Type and press Enter.

Sillalla ja sen alla – Brooklyn Bridge

Brooklynin sillassa on jotain lumoavaa. Sen käveleminen on ollut minun yksi haaveeni. Niin, yksi siltahan se vain on, mutta jotain siinä on. Tietysti olen Sinkkuelämäni katsonut, ja siinähän yksi romanttisimmista kohtauksista tapahtuu juuri tällä sillalla, mutta en minä romantiikannälkäänikään lähtenyt tyydyttämään. Olin kuullut sillan olevan osittain paketissa restauroinnin vuoksi, ja kyllä se harmitti! Mieluusti olisin nähny sen koko komeudessaan – mutta jäipähän taas yksi syy lisää palata.

Hotellilta pääsi suoraan metrolla City Hallin pysäkille, josta silta jo näkyi. 

New York (488)

New York (499)
Itse sillan lisäksi näkymät sillalta ovat komeat.
New York (508)
Toiseen suuntaan näkyy lähinnä taloja, vastakkaiseen mm. Vapaudenpatsas.

silta1

silta
Ihan tavallista on, että sillalla kulkijat haluavat isestään kuvan. Oli ihan kaltaistani peristeistä, vähän vaivautunuttakin, poseeraajaa, ilmaan hyppääjää ja myös tämä hyppynarukaveri. Kaikkea ihminen keksiikin.
New York (517)
Sää ei olisi sillan kävelyyn enää parempi voinut olla. En ole photoshopannut pilviä pois taivaalta.
New York (527)
Olisiko kanttia sillankorjaushommiin?

New York (533)

Emme olleet aiemmin käyneet Brooklynissäkään, joten sillan jälkeen piti tutustua alusta alkaen tähän osaan New Yorkia. Koska Brooklyn on valtava, aloitimme Dumbosta, joka on alue oikeastaan sillan alla ja sen varjossa. Olimme lukeneet Dumbon olevan nyt todellisessa nosteessa, mutta keskellä viikkoa, aamupäivällä, ei oikein vielä selvinnyt, mikä Dumbon vieätys on (tai liikuimme ihan väärillä kaduilla, sekin on mahdollista). Viikonloppuisin ja iltaisin Dumbossa ehkä on enemmän elämää? Luultavasti, kun seuraavan kerran menemme kaupunkiin, tämä osa on muuttunut paljon. Oletettavasti kuorma-autokorjaamot ja muu teollisuus on saanut väistyä asuntojen tieltä. Eniten elämää oli Brooklyn Bridgen ja Manhattan Bridgen välisessä puistossa, jonka olivat kansoittaneet lapset ja auringonottajat.

silta2
Manhattan Bridge Dumbon suunnasta

silta3

New York (556)
Niin vain Brooklyninkin puolella jalat kuljettivat joelle ja sillalle. Manhattanin siluetti on kyllä vaikuttava.

New York (572)

New York (576)

New York (578)

Helppo on kuvien määrästä huomata, mistä oikein innostun. Brooklyn Bridge oli koko reissun yksi kohokohtia, ainakin odotetuin, eikä se pettänyt.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 comments

  1. Valtavan upea!

    1. Minäkin olin todella vaikuttunut! Kuten kuvien määrästä huomaa…