan lentolipun ostamista).

Nyt on vain hyväksyttävä tosiasiat, varauduttava sateisiin ja toivottava parasta, ettei sataisi esimerkiksi viikkoa putkeen. Lennän Bangkokiin ja sieltä suoraan Phuketiin. Luin Phuketissa olevan Thaimaan parhaat rannat. Olen ollut vain Samuin saarella, joten minulle koko Manner-Thaimaan rantaelämä on vierasta. Neljäksi yöksi varasin merinäköalan Mövenpickistä. Ajattelin, että kivan hotellin parvekkeella on mukavampi katsoa kaatosadetta kuin ankean. 🙂

Tiedän nuorten naisten pakkaavan rinkkansa kuukausiksi ja kiertelevän Aasiaa suvereenisti, mutta minä en ole nuori, en pakkaa rinkkaa enkä ole suvereeni. Näillä rajoituksilla mennään. Siksipä minulle on melkoinen seikkailu ne Phuketin jälkeiset kymmenen päivää, joille ei ole mitään suunnitelmia, paitsi lentää takaisin Siam Reapin kautta. Haluan nähdä Angkorin temppelit. Maata pitkin ajattelin edetä ainakin takaisin Bangkokiin, ehkä rajan yli. Mihin mennä, mitä nähdä – kaikki kovin avonaista vielä.

PicMonkey Collage5

Kesän viimeinen retki vaikuttaa kaikkine lentoineen älyttömältä. Kolme yksittäistä yötä Islannissa on ihan pimeää, mutta alkaa muuttua järkeväksi, ainakin taloudellisesti, jos katsoo lentohintoja. Esimerkiksi lento Nuukista Reykjavikin kautta maksoi tonnin vähemmän kuin lento suoraan Skotlantiin. Olemme kaikki yöt vieläpä eri hotelleissa: kaksi Reykjavikissa, yhden Keflavikissa lähellä lentokenttää. Hintataso näyttää nousseen taas ihan pilviin. Satasella ei tahtonut saada huoneeseen omaa vessaa. Hyväksi havaittua ei ollut enää toiselle ja kolmannelle kerralle vapaana. 

Gröönlantiin olen halunnut jo pitkään. Alkukesä on varmasti lämmin, joten loppukesästä voi kokeilla toisenlaista eksotiikkaa. Kuulin Ilulissatin olevan suunnilleen kaunein paikka maailmassa, mutta lennot Nuukista ja kaksi yötä ainoassa hotellissa, jossa enää oli tilaa, olisivat maksaneet 2000 euroa. Tyydyimme pelkkään Nuukiin tällä kertaa. Kaikki hostellit ja B&B:t olivat Ilulissatissa jo kahta kuukautta ennen matkaa täynnä. Luontoon kuulemma pääsee Nuukistakin, ja veneretkellä näkee rannikkoa. Uskon saavani elämyksiä näinkin.

Koska Taiwan oli miehen valinta, on tämä reissu koottu minun ehdoillani. Belfast ja Edinburgh ovat seuraavat etapit. Pohjois-Irlannin ristiriitaisuus puhuttelee, ainakin näin etäältä. Edinburghista olen kuullut vain hyvää, kuten koko Skotlannista, jonka jonkinlaiseen kierrokseen on aikaa viikko. Invernessiä on kehuttu – sinne siis – mutta muuten on tämäkin retki vielä kovin avoin. Tavallaan nautin siitä, että kaikki ei ole valmiiksi ohjelmoitua, mutta samalla vähän huolettaa, että jotain todella hienoa jää näkemättä. Täytyy vain pitää mielessä, että aina on mahdollisuus palata.

PicMonkey Collage6

Tämä juttu on osa Instagram TravelThursday -kampanjaa. Inspiroidu Instagramissa matkailusta katsomalla kampanjakuvia häshtägillä igtravelthursday. Omat kuvani ovat käyttäjänimellä travellovermaailmalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

17 comments

 1. Upea kesä tulossa! Onnittelut siitä! 🙂

  1. Kiitos! Todella odotan sen alkamista.

 2. Phuketin Mövenpick ei ole kyllä Karonin rannalla, vaan siinä on se hemmetin tie välissä. Mutta ehkäpä sieltä meri näkyy. Eikö Katan puolelta löytynyt mitään superkivaa hotellia. Se on rantana parempi. Älä sitten kauhistu Phuketin menoa. Joku voisi sanoa, että pilalla on ja pysyy…

  “Haluan nähdä Angkorin temppelit. Maata pitkin ajattelin edetä ainakin takaisin Bangkokiin, ehkä rajan yli.”
  Semmoinen vinkki, että varaa Angoriin aikaa riittävästi. Kaksi yötä, kolme päivää ei ole liikaa. Alue on ihan valtavan laaja. Ja harkitse vielä tuota maan kautta takaisin tuloa… 😉

  1. Totta! Näkyy olevan tie. Hyvin ovat kuvilla hämänneet. En tunne Phuketia. Hotelli vaikutti täyttävän kriteerini, joten taidan kuitenkin mennä siihen. Onhan tässä vielä aikaa, jos mieli muuttuu.

