Type and press Enter.

Seitsemäksi viikoksi maailmalle

Voi hyvä tavaton, että olen surkea pakkaaja. Tärkeimmät, eli bikinit ja pelastusliivit, otin ensin esille, mutta mitä sitten? Mitä tarvitsee ihminen Aasiassa seitsemässä viikossa? 

Meriharakka-blogissa oli taannoin insinöörille sopivasti kaava, jolla pakkaaminen sujuu. Tietty määrä ylä- ja alaosia suhteessa matkapäiviin. Ei onnistu humanistilta moinen, vaikka verrattain usein olen ollut kassia pakkaamassa. Minun matkallelähtöni muodostuu lähinnä kasoista. Ensin kasoja puhtaita mutta ryppyisiä vaatteita, sitten kasoja puhtaita ja silitettyjä matkalla kohti matkalaukkua. Ja tietenkin kasoja alusvaatteita, sukkia, sadeviitta ja kaikkea muuta olleellista. Entä kengät? Pitää olla sandaalit kävelyyn ja toiset satunnaiseen nätiltä näyttämiseen. Pitää olla flip flopit rannalle, tennarit matkalle ja semi vaellustossut, jos pitää lähteä luontoon – ja pitäähän sinne.

PAP10135

PAP10139

PAP10138

PAP10137

Entä tekniikka? Läppäri (pakko ainakin ensimmäisellä viikolla tehdä leipätöitä), iPad, kamera, vara-akut, kännykkä, toinen kännykkä paikalliselle liittymälle, GoPro ja erillinen mikrofoni (jos niitä videoita), kuulokkeet ja sen tuhannen laturia. Sitten tietenkin kirjoja! Oikeasti nyt haluan myös lukea. istua palmun alla ja nauttia kirjallisuudesta. Aivan liikaa olen laiminlyönyt rakasta harrastustani.

PAP10130

Ja kosmetiikka! Vaikka kuinka yritin karsia, sitä kasaantui nyssäkkäkaupalla. Aftaherkkänä on oltava omat hammastahnat. Ei parane ostaa pepsodenttia lähikaupasta. Kun tukkaa on tuplat tavalliseen suomalaiskuontaloon verrattuna, on oltava hoitoaineet ja UV-suojat omasta takaa. Olen ennenkin sen sanonut, mutta olen kuin Simpsonien Marge takkutukkineni ilman omia aineita. Offia, aloe veraa, aurinkovoiteita, käsidesiä…

PAP10136

PAP10132

Ja kun kaikki tämä oli pakattu, oli matkalaukulla painoa 23,5 kiloa. Onneksi ostin jatkolennolle lisäpainoa 25 kiloon saakka.     

PAP10143
Ystävä oli jätettävä kotiin. Kamala ikävä kyllä tulee!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

7 comments

 1. Avatar

  Kuulostaa niin tutulta! Mä olen jälleen kerran todennut, että ne hienommat sandaalit ja mekot olisin voinut jättää kotiin. Aina sama juttu: kuvittelen, että muka “edustaisin” jossain hienossa raflassa. Paskat! Varvastossuilla, lenkkareilla, sortseilla ja topeilla olen painanut joka päivä tälläkin reissulla.

  1. Avatar

   Uskon minulle käyvän samalla tavalla. Mutta sen kerran, kun ei ollut mekkoa mukana, jouduin ostamaan. Ja koska ei löytynyt kuin aika kallis, ajattelin kuskata sitä mukana. 🙂

 2. Avatar

  Siis minulta äskeinen viesti. Unohdin kirjautua!

 3. Avatar

  Kiitos linkkauksesta!
  Samoilla linjoilla kuin Sanna oli jo ehtinyt kommentoida, että ainakin kun kahdestaan olemme reissussa, eikä kyse oli joulusta tai muusta varsinaisesta juhlapyhästä, niin hienommat vaatteet ja kengät ovat karsiutuneet jo aikaa sitten pois. Yritämme välttää minkään sellaisen tavaran tai vaatteen kuljettamista, jota tarvittaisiin ehkä yhden kerran, jos sitäkään. Myöskään ihan oikeita kirjoja emme enää tapaa kuljettaa, kun niitä on/saa iPadille.
  Nykyisillä kevytmatkalaukuillamme niiden painot tapaavat jäädä tuohon 15 kilon pintaan, mutta toisaalta olet reissussa nyt vielä pitempään kuin me syksyllä.
  Ihania viikkoja sinne Aasiaan Sinulle!

  1. Avatar

   Olen kamalan epäkäytännöllinen pakkaaja, ei auta. Toisaalta olen ajatellut, että sen verran voi mukana olla, minkä itse jaksan kantaa. On kyllä totta, että yhden käyttökerran kamoja ei kannattaisi mukana pitää, mutta toisaalta eipä yksi mekko paljon paina, eikä sitä tiedä, kuinka paljon villiinnyn hienostelemaan. 😉

   Koska iPad on mukana joka tapauksessa, sille ladatut kirjat olisivat epäilemättä käteviä. Olen kerran jopa kokeillut, mutta ei ollut minun juttuni. Padi on painavampi kuin pokkari (niitä vain reissussa), joten hankala lukea vaikkapa selällään maaten, auringonvalossa ruudulta lukeminen hankalaa, ja se vehje vielä ylikuumenee ja haluaa vilvoittelemaan. Ja kun kirja vain on kirja, paperinen, hypisteltävä. 🙂

 4. Avatar

  Laturihäslinkiin auttaa tällainen (tuon lisäksi ei tarvitse kuin läppärille omansa) + sopiva nippu eri mittaisia johtoja samaan pakettiin otettuna, alla taitaakin ehdottaa suoraan bundlea missä viisi johtoa eri mitoissa:
  http://www.amazon.de/Ladeger%C3%A4t-Technologie-Netzkabel-Smartphones-USB-ladende-Schwarz/dp/B00GTGS2I6

  1. Avatar

   Eli USB-piuhat vain tuohon kiinni? Toisaalta onko tuo painava? Nuo perustöpselit kun kuitenkin ovat kevyitä kantaa.