Type and press Enter.

Sijainti, sijainti, sijainti – kolme syytä valita Radisson Blu Royal Copenhagen

Kööpenhamina on kallis kaupunki majoittua. Hyvätasoisten hotellien vuorokausihinta alkaa melkeinpä poikkeuksetta vähintään kakkosella, enkä suinkaan puhu kympeistä. Pitkän euron voisi säästää majoittumalla Ruotsin puolella Malmössä, mutta tahtoo ainakin minulla olla niin, että haluan ytimeen. Jos kerran olen matkalla Kööpenhaminaan, menen sinne, en Ruotsiin, vaikka se järkevää ehkä olisikin. Jos unohdetaan hinta (kallis), Radisson Blu Royal oli erinomainen paikka majoittua. Sillä on puolellaan kolme syytä, joiden vuoksi voisin valita hotellin seuraavallakin kerralla.

1. Sijainti

Kun puhutaan asuntokaupoista, sanotaan kriteerejä olevan kolme: sijainti, sijainti ja sijainti. Yksi ehdottomasti tärkeimpiä kriteerejä se on minusta hotellin valinnassakin. Radisson Blu Royalin sijainti on ihan huippu: ikkunasta näkyivät sekä rautatieasema että tivoli, Strøget-ostoskadulle on kilometri, kaikkialle on helppo kävellä.

Aseman läheisyys on erinomaista lentäen kaupunkiin tulevalle, sillä lentokenttäjunalla siihen kestää ehkä vartin. Aseman tienoo ei ole mikään outojen otusten kokoontumispaikka, kuten se monessa muussa kaupungissa on. Ainakin minusta on kiva, ettei lentokentän ja hotellin väliseen säätämiseen kulu aikaa varsinkaan tällaisilla muutaman päivän pikkumatkoilla.

PAP39818

PAP09667

Tivolin katselu ikkunasta oli mukavaa. Illan pimennyttyä Tivolin valot loistivat, Himmelskibet-ketjukaruselli kiisi kaupungin kattojen yllä. Vaikkei erityisesti huvipuistojen ystävä olisikaan, Tivoli nyt vain on osa Kööpenhaminaa.

2. Aamiainen

Yhä enemmän olen alkanut arvostaa hotellissa hyvää aamiaista. Olen alkanut opetella rauhallisen aamuhetken ottamista ja hyvästä ruoasta nauttimista. Tietenkin se onnistuu parhaiten silloin, jos aamiainen on sellainen, että sen parissa viihtyy. Radisson Blu Royal Copanhagenissa näin oli.

kööpenhamina1

Kööpenhamina

Kööpenhamina

Aamupalat epäilemättä jakavat ihmisiä. Yksi haluaa pekoninsa, toinen luomua, kolmas trendismoothieita, neljäs jotain muuta. Kaikkia ei vain voi miellyttää, mutta omaan tarpeeseeni tämä hotelli vastasi: vähän pekonia ja munakokkelia yhtenä aamuna, paljon hedelmiä kaikkina, monipuoliset leivät ja leikkeleet, greippimehua perinteisten appelsiinien ja omenien lisäksi, mysliä, kuivattuja hedelmiä, jugurtteja – ja vähän hilloa ja nutellaa makeannälkään. Koska merellisessä Pohjoismaassa oltiin, oli aamiaisella myös kalaa. Mutta osaako joku sanoa, mihin tarkoitukseen siinä pekonien, munien, kalojen ja leikkeleiden välissä oli ohuita suklaalevyjä? Minä olisin voinut laittaa sellaisen sulamaan ehkä jonkin lämpimän asian päälle, mutten keksinyt minkä. Kokkelia ja sieniä suklaalla, hmm, aika eksoottista.

3. Nukkumisominaisuudet

Radisson Blu Royal Copenhagen näyttäisi olevan hotellipalveluissa viiden tähden hotelli. Tästä rohkenisin olla eri mieltä. Yhtään varsinaista vikaa en siitä löytänyt mutta en mitään sellaistakaan, että tähtiä enempää neljää antaisin. Hissiaulassa olleiden laattojen perusteella hotelli on kelvannut kuitenkin suunnilleen kaikille kaupungissa vierailleille supertähdille majapaikaksi. Totesimme kuitenkin, että huoneemme koko ehkä riittäisi Jennifer Lopezin kengille, jos hän ottaisi toisen muille matkatavaroille.

En minä voi sanoa, että huone ahdas olisi ollut, mutta ei tilavakaan. Kaikki perusasiat olivat kuitenkin kunnossa. Huone oli siisti, kylpyhuone asianmukainen ja sänky mukava. Vaaleanvihreä värimaailma ei ihan ollut oman makuni mukainen, mutta toisaalta ei hotelli minun kotini olekaan. Tärkeimmässä ei ollut moitittavaa: siellä oli hyvä nukkua.

+ bonus (kesälauantaisin)

Jos majoitut Radisson Blu Royal Copenhagenissa lauantain ja sunnuntain välisen yön kesäaikaan, pyydä ehdottomasti huone rautatieaseman ja Tivolin puolelta.

Olin jo nukahtanut, kun heräsin melkoiseen paukkeeseen. Ensi säikähdyksen jälkeen tajusin avata verhot: Tivolissa oli ilotulitus. Aika siistiä oli makailla omassa sängyssä peiton alla ja katsella ilotulitusta ikkunasta. Ilotulitus oli oikeasti hieno!    

Yhteistyössä Radisson Blun kanssa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 comments

  1. Me olemme pari kertaa asuneet täällä http://www.hotelcity.dk/en/ – ihan hyvä vaihtoehto sekin – ja lisäbonuksena se, että polkupyörät saa hotellilta lainaan ja hotelli sijaitsee pyöräilymielessä kivasti. Sijainti on kivan lähellä Nyhavnia – ja kuitenkin hotelli on tosi rauhallisella asuinkadulla.

    1. Radissonistakin pyöriä olisi saanut, mutta taisivat maksaa jotain. Epäilemättä Kööpenhaminassa on paljon mukavia hotelleja. Pitkässä viikonlopussa ehti testata vain tämän yhden. 🙂