Type and press Enter.

Ta’Kalamija – suomalaisomisteinen, laadukas B&B Gozolla

Gozo on pienten majapaikkojen saari. Siellä on vain harvoja suuria hotelleja, mutta kymmeniä muutaman huoneen kodikkaita B&B-paikkoja. Minulla on kokemusta niistä vain yhdestä, mutta Ta’Kalamija oli helmi. Se sijaitsee Gharbin kylässä saaren länsiosassa noin vartin bussimatkan päässä pääkaupunki Victoriasta (kuten suunnilleen kaikki muutkin Gozon kylät). 

Minulle B&B-majoitus on aika vierasta. Ne kerrat, kun olen ollut, olen asunut kirjaimellisesti jonkun kotona. Vaikka on ollut oma huone, yleensä oma kylpyhuonekin, on tuntunut, kuin olisin tunkeutunut toisen reviirille – tai hän minun. Siinä sitten olen mutustanut aamupalaa toisten keittiössä. Mutta Ta’Kalamija on nimestään huolimatta enemminkin pieni hotelli. Yleiset tilat ovat vieraiden käytössä, ja ne eivät pullistele omistajaperheen henkilökohtaisia tavaroita. Aamiaista ei syödä perhepotrettien varjossa. Kaikesta henki jotenkin kodikkuus. Tällaisiin paikkoihin sopii minusta sanonta My home away home. 

Ta'Kalamija

Ta'Kalamija

B&B Ta’Kalamija – millaiset sänky ja aamiainen sitten olivat? 

Kun kerran sänky ja aamiainen -paikasta on kyse, on syytä arvioida erityisesti näiden kahden laatu. Huone oli kaunis. Siitä oli ensi silmäyksestä asti helppo pitää. Minä pidän hotellityyppisestä sisustuksesta, sen kaltaisesta minimalismista. Koska rakennus on perinteinen gozolainen kalkkikivitalo, minusta oli kiva, että huone noudatteli samaa henkeä. Sänky oli vähän äänekäs, mutta meillä ollaan aika rauhallisia nukkujia. Jos reissukaverisi on väkkärä, suosittelisin pyytämään jonkin toisen huoneen. 

Aamiaisella on ihania, tuoreita leipiä, leikkeleitä, jugurttia, vihanneksia, oliiveja, hedelmiä, tuoremehua ja kahvia. Kananmunaa tarjottiin ainakin paistettuna, jos sellaista olisi tehnyt mieli. Aamiainen on siis aika perus, mutta oikein riittävä. Jonain aamuna tarvitsin retkelle lähdön vuoksi aamiaisen ennen virallista alkamisaikaa, mutta se järjestyi mutinoitta.  

Ta'Kalamija

Ta'Kalamija

Ta'Kalamija

Sänky ja aamiaisosasto siis hyvinkin kunnossa! Huoneissa ei ole jääkaappia, mutta keittiöön sai jättää omia, eli viinin jäähdytyskin onnistui. Ja kun pihalla on uima-allas, on viihdykeosastokin aika pitkälti täytetty. Huhtikuun alussa oli vielä viileä paistatella päivää tai käydä uimassa, mutta suojaisalla pihalla oli mukava istuksia jo silloin. Haaveissani mietin, kuinka Välimeren lämpimistä ja pimeistä illoista voisi jatkaa nauttimista altaalla – tai jos haluaa lähteä ulos, bussipysäkki on suoraan B&B:n edessä, jotenkin liikkuminen on tosi helppoa.   

Gharbin kylä on pieni, kuten gozolaiset kylät muutenkin. Kilometrin päässä majapaikalta on kirkko, pieni kauppa, ravintola ja baari. Ne täyttävät tarpeet, jos ei jaksa lähteä kauemmas vaikkapa illalliselle. Toiseenkin suuntaan tie jatkuu sympaattisena kylätienä, ja parin mutkan jälkeen siintää taas meri. Hiljaiset hiekkatiet ovat mainioita ulkoiluun, mutta uimarantaa ei ihan lähellä ole. (Gozon rannoista kirjoittelinkin enemmän täällä.)

Hinnat Ta’Kalamijan omilta sivuilta varattuna kesäkuussa alkaen 70 euroa /yö/2 hh, heinä-elokuussa kympin verran enemmän. Lisätietoja voit klikkailla täältä

Yhteistyössä Ta’Kalamijan kanssa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

4 comments

  1. Olipa tunnelmallisen näköinen paikka. Omistajista olisin kuullut mieluusti vielä enemmän ja heidän elämäntarinastaan: mikä sai päätymään Gozolle. 🙂
    Itselleni kelpaa oikein mainiosti kuvailemasi yksinkertaiset aamiaiset, kunhan ainekset ovat laadukkaita. Myös tuo maltalainen (gozolainen) perinteinen sisustus on kodikas.

    1. Minulla oli ajatukseni jututtaa heitä, mutta kävi niin, että lähtivät lomalle suunnilleen samaan aikaan, kuin tulimme. En saanut tilaisuutta. Ta’Kalamija oli todella viihtyisä kaikin puolin. Nyt nettisivuilla näkyy myös uusia huoneita, jotka eivät olleet auki vielä aikaisin keväällä. Siellä on yksi niin nätti, että voi kunpa vielä palaisin…

  2. Kivan näköinen B&B ja myös ihan järkevän hintainen. Me ollaan yövytty useampia kertoja B&B paikoissa ja ne on olleet lähes poikkeuksetta tosi kivoja. Koskaan ei olla onneksi jouduttu syömään kenenkään henkilökohtaisessa keittiössä. Se olisi tosi vaivaannuttavaa ja tuntuisi juuri siltä kuin sinäkin kuvasit, että tunkeutuu jonkun henkilökohtaiseen tilaan.

    1. Olin taannoin Airbnb:n kautta varaamassani B&B:ssä, ja aamiaista todella syötiin rouvan keittiössä. Siellä olo oli vähän outo. Ja nyt kun alan miettiä, niin onhan noita ollut muitakin. Tokikaan siinä ei olla istuttu perheen kanssa sillä aamiaisella. Keittiöön kai päädytään silloin, kun B&B:n pitäjät asuvat samassa talossa.