Type and press Enter.

Rantaelämää Algerissa

Alger on rakennettu Välimeren rannalle, ja sillä olisi mielettömät mahdollisuudet tehdä meren rannasta aivan mieletön, mutta rantaa on hyödynnetty varsin vähän. Vähintään kymmenen kilometriä keskustasta sijainnut hotellimmekin oli rannalla, mutta sillä ei ollut uimarantaa. Hotellin ja meren välissä on aita. Monin paikoin ranta on täysin rakentamatonta, eikä sen viertä kulje edes kävelyteitä. Mitä hirvittävää tuhlausta!

Sen lisäksi että pidän merestä, olen mieltynyt pieniin satamiin. Algerissa kalastussatama on ihan keskustassa. Jos katsoi vain merelle, oli vaikea kuvitella olevansa miljoonakaupungissa.

alger2

alger21

Alger 132

Alger 141

Alger 147
Satamassa on kalastajille myös oma moskeija, Djamaa El Djedid, Mosque of the Fishermen

Rannassa on joitain sotilaskohteita, joiden kuvaaminen on kielletty. Jonkinlaista rantaelämääkin Algerissa vietetään. En tiedä, kuinka vähissä vaatteissa siellä sopii kesällä olla. Maaliskuussa pitkien housujen riisumiselle ei tullut tarvetta. Bab El Ouedin kaupunginosassa on suurehko ulkouimala, ja karttaan on merkitty Remlan ranta aurinkovarjoineen. Kuitenkin  matkaoppaan mukaan juuri tässä kaupunginosassa naiset peittävät itseään enemmän kuin muualla. Nyt rannan olivat vallanneet surffaajat ja pienet jollat.

alger22

alger23

 

“I’m not a good tourist, I don’t like tourism”, on Joe Sacco sanonut. Sanoisin itsestäni samaa. Eipä ollut Algerissa vaarana kompastua muihin matkalaisiin. Loistopaikka!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.