Type and press Enter.

Genova – Acquario ja kaunista kaupunkia

Olin päättänyt, että ensimmäisen sadepäivän tullen ottaisin junan Genovaan ja menisin Acquarioon, lajinsa suurimpaan vesieläintarhaan Euroopassa. Se päivä oli eilen. Sateenvarjo muuttui tarpeettomaksi heti junaan nousemisen jälkeen, mutta kun kerran Genovassa olin, en muuttanut suunnitelmaa. Ajattelin muutenkin kierrellä kaupunkia vielä oikein kunnolla, jotta se olisi sitten nähty. Sen verran monta kertaa olen kaupungissa käynyt, että aika hyvin olen nyt sen kadut kolunnut. Palatseja ja kirkkoja olisi vielä paljon, ne olisivat upeita, mutta sen verran on Kaukasukselta kirkko- ja luostariähkyä, että kurkkaan vain ovelta, jos se sattuu olemaan auki.

Kävelin Genova Brignolen asemalta ajatuksena käydä lounaalla ennen akvaariota. Ajauduin taas reiteille, joilla ei ollut runsaasti valinnanvaraa, ja päädyin lähelle San Lorenzon kirkkoa Nouvelle Vagueen, jossa kävimme viime syksynä ensimmäisellä Genovan-käynnillä. Kirkko ei taaskaan ollut auki, mutta ulkoapäin se on aina yhtä vaikuttava.

Aikuisten lippu Acquarioon on minusta aika kallis, 19 euroa, mutta kyllä paikka hintansa arvoinen kuitenkin tällaiselle eläinfriikille on. Vaikka kaikkialla oli kylttejä monella kielellä, että akvaarioihin ei pitäisi koskea, eivät italialaiset noudattaneet ohjetta. Pingviinejä lasin läpi ärsyttänyt tyttö sai minut murahtamaan “basta!” (‘riittää’). Toisesta kerrasta totteli. Kohta sain kimppuuni hänen äitinsä. Ei vilpittömästi käsittänyt, miksi olin kieltänyt. Miten niin ei saa koskea? Kymmenen minuutin kuluttua tuli pyytämään anteeksi. Oli kai mennyt kysymään henkilökunnalta, eikö tietenkin ole lupa tehdä mitä tahansa, ollaanhan maksettu liput. Hetken kuluttua näin luomakunnan kruunun antamassa lapsilleen esimerkkiä, miten nakutellaan rystysillä lasiin. Eläintenystävän sydäntä sattui.

akvaario
rapallo2

Olen viime päivinä kirjoittanut taas niin paljon, että sanat alkavat loppua. Genovasta kuvat puhukoot taas loput. Nämä ovat kaupungin uudemmasta osasta, Via Garibaldilta ja sen ympäristöstä.

akvaario1
Kesä-heinäkuu 2012 2001
Kesä-heinäkuu 2012 2004
Kaikkien matkaoppaiden Genova-osuudessa on jokseenkin tällainen kuva Via Garibaldilta.
akvaario2
Kesä-heinäkuu 2012 2038
Kesä-heinäkuu 2012 2041
Aikuisen välipala

Rapallossa jatkui edelleen sunnuntai-iltana alkanut fiesta. Yhden julisteen näin ja sain selville, että kyse on kolmipäiväisestä perinteikkäästä tapahtumasta, mutta sen enempää en vieläkään tiedä. Olen joka ilta tullut paikalle varsin myöhään, mutta eilen näin ainakin uskonnollisen osuuden, jonkinlaisen ristisaaton. Ilotulituksia oli kaksi: ensimmäinen kymmeneltä, toinen puolilta öin. Jälkimmäinen kesti puolisen tuntia! Itse en ole ihmeemmin ilotulitusfani. Kun on nähnyt yhden, on vähän kuin nähnyt ne kaikki. Miksi niitä siis järjestetään samassa paikassa, kolmena päivänä peräkkäin – ja kaikki todella upeita?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.