Type and press Enter.

Taipaleenniemi – joogaa ja takkatulta

Pressimatka: Visit Savonlinna, Luonto-Saimaa-hanke ja Taipaleenniemi

Sellaista vaan, että oletko joskus joogannut ulkona pakkasessa, lumessa, toppahousut ja villasukat jalassa? Ai et? Rantasaunassa olet varmaan käynyt, jos suomalainen olet, ja takkatulikin on ihan perus, mutta monestiko takka on ollut omassa sviitissäsi? Tiedätkö, miten vaaleanpunaiselle skumpalle käy, jos se on ulkona 15 asteen pakkasessa? Ai mitä? Ai ei ole jäähileinen oikea viilennysaste? Kysy vaikka Heidiltä (yhteystiedot saat postauksen lopusta), ettei se ole hullumpaa ollenkaan. Kaikkea tällaista – ja epäilemättä paljon muutakin – oli Taipaleenniemi, kaunis B&B Savonlinnassa.

Taipaleenniemi sijaitsee 18 kilometrin ja 18 minuutin automatkan päässä Olavinlinnasta. Talvinen maantie on kaunis. Parkkipaikalta on lyhyt tie pihapiiriin, jossa on päärakennus ja kaksi muuta majoitusrakennusta. Punainen päärakennus oli niin kaunis, kun sitä lumisten puitten välistä tarkkailin. En yhtään tiennyt, mihin olin tulossa, ja ainakin ulkoa päin paikka oli vähän kuin satulinna keskellä metsää. Taloa katsellessani ei heti tullut mieleen sen historiaan mahtuvan vaiheita meijerinä ja jopa sadan oppilaan kouluna. Työväenyhdistyksen tapahtumatila oli sentään jotenkin hahmotettavissa, mutta vanhoissa kuvissa rakennus näytti ihan muulta. Uuden elämän Taipaleenniemi B&B:nä se sai vuonna 2019. Kuinka paljon tarinoita näillä seinillä olisikaan kerrottavanaan!

Taipaleenniemi

Jos oli päivä Oravissa ollut aktiivinen, Taipaleenniemi oli enemmän hyvinvointia ja hemmottelua. Niinpä puettiin välihousut, toppahousut, parit villasukat ja muut talvikamat päälle ja lähdettiin jäälle. Ai ei kuulosta hyvinvoinnilta tämä? Mutta jos kainaloon otetaan joogamatto ja pari peittoa, muuttuu meininki heti. Yoga Saimaan ihana Tanja sai jooganoviisinkin mukaan ja nauttimaan omasta kömpelyydestään näyttämällä liikkeistä versiot niin taipumattomille kuin enemmän harrastaneille. Siinä aurinkoa ihan soturina tervehtiessä tuli sen verran lämmin, ettei pakkasesta ollut hitustakaan haittaa – ja oman taipumattomuuden saattoi laittaa tietenkin kiristävien toppahousujen syyksi.

YogaSaimaa
YogaSaimaa
YogaSaimaa

Kun aurinko laski, oli aika avata skumppa. Sehän jos jokin on naisen hyvinvointia ja hemmottelua, eikö? Auringonlaskukuviahan me oikeasti oltiin menossa ottamaan, mutta koska aurinko päätti lähes piiloutua, keskityttiin sitten muuhun. Sattuuhan sitä. Jaa ai että miten käy maun, kun juoma muuttuu hileiseksi? Maku ei kärsi yhtään! Suutuntuma muuttuu vähän kovemmaksi, koska jäähileet, mutta kyllä siellä vähän kupliakin oli. Ei siis ole talvipakkanenkaan este kivalle skumppahetkelle.

Taipaleenniemi

Rantasauna on remontissa saanut myös modernin ilmeen ja mukavuudet, mutta sen materiaaleina on käytetty mm. vanhoja hirsiä. Minä alan varmaan tulla vanhaksi, jos kierrätyshirsistäkin nousee jotain fiiliksiä. Mutta onhan niissä nyt hyvänen aika jotain tosi kaunista ja tunnelmallista. Taipaleenniemi on kuitenkin ollut meijerinä jo yli sata vuotta sitten. Ei historiaa voi eikä saa hävittää kokonaan kipsilevyn tai koivupaneelin alle.

Taipaleenniemi

Koska Taipaleenniemi on bed and breakfast -paikka, pitää puhua pari sanaa sängystä ja ruoasta. Omissa mielikuvissani B&B on liian usein vähän kuin synonyymi hostellille, vähän vaatimattomammalle majoitusmuodolle, mutta pikkuhiljaa olen alkanut tajuta, että B&B on määritelmä vain sille, että paikassa ei ole ravintolatoimintaa eikä välttämättä hurjasti muita palveluja kuin majoitus ja aamiainen, mutta puitteet voivat olla miten upeat tahansa. Omaa sviittiä katsoessa kun ei ainakaan vaatimattomuus tule mieleen mitenkään. Taipaleenniemessä on toki monenlaista majoitusta, mutta edullisimmatkin huoneet ovat todella kauniita, vain vähän pienempiä. Aamiaisvalikoimaa katsoessa ei siinäkään tule ajateltua vaatimattomuutta. Taipaleenniemi suosii suomalaisuutta ja haluaa tarjota perinteisiä suomalaisia makuja. Majoittujille on muuten myös yhteiskeittiö jääkaappeineen ja ruoanlaittomahdollisuuksineen, jos yöpyjä ei halua lähteä syömään muualle.

Taipaleenniemi
Taipaleenniemi
Taipaleenniemi
Taipaleenniemi

Taipaleenniemessä järjestetään joogaviikonloppuja, jolloin pääsee nauttimaan kaikesta tästä. Talven tapahtuma on täynnä, mutta jos sen missasit, seuraava on tulossa kesällä.

Ai niin, ja Heidin yhteystiedotkin lupasin. Maailman äärellä -blogin ja hurjasti vinkkejä Saimaalle löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 comments

  1. Taipaleenniemi oli kyllä ihana! Ja ihana oli, että sain sen kokea just sun ja jäisen skumpan kanssa. Toppahousujoogakin oli ihan parasta: sai hyvin piilotettua oman kömpelyyden paksujen kerrosten alle.
    Kesälläkin Taipaleenniemi olisi ihana kokea. Silloin on kuulemma tulossa seuraava joogaviikonloppu. Pitäisiköhän?

    1. Oikeesti! Onko? Tanja oli ohjaajana sellainen, että aloin jotenkin kiinnostua joogasta. Se on ollut ituna mielessä aina välillä, mutta tuosta jäi niin hyvä mieli. Kesän viikonloppua pitää ihan vakavasti harkita! Sitten ei ole kyllä selityksenä enää toppahousuja…