   Ilmaisin itseäni epäselvästi. Palaan siis Phuketista maata pitkin Bangkokiin, ehkä rajan ylikin, mutta Siem Reapista kyllä lennän Bangkokiin. Samaa matkaa ei ole tarpeen ainakaan kahteen suuntaan ajaa bussilla.

 3. Huh, ihan hengästyin kuin luin suunnitelmiasi, mutta upea matkakesä on kyllä tiedossa!!!

  Jos sulla on Pohjois-Irlannissa aikaa lähteä tutustumaan ihan sinne pohjoisen rannikolle, suosittelen! Me kävimme autoreissulla Giant’s Causewayn suunnilla viime syksynä ja se on maisemallisesti upeaa aluetta, ja nähtävää riittää.

  Me olemme usein majoittuneet muuten AirBnB:n tai Wimdun kaltaisten palvelujen kautta, varsinkin jos hotelleissa on ollut täyttä. Tähän mennessä ei ole ollut kuin positiivisia kokemuksia, tietty aamupala puuttuu mutta muuten hinta-laatusuhde on ollut hotelleihin nähden erinomainen.

  Irlanti ja Gröönlanti ovat paikkoja missä haluan päästä käymään ja pian, mielenkiinnolla odotan reissukuulumisiasi!

  1. Ollaan oltu tosi huonoja varailemaan muuta kuin hotelleja (paitsi Interhomelta, jos ollaan otettu viikoksi). Pitäisi tuohon AirBnB:hen joskus tutustua. Pitääpä myös yrittää eksyä pohjoisrannikolle Irlannissa, jos se kerran on näkemisen arvoinen. Olen kuullut jostain viskitehtaan lähellä olevasta nähtävästä paikasta, mutta näillä koordinaateilla pitää vielä vähän etsiä, mikä se mahtoi olla.

 4. Voitko kertoa vähän ammatistasi? Miten sinulla on varaa? Oon niin kade … 🙁

  1. Me ollaan nelikymppisiä, työssä käyviä, lapsettomia, ja matkailu vie kaikki rahat. Kun ei ole muita harrastuksia eikä oikein paheitakaan, rahat saa riittämään.

 5. Huikea ja varmasti ikimuistoinen kesä tiedossa! Ota kaikki reissuista irti! : )

  1. Kiitos! Teen parhaani. Eilisillan tein Thaimaan-suunnitelmia. Kaikenlaista taidan ehtiä nähdä. 🙂

 6. Huh, onpa sulla hengästyttävän paljon suunnitelmia. Nuukiin lähtisin mieluusti itsekin! Islannista tykkäsin kovasti kun kävin siellä vuonna 2007. 🙂

  1. Toivottavasti en itse hengästy suunnitelmia toteuttaessani. 🙂
   Samana vuonna minäkin olen Islannissa ollut. Silloin olimme muistaakseni kolme yötä. Saman verran olemme nytkin, mutta vain yhden yön pätkissä. Ei ole aikaa esim. saarikierrokselle. Luonto on kyllä ihmeellinen Islannissa.

 7. Minäkin voin tuota Giant’s Causewayta suositella. Kirjoitin siitä jotain blogiinkin aikoinaan ja kaipa siellä(kin) on jotain kuviakin 🙂

  1. Pitääpä yrittää jotain autoilua järjestää. Kartta käteen ja ihmettelemään, kuinka pitkistä matkoista on kyse, että josko päiväretkelle. Olemme hotellin jo Belfastista varanneet, joten se vähän rajoittaa haluja majoittua välillä muualla.

 8. Hui, miten paljon suunnitelmia! Skotlannissa suosittelisin erityisesti Isle of Skyeta (tai Isle of Mullia), jos vaan aikaa riittää. Autolla pääsee kätevästi liikkumaan, eikä etäisyydet onneksi ole liian pitkiä kuitenkaan. Noi alueet on olleet mulle sitä kauneita Skotlantia, ehdottomasti. Inverness taas oli ihan “ok”.

  1. Täällä oon lyhyesti kirjoitellut Isle of Skyesta.

  2. Kiitti vinkistä! Tutustun oitis!