Type and press Enter.

Tämä minun haluttaisiin kertovan sinulle

Sähköpostilaatikkooni kilahtelee viikossa parhaimmillaan (pahimmillaan) kymmeniä lehdistötiedotteita, joiden kohderyhmäksi olen jostain syystä valikoitunut. Matkabloggaajan ja blogin lukijoiden kiinnostuksen kohteet katsotaan varsin moninaisiksi. Mutta jotta nämä tärkeät tiedotteet saavuttavat nyt sinutkin, aioin kerätä koko helmikuun informaation kattavaksi paketiksi. Mutta ennen tilipäivää puolessa välissä kuuta ajattelin, että eiköhän tätä informaatiota ole jo kylliksi. Pyydän anteeksi, jos jokin tieto on aikaistetusta aikataulustani huolimattakin ehtinyt jo vanhentua. Mutta mitään sensuroimatta, tässä alkukuun aarteet.

Kuunvaihde oli ihmeen hiljainen. Ensimmäisten päivien aikana kerrottiin, että Hesburger laajenee Valko-Venäjälle. Minskissä pääsee jo Heselle. Että jos vielä joskus palaan kaupunkiin, en suinkaan mene maailman ihanimpaan Grand Cafehen vaan purilaiselle. Avajaisuutisia on myös Arctic World -elämysmyymälöiden avaaminen Helsinki-Vantaalle. Enää pitäisi tietää, mikä on elämysmyymälä. Jos olisi töitä vailla, on jo myöhäistä. Eckerö Linen keikkatyöläisten rekrytointi tuotti paljon hakijoita. Tositarkoituksella mutteivät loppuelämäksi, sanoivat.

Edellisten tiedotteiden kohderyhmää olin edes etäisesti, mutta mitä tuumaat Viherympäristöliiton tiedotteesta, joka kertoo Viheralan saavan kestävän ympäristörakentamisen toimintamallit? Viherympäristöliitto on varsinainen spämmääjä. Se tiedottaa myös, että puistot ovat elämää ja kaikkia ihmisiä varten. Entä että Yrittäjänaiset ja Suomen Kosmetologien liitto aloittavat yhteistyön? Olen nainen, en yrittäjä, tarvitsen kasvohoidon. Ja seuraava.

Lähes kaikki turkulaiset haluavat edistää pyöräilyä. Minä pyöräilin siellä asuessani. En pyöräile enää. Enkä asu. Centria ammattikorkeakoulun työpajassa hakkuutähteelle ja hakkeelle kehitellään uusia käyttömuotoja. Mutta oho, työpaja oli jo. En osallistunut.

Untitled

Sitten seuraa matkailu-uutisia: Ebookers haluaisi sinun tietävän, että on kestotrendi etsiä persoonallisia majoituspaikkoja. Jokaisen matkailijan unelma on “tunnetusti” viettää mieleenpainuvia öitä. Miten minusta tuntuu, että mieleenpainuvuus voisi sittenkin syntyä jostain muusta noin pääasiassa kuin itse majapaikasta, vaikka siitä, mitä valojen sammuttua ehkä tapahtuu? Mutta kyllä nämä erikseen esiin nostetut majapaikatkin varmaan ovat kivoja, kuten vanhaan geotermiseen voimalaitokseen rakennettu luksushotelli Islannissa, puuhotelli Ruotsissa, koska “olimme apinoita”, luksustelttailu Yellowstonessa. (Lainausmerkeissä suorat lainaukset tiedotteesta.) Sen sijaan Suomen hostellijärjestö esittelee suomalaisia hostelleja, jotka eivät ole Travelloverin kohteita ne. Slovenian valtion matkailutoimisto kehottaa varautumaan talvilomaan Sloveniassa. Se olisi kyllä hyvä vaihtoehto, jos vielä on kohdetta vailla. Länsi-Uudenmaan matkailupalveluja voi ostaa nyt Johkusta. Kuulostaa melkein ystäväni koiran nimeltä. Se on Joiku. 

Lapland Hotels rakentaa hotellin Helsinkiin. Uusi hotelli avataan Bulevardille keväällä 2018. Jos sen sijaat haluat hotellilomailla jo vähän aikaisemmin, esimerkiksi ensi viikolla ja sitä seuraavalla, kylpylähotelli Cumulus Resort Laajavuori tarjoaa ohjelmaa lapsille. Sen sijaan Matka Veijalainen Oy on nykyään Ykkösmatkat. Suomen ensimmäisestä yksityisestä vastaanottokeskuksesta tulee suosittu hostelli. Sitä vain mietin, että miten suosio voidaan tietää jo ennen hostellin avaamista? Forenom on sekä hostellihankkeen takana että myös rakentaa Lauttasaareen entiseen hillotehtaaseen 61 asuntoa, joita voi tilapäisesti vuokrata. Siitä tulee Suomen iloisin talo. Kyllä naurattaa. Ei.

Untitled

Saimaannorpan pesimärauhan julistuksesta olisi ollut lehdistötilaisuus. Norpat ovat söpöjä. Ja harvalukuisia. Niistä täytyy pitää huolta. Mutta seuraavassa tiedotteessa kerrottiin, että pesärauha on julistettu ja apukinoksia kolattiin norpille 250. Tämä oli ehdottomasti paras tiedote. Iloinen eläinuutinen on sekin, että autovuokraamo Hertz tukee taloudellisesti avustajakoiratoimintaa seuraavan kahden vuoden aikana. Suomenlinnan arkkitehtuurikisan palkintojenjakokin meni jo. Voittajaksi valittiin nimimerkki Otava. Media voisi haastatella tubettajia liukumäenlaskun epävirallisissa SM-kisoissa. Kisat ovat käynnissä juuri samalla, kun julkaisen tämän jutun. Tubettajat siis eivät laske mäkeä vaan tuomaroivat. Tuli sekin tarkennettua. Come to Finland -näyttelyn lehdistötilaisuus on ylihuomenna. Näyttely avaa museon Suomi 100 -juhlavuoden. Enää en muista, minkä museon. 

UntitledPunaisen Ristin asia on tärkeää, mutta ei ehkä liity matkailuun. Toisten huomioiminen nimittäin tutkimuksen mukaan vähentää yksinäisyyttä. Punainen Risti järjestää ystävätoimintaa, johon pitäisi lahjoittaa rahaa. Punainen Risti on ollut aktiivinen tietottaja, ja toisella kertaa sain tietää, että kolmasosa suomalaisista juttelee tuntemattomille vain kerran kuussa. Pitäisi siis jutella ja auttaa enemmän, noin niin kuin tiivistetysti. Pelastakaa Lapset sen sijaan käynnistää Soneran kanssa Digiboom – Lapsen oikeudet digitaalisessa mediassa -hankkeen. 

Näihin ehdit vielä:

 • Maaseudun sivistysliitto etsii ITE-taiteilijoita Pirkanmaalle. “Ilmianna naapurisi tai ilmoittaudu itse!” Hyvä källi naapurille, jos löytyy vähän originaalimpaa ITE-tyyppiä.
 • Chilli festarit 18.-20.8. Tullikamarin aukiolla ja Pakkahuoneella. Paikkakunta ei selvinnyt.
 • 28. – 29. heinäkuuta Kuopiorock jo 15. kertaa. Pääesiintyjänä on Megadeth, kuuma nimi alakouluajoiltani.
 • Toukokuun 21. päivään asti on Espoon EMMAssa Olafur Eliassonin näyttely Pentagonal. Samaan aikaan on myös Joseph Beuysin näyttely Outside the Box.
 • Naantalin musiikkijuhlilla 6. – 17.6. juhlitaan Suomea, syntymäpäiviä (en jaksanut lukea kenen) ja maailman kantaesityksiä.
 • Kansallismuseon Itsenäisyyden aika -näyttely aukeaa joulukuussa, mutta nyt tiedetään, miten se toteutetaan. Tuotantotapa on uusi. Niin pitkä tiedote, etten jaksanut lukea, mitä uutta tapahtuu.
 • Eckerö Linellä voi kuulla Vain elämää -artisteja kevään, kesän ja syksyn aikana. Aika epämääräistä.
 • Lahti Design Week on ensimmäistä kertaa hiihtokisojen aikaan. Että jos ei suksi luista, voi osallistua teemapäiviin ja tapahtumiin, ostella pop up -kaupoissa.

Mutta kun sain Hauskasti kuntavaaleihin: politiikka on naurettavaa -tiedotteen Torniossa järjestettävästä KD:n vaalipaneelista, jonka idean isä on ehdokas Erkki Hurtig, ajattelin, että eiköhän tässä nyt ollut tätä informaatiota. Päätän lehdistötiedotekatsauksen tällä erää tähän.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

8 comments

 1. Tää oli päivän paras!! Nimimerkillä itsekin lehdistötiedotteiden kanssa tuskaileva. Tämän postauksen perusteella olen tainnut saada ainakin 3/4 osaksi samat tiedotteet kuin sinäkin 😀 Todellista matkablogin klikkiotsikkoainesta!

  1. Pakko myöntää, että toivoin otsikon vetävän paremmin, mutta aika vähiin on klikkailu jäänyt. Minun on siis parasta vain pysyä matkajutuissa. 🙂

 2. Megadeth on paljon muutakin kuin kuuma nimi alakouluajoilta 🙂

  1. No sitten sinä tiedät, minne suunnata kesällä! Onneksi oli Travelloverin lehdistötiedotekatsaus! 🙂

 3. Tykkään kyllä yhdistää hyviä keikkoja matkoihin, mutta saa nyt nähdä ehtiikö Kuopioon asti..

  1. Minua on jopa alkanut kiehtoa Kuopio. Olenkohan tulossa vanhaksi? Mutta en mä Megadethin vuoksi kuitenkaan. 🙂

 4. Chilifestithän vietetään Tampereella, ilmeisesti koko Suomen oletetaan tietävän, missä legendaarinen Pakkahuone sijaitsee… 😀 Aikamoista tietopläjäystä kyllä tässä postauksessa, kiitos siitä 😀

  1. Pakkahuoneen nimi oli minulle etäisesti tuttu, ja Tampereelle olisin lähtenyt chilejä ihmettelemään. Mutta outoa silti, ettei tiedotteessa kaupunkia! Minua nauratti tätä postausta kirjoittaessani. Ihan oikeasti! Miksi matkabloggaajalle tiedotetaan kaikkea tätä?! Chilifestari toki on kotimaanmatkailua.