Type and press Enter.

Tulevan kesän matkahaaveita – missä yöpyisin, jos voisin?

Olen lapsesta asti ollut reissukärpäsen purema, vaikka vakavammin sairastuin tähän maankiertäjän tautiin vasta aikuisena. Pikku-Annika kiersi Eurooppaa auton takapenkillä ja asui leirintäalueilla teltassa. Vähän isompi teini-Annika pääsi pakettimatkoilla Välimerelle. Silloin asuttiin ehkä kahden, korkeintaan kolmen tähden hotelleissa. Muistan lapsuudesta myös aivan mahtavan leikin. Sen nimi voisi olla Mihin näistä menisit, jos minkä vain saisit valita? Sitä leikittiin näin: otettiin matkatoimiston esite (niin, aikana ennen nettiä) ja joka aukeamalta valittiin se kaikkein makein hotelli. Leikkiin ei kyllästynyt. Koko Hassen matkojen esite meni helposti kerralla, reilusti paksummasta Aurinkomatkojen katalogista riitti parille illalle.

Samaa leikin aikuisenakin, mutta nyt välineenä on useimmiten Hotels.com. Aivan liian usein siihen Mä haluan tuonne, saan astman, jos en pääse -hotelliin ei ole mitään mahdollisuuksia, ei edes siihen Kyllä minä vain niin näkisin itseni tuolla -hotelliin. Niin kävi nytkin, kun aloin suunnitella reittejä kesän kolmeviikkoiselleni yksin Malesiassa. Oli ennen muutaman lennon ostoa varmistettava, että minulla on varaa paikkoihin, joihin haluan mennä, että niistä löytyy vaatimukset täyttävää majoitusta hinnalla, joka ei vaadi Visa-laskun maksamista vielä veronpalautuksista joulukuussa.

Mutta unelmat ovat ilmaisia! Haluan nyt haaveilla ja esitellä ne paikat, joihin pääsemättömyys uhkaa sairastuttaa minut. Kuvat ovat kaikki Hotels.comilta, ja niiden käyttöön on lupa. Reittini tulee olemaan jokseenkin tämä sama, mutta majapaikkani valitettavasti jotain muuta.

Borneo

Borneolla valintani osui Gaya Island Resortiin. Taidan kyllä Borneolla haluta luontoon ja katsomaan orankeja, mutta todellisuudella ei ollutkaan mitään tekemistä tämän leikin kanssa. Miten näkisinkään itseni tuolla rannalla makailemassa riippukeinussa puiden varjossa, ehkä leppeässä tuulessa, terassilla syömässä kevyttä lounasta ja ehkä tuossa allasbaarissakin yhdellä. Uima-allaskaan ei näytä lainkaan kutsuvalta… Juu ei.

Penang

Borneolta jatkan matkaani Penangin saarelle. Haluan nähdä kehutun Georgetownin, jonka vanha kaupunki on Unescon maailmanperintölistalla. Uskon päätyväni myös luontoon, mutta rantoja Penangilla ei lukemani mukaan pidetä erityisen hyvinä. Eastern And Oriental Hotel olisi, sanoisinko vaikka että täydellinen tukikohta minulle. Tuijottelisin terassilla kaukaisuuteen, kylpisin tassuammeessa ja aamulla herätessäni tyylikkäässä huoneessani näkisin meren.

Untitled

Langkawi

Saattaa olla, että näen rantoja neljässä viikossa Balilla kylliksi, mutta silti haluan muutamaksi päiväksi Langkawille. Olen ollut saarella, kun vuosituhat vaihtui. Siitä on julmetusti aikaa, enkä kovin paljon saaresta muista, mutta haluan silti nähdä, paljonko se on muuttunut näiden 15 vuoden aikana. Haluan myös rantakiintiöni täyteen, koska sieltä suuntaan sisämaahan, pois turkoosin veden ääreltä.

Borneon ja Penangin hotellien hinnat pyörivät reilussa 200 eurossa. Vaikka ne ovat todella kalliita, voisi niihin joskus ihan olla varaakin, joskin silloin soisi majoittujia olevan kaksi. Mutta Langkawilla se esitteestä (tässä tapauksessa Hotels.comin valikoimista) valituksi tullut on jo sellaisissa hinnoissa, että jää haaveeksi nyt ja tulevaisuudessa. Osaisikohan tuolla edes olla? Four Seasons Resort Langkawi, ole hyvä!

Ipoh

Haluan nähdä myös kaupunkielämää. Ipohiin ajattelin jäädä senkin takia, ettei tarvitsisi istua liian pitkiä matkoja bussissa. Viime kesänä viisituntiset pitkin Thaimaata olivat sen verran kärsimystä, että päätin pitää kolmea tuntia absoluuttisena kattona. Ipohissa – jonka nimisestä paikasta epäilemättä aika harva on edes kuullut, en minäkään ennen reitin suunnitteluani – on kuitenkin majapaikka, jonka vuoksi olisin valmis, en ehkä mummoani myymään, mutta aika paljon tekemään kyllä. Vai mitä sanot The Banjaran Hotsprings Retreatista?

Cameron Highlands

Sisäinen (verrattain pieni) luontoihmiseni koki pakottavaa tarvetta luontoon pääsemisestä, rauhallisista kävelyretkistä ja ties mistä reippaasta nähtyään kuvia Cameron Highlandsista. Koska riski sateista on aika suuri kesällä, pitää majapaikan olla sellainen, että siellä viihtyy, jollei pääse ulos. Et ehkä ylläty, jos kerron, että Hotels.comista löytyi sellainen, mihin ehkä voisi muuttaa vaikka asumaan. Cameron Highlands Resortissa ollessa ei kaatosadekaan haittaisi.

Malaka

Viimeiset päiväni Malesiassa olen viettämässä Malakassa. Siellä ei ihan näitä hengenahdistusta aiheuttavia majapaikkoja vaikuttaisi olevan, mutta The Majestic Malaccassa viihtyisin kyllä. Tästä keskustahotellista käsin olisi mukava tutustua kaupunkiin ja lämpimän päivän päätteeksi pulahtaa altaaseen.

Näihin ja moniin muihin Hotels.comin välittämiin hotelleihin voit saada kymmenen prosentin alennuksen CupoNationin alennuskoodilla tämän viikon ajan (27.4. – 3.5.). Koodin löydät CupoNationin sivuilta. Sitten vain valitset Hotels.comilta mieluisan majapaikan ja käytät alennuskoodia. CupoNationin sivuilla on paljon muitakin matkailuun (ja toki muihinkin elämänalueisiin) liittyviä tarjouksia ja alennuskoodeja, joilla voit säästää verkko-ostoksistasi.

Yhteistyössä CupoNationin kanssa

Untitled

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

6 comments

  1. Tää oli paras mainos/yhteistyöpostaus vähään aikaan 😀 Menisin, nukkuisin. Vaikka kaikissa!

    1. Lähdin mukaan, kun sain tehdä täysin itseni näköisen jutun. Koska käytän Hotels.comia joka tapauksessa, olisin voinut tehdä jutun muutenkin (nyt vain sain käyttööni kaikki nuo kuvat). Paikat ovat minusta niin mielettömän ihania, että en kestä! Siis kun en pääse niihin. 🙂

  2. Ihania kohteita! Borneo on ainut, missä itse olen noista käynyt ja se on kyllä ikimuistoinen matka, monella tavalla. Me yövyttiin yksi yö sellaisessa Longhousessa, koko matkaryhmä (n. 10 hlöä) samassa isossa huoneessa ja sänkynä tosi yksinkertainen patjasysteemi ja sen päällä hyttysverkko. Mun piti tietysti käydä keskellä yötä vessassa, joka sijaitsi alhaalla maan tasalla, joten pikkuruisia tikapuita pitkin sinne alas pilkkopimeässä. En ole koskaan kulkenut missään paikassa, missä olisi niin pimeää! Onneksi mun mies lähti mukaan taskulamppua pitämään. Vietettiin koko päivä niitten asukkaiden kanssa ja koko homma ei onneksi ollutkaan turistinen, mitä olin alunperin vähän pelännyt. Muut yöt oli kyllä paljon enemmän luksusta, mutta tää yö oli se mieleenpainuvin, upea kokemus!

    1. Olen kuullut muiltakin vain hyttysverkon alla nukkumisesta. Siinä olisi kyllä puolensa, mutta taitaa olla, ettei sittenkään ole ihan mua, varsinkin kun olen reissussa yksin. Täytyy yrittää saada ikimuistoiset jutut jotenkin muuten.

  3. Miten hauskaa – noista 2 ekassa ollaan yövytty, mutta tuohon kolmanteen ei ollut enää varaa. Meillä oli silti tosi kiva on the stilts mökki Lankawilla. Nauti Borneosta!

    1. Olisin Eastern and Orientaliin mennyt, hinnasta huolimatta, mutta oli täynnä. Hyvä niin, sillä löysin niin helmen, aivan mielettömän boutiquehotellin, josta en olisi halunnut lähteä. Olen siis jo Langkawilla, ollut välillä George Townissa. Blogi ja minä liikutaan aika eri hoodeilla. 🙂