Type and press Enter.

Rento päivä Ohridissa


Onneksi eilinen rajuilma ei palannut, vaikka taivas alkoikin alkuiltapäivästä kerätä tummaa pilveä. Aamulla kiipesimme linnalle ja muinaiselle teatterille (joka on täällä Ohridissa moneen muuhun verrattuna varsin vaatimaton), jolla testailtiin äänentoistolaitteita ilmeisesti jotain konserttia varten. Mieletön akustiikka! 







Päivällä kävimme pienellä veneajelulla (tunti 13 euroa) ja vain lojuimme rannassa ja omalla parvekkeella. Uimarantoja Ohridin keskustassa on vain vähän. Kaikenlaisia laiturirakennelmia on, ja niissä vuokrataan aurinkotuoleja. Oman kolomme löysimme veneiden välistä, eikä todella miltään hienohiekkaiselta unelmarannalta. Käsittääkseni ryhmämatkalaisten hotellit ovat useiden kilometrien päässä keskustasta ja niissä auringonotto- ja uintiolosuhteet toisenlaiset. Vesi tuntui aika lämpimältä, kun roikotin kättä veneestä. Ehkä huomenna ennen lähtöä pitäisi käydä uimassa. Ajatus lähes 300 metriä syvästä järvestä vain tuntuu hyisen kylmältä.  









Eilen illalla rannasta lähtevä kävelykatu näytti liian kansoitetulta, jotta olisimme halunneet tunkemaan joukkoon. Tänään ahtauduimme sekaan, mutta eipä oikeastaan olisi kannattanut. Kadulla oli jokseenkin kaikki varjopuolet, joita turistikeskuksiin kertyy: kerjäläisiä, piraattituotteita, emästä liian aikaisin vieroitettuja koiranpentuja. Ravintolat tarjosivat kalpaa kebabia, kojut munkkeja ja pähkinöitä. Kasinon kanssa samassa korttelissa on moskeija.  





Vaikka Ohrid elää turismista, hinnat ovat edulliset. Pieniä b&b-paikkoja on paljon, ja ainakin kadun varressa olevien kuvien perusteella ne ovat todella sieviä. Kun ajoimme tänne eilen, huomasin, että linja-autoasemalla oli sisäänheittäjiä, siis tyyppejä mainostamassa omia paikkojaan. Luultavasti majoituksen saa paljon halvemmalla täältä suoraan kuin nettipalveluista varaamalla. Ainakin Skopjessa vastaanottovirkailija sanoi, että huoneemme olisi saanut kymppejä halvemmalla ottamalla suoraan yhteyttä hotelliin, ei varaamalla Hotels.comin kautta. Tämä täytyy pitää vastaisuudessa mielessä. Suurilla ketjuhotelleilla kun tuntuu olevan toisin päin. Esimerkiksi Beirutissa kannatti mennä hotellin businesskeskukseen tekemään varaus, ei varata suoraan tiskiltä, sillä ero oli noin 50 euroa yöltä. Täältä taitaa myös saada maailman halvimmat jäätelötötteröt: irtojätskipallo maksaa paikasta riippuen 16 – 25 senttiä. Jos koko kesän lomailu ei alkaisi näkyä vyötäröllä, voisin vaikka elää pari päivää maistelemalla eri laatuja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

One comment

  1. […] on jo tiensä löytänyt seudulle – mm. Cocoa etsimässä, Urbaani viidakkoseikkailijatar, Travellover, Kaukokaipuu ja Reissuesan matkablogi. Kyseisistä blogeista muuten löytyy useampikin kirjoitus […]