Type and press Enter.

Sweetwatersissa – täydellistä safarimatkailua

Ensimmäisestä Sweetwatersin safarista kerroinkin heti tuoreeltaan, mutta en malta jättää siihen – eiväthän ajelummekaan siihen yhteen jääneet. Sweetwatersissa oli rauhallista, autokuntia maltillisesti – ja eläimiä katsottavaksi paljon! Luonto on siitä jännä, että lyhyelläkin matkalla näkee erittäin vihreää ja ihan kuivan keltaista.

Afrikka 1131

Afrikka 1133

Afrikka 661-001
Savanni muuttui pimeäski nopeasti, kun alkoi sataa. Vettä todella tuli reippaasti. Luonnon kannalta sade on erinomainen, ja niin se on matkailijankin. Silloin eläimet liikkuvat, mutta itse on tyydyttävä katsomaan vain ikkunasta. Auton katto on pakko kaatosateella laskea alas.

Ihan parasta olivat tietenkin eläimet. Eihän näistä oikein osaa mitään sanoa. Olihan siellä hassua, olla kuin keskellä Avaraa luontoa. Yhtäkkiä puskasta näkyi pää, tien ylitti lauma, jokin tuijotti tien reunassa tai makaili odottamassa iltaa ja saaliille lähtöä. Ilman Davidin safarikatsetta emme olisi nähneet kuin suurimmat ja keskellä tietä seisovat. Eipä ole suomalainen sisätyöläisen silmä tottunut luonnon väreihin ja maastoutujien erottamiseen.

sweet
Joskus safarilla kannattaa pysähtyä ja jäädä odottamaan. Eläintä saattaa päästä ihan lähelle, kun se uskaltautuu kulkemaan reitillään. Tämäkin kirahvi lähestyi vähitellen, ylitti tien ehkä 15 metrin päässä meistä ja jatkoi matkaansa yli savannin.
sweet1
Shakaalilla on mieletön suojaväri.
sweet2
Pahkasikoja ja seeproja näkee usein yhdessä.
sweet3
Jo on eläimellä kokoa! Puhvelit ovat valtavia!
sweet4
Näitä erilaisia pitkäjalkaisia sarvipäitä (ja välillä sarvettomiakin) on niin paljon erilaisia, etten koskaan oppinut niitä kunnolla nimeämään.
sweet5
Näitä on kaikkialla.
sweet6
Monenlaisia lintujakin savannilla näkee. Pitkäjalkainen (toinen oikealta) vedessä seisova kuikelo on ilmeisesti hyvin harvinainen. Kymmenen vuotta oppaana ollut David ei ollut montaa nähnyt.
sweet7
Leijonarouva odottaa iltaa. Davidin mukaan hajuaisti kantaa kilometrin päähän. Ei tarvitse illallisen vieressä olla odottelemassa.
sweet8
Vaikuttavaa on aina nähdä suuri lauma jotain eläimiä, mitä isompia, sen parempi, tietenkin. Noin kymmenen pitkäkaulan näkeminen oli melkoinen elämys. Söivät rauhassa, kunnes lähtivät yhtenä kirahvina jonnekin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.