Type and press Enter.

Taiwanilaisessa kylpylässä

Suuntasimme järveltä taas vuoristoon. Olemme nyt New Taipei Cityssä, jossain Taipein pohjoispuolella. Alkoi tuntua siltä, että kaupungit on nähty. Ne muistuttavat niin paljon toisiaan, että eroa on vaikea tehdä. Ei vuoristomaisemakaan kovin paljon kai toisesta eroa, mutta kuumat lähteet ja luonto veivät voiton kaupunkien valoista.

Eilen illalla vielä arvoimme, mihin mennä. Oikeastaan ratkaisu oli hotelli, jonka löysin. Emme me toki siinä nyt ole: 800 euroa kahdelta yöltä oli aika kohtuuton vaatimus. Reilulla kolmanneksella sai puolihoidon jostain läheltä. Itse hotelli Yang Ming Shan Tien Lai Resort and Spa ei ole kummoinen, mutta kylpyläalue on ihan viehättävä. Suurista hotellirakennuksista voi päätellä tämän olevan varsinainen kylpytehdas vilkkaana aikana, mutta nyt taitaa olla off season. Ei ollut väkeä ruuhkaksi asti.

PicMonkey Collage

Suurin osa altaista on ulkona ja sekä miehille että naisille. Uimapuvussa ollaan, ja jonkinlainen myssykkä pitää olla päässä. Uimalakki olisi siis hyvä olla, jollei halua näyttää yhtä pelleltä kuin me kertakäyttösuihkumyssyissä. Muutama nudealue on, mutta niissä naiset ja miehet ovat erillään. Hotellin piti olla vain yli 16-vuotiaille, mutta muutama pikkuipana porhalsi menemään uimarenkaineen. Ovat aika söpöjä.

Aiemmin olemme olleet vastaavissa kylpylöissä Japanissa ja Etelä-Koreassa. Japanissa ne ovat olleet aika samanlaisia kuin täällä nudealueet: luontoa mukaileva miljöö, miehille ja naisille erikseen ja nakuna. Täällä yhteiset alueet ovat enemmän rakennetun oloisia. Koreassa taas olimme hotellin sisäkylpylässä, jossa toki väitettiin veden tulevan oikeista kuumista lähteistä. Siellä oli samanlainen sekameininki kuin täällä.

PicMonkey Collage1

Aikaisemmin tuntumani on ollut, että kylpylät ovat olleet nimeomaan peseytymiseen. Naisten puolella ainakin on hangattu puhtaaksi kaikki hampaista alkaen. Täällä kylpylät ovat spa-nimellä ja minusta enemminkin rentoutumiseen. Tunnelma on rauhallinen, taustalla soi hiljainen hissimusiikki, kukaan ei juttele kovaan ääneen. Taustalla siintävät vuoret. Hetkeksi saavutin tunteen, ettei ole kiire mihinkään.

PicMonkey Collage3

En ole oikein kylpylänaisia, mutta tämänpäiväinen kokemus oli oikein mukava. Paitsi että silmäni eivät kestäneet mineraalipitoista vettä. Kirvely alkoi muuttua sietämättömäksi. Keittosuolaliuoksella huuhtominen auttoi, ja seuraavalle suihkukierrokselle laitoin uimalasit päähän. Huomenna taidamme lähteä taas päiväksi luontoon ja illaksi altaisiin ja juhannussaunaan. Onhan täällä noin 60-asteinen “Cave sauna”. Toivottavasti ei sataisi, kuten nyt. Alue voisi olla aika tunnelmallinen iltavalaistuksessa. 

Kaikki jutun kuvat ovat Instagram-kuviani, koska tämä on osa Instagram TravelThursday -kampanjaa. Inspiroidu Instagramissa matkailusta katsomalla kampanjakuvia häshtägillä #igtravelthursday. Minut löydät käyttäjänimellä @travelloverblogi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

6 comments

 1. Aah, tuollainen rentouttava kylpylävisiitti olisi nyt kyllä poikaa, ja noista kuumista lähteistä tuli heti mieleen Uusi-Seelanti… Nyyh. Upeita kuvia, tuolla vierailisin mielelläni itsekin. “Cave sauna” varsinkin kuulostaa aika mielenkiintoiselta!

  1. Täällä todellakin on aika rentouttavaa. “Cave sauna” oli sauna ilman kiuasta, noin 65 astetta. Sauna ja 7 Elevenistä ostettu Sommersbyn siideri – ihan hyvä juhannustunnelma. 🙂

 2. Hauska lukea kylpylöistä, kun juuri itse sain aikaiseksi blogijutun meidän kylpylävisiitistä Japanissa: http://blog.kytta.net/2017/05/japanilaisessa-kylpylassa.html Siellä ei kyllä löytynyt saunaa, mutta hiki tuli. 🙂

  Tuo Taroko-raportti oli myös hyvä näyttämään miten paljon oltais voitu nähdä enemmän. Meillä tuli mentyä sinne bussilla ja harmittavan suuri osa ajasta meni seuraavan bussin odotteluun ja muutenkin kun oli jokin tietyö siinä keskellä. Ei ole näissä ei-länsimaisaakkosten maissa tullut otettua vuokra-autoa, kun epäilyttää liikennemerkkien tunnistus, mutta varmaan varovaisuudella & navigaattorilla meno sujuisi ihan hyvin.

  1. Japanilaiset kylpylät ovat mielenkiintoisia. Osassa altaista vain vesi on niin järjettömän kuumaa, että olo on kuin kaltatulla tomaatilla.

   Taiwan todella on näkemisen arvoinen. Ajaminen oli muistaakseni ihan ok, hyvin merkittyä ja noin. Ainakaan mitään erityistä liikenteestä en muista. Mutta tosiaan vaikkapa Taroko niin paljon helpommin saavutettavissa omalla autolla.

  2. Nyt jos tekisi Tarokon uusiksi, niin tuon teidän kokemuksen perusteella oltaisiin menty edelleen junalla Hualieniin, mutta otettu siitä vuokra-auto. Ja muistaakseni oli esim Airbnb-paikat edukkaita siellä, niin olisi voinut olla yön alueella ja kierrellä muutenkin paikkoja siellä.

  3. Näköjään olin kirjoittanutkin autoilusta: https://www.travelloverblogi.fi/kaunis-paiva-autoiluun-autolla-taiwanissa/ Otettiin se siis lentokentältä, joka sen verran kauempana, ettei Taipein ruuhkiin tarvinnut.