Type and press Enter.

Rila monastery – mikä aarre!

Pitkään autossa istuminen on uuvuttavaa, mutta tänään se todella kannatti! Lähdimme aamulla lähes nelituntiselle taipaleelle Plovdivista Rilan luostarille ja sieltä vielä toista tuntia Sofiaan. Matkat eivät näytä Bulgariassa kartalla pitkiltä, mutta hyväkuntoista, suoraa moottoritietä täällä ei ole kovin paljon. Myös vuoristo hidastaa menoa. Oma navigaattorimmekaan ei tunne maata kaikilta osin kovin hyvin ja sotkeutuu omiin reitteihinsäkin, mutta varsin vähillä harha-ajeluilla selvisimme. Kuten taisin sanoa jo aikaisemmin, liikenne on kaupunkien ulkopuolella varsin hillittyä ja yllättävän vähäistä. Oikeastaan vasta Sofiassa liikennekäyttäytyminen alkoi muistuttaa italialaista – toisaalta kaupunkiliikenteen seassa kulkee hevosvankkureita vaikkapa pinnasänkylastissa.  

Bulgaria

Bulgaria

Bulgaria

Bulgaria

Bulgaria
Lounaspaikan terassilla

Bulgaria

Autoilun vaivoja paikkailee kyllä Bulgarian luonto, ja Rilan luostari on uskomattoman upea!

Rilan luostari

Rilan luostari

Rilan luostari

Rilan luostari
Kirkossa ei saa kuvata sisällä, mutta ulkopuolesta saatat päätellä, että se kerta kaikkiaan on upea.

Rilan luostari

Rilan luostari

Rilan luostari

Illalla olimme hetkisen kaupungilla Sofiassa, mutta en saanut kaupungista oikein käsitystä. Kivoja terassiravintoloita keskustassa oli ja paljon kauppoja. Veliko Tarnovo ja Plovdiv tuntuivat ihan pikkukaupungeilta Sofian rinnalla, ja samalla olivat paljon kodikkaampia ja miellyttävämpiä. Mitenkään en voi sanoa Sofiaan ihastuneeni. Palaamme tänne vielä loman lopuksi yhdeksi yöksi. Ihan täystyrmäystä en halua vielä antaa.

Päivään mahtui toinenkin kohokohta: jälleennäkeminen matkalaukkuni kanssa. Länsimaisen ihmisen kirous lienee kiintymys materiaan, mutta kyllä vain tuntui mahtavalta avata laukku ja nähdä kaikki omat tavarat. Jonkin verran jouduin vaatteita ostamaan, koska ei tässä kuumuudessa yhdellä vaatekerralla pärjännyt. Shoppailukin muuttui kamalaksi pakoksi, kun oli kertakaikkiaan löydettävä päällepantavaa. Eilen oli vielä käytävä alusvaateostoksilla. Bulgarialaisten naisten uhkeuden salaisuuskin selvisi: ainakaan siinä liikkeessä, jossa minä asioin, ei ollut kuin topattuja tai järjettömän topattuja liivejä. En minä sentään Familon Princessejä halua rintsikoihini tunkea!

Juuri ennen lomaa ostamani yhteystietolätkö on liiankin ostuva. Kyllä vain olin hukassa ja eksynyt ilman laukkuani. Nyt saan taas puhdasta päälle aina halutessani. Aivan mahtavaa!

Aamulla lennämme Belgradiin. Matka on vain nelisensataa kilometriä, mutta junalla siihen olisi kulunut hirvittävän kauan, 8 – 10 tuntia, jollen aivan väärin muista, eikä yöjunia ainakaan tietojemme mukaan ole. Siksi päädyimme lentoon. Kun viideltä herää, on kymmenen tienoilla jo Serbiassa (Wienin kautta – älytöntä!). Näin lomasta ei mene kokonaista päivää hukkaan. Belgradia sanotaan varsinaiseksi biletyskeskukseksi. Kai siellä on jotain meillekin, jotka kömmimme kämpille viimeistään kymmeneltä? Aamun tunnit on parasta täällä käyttää hyödyksi, koska lämpötila nousee myöhäiseen iltapäivään asti. Tänäänkin se kipusi 37:ään. Kyllä tarkenee.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